Warmte optimaal benutten Francien de Jongh deelt aanbrengbonus €1000,- DUURZAAMHEID Verdiend Vlnr: Eddy Folkers, Martin van Nuus en Hans van Leeuwen. Een brouwerij kent meerdere plekken waar de buitenkant van apparaten en leidingen behoorlijk heet kan worden en waar isolatie ontbreekt. Dat speelt bijvoorbeeld bij flensverbindingen en ap pendages, die in het verleden bewust niet werden geïsoleerd om ze toegankelijk te houden voor inspecties op lekkages of andere werkzaamheden. Ligt hier een kans om energie te besparen? 'S-HERTOGENBOSCH. Die vraag kwam vorig jaar op het bord van Instal latiebeheerder Martin van Nuus, Utility Specialist Eddy Folkers en Projectleider Hans van Leeuwen. Martin: "Uiteraard hadden we met een het gevoel dat we hier een behoorlijke energiebe sparing konden realiseren. Lekkages komen dankzij verbeterde koude opstart procedures nauwelijks tot niet voor. Dat maakt de weg vrij om eens goed te kijken naar isolatie. We hebben na een grondige inventarisatie in de gehele brouwerij honderden instal- latiedelen aangemerkt waar de oppervlaktetempe- ratuur boven de 60° Celsius uitkomt. Die plekken komen voor isolatie in aanmerking, zij het datje er rekening mee moet houden dat die isolatie eenvoudig te verwij deren en weer opnieuw aan te brengen moet zijn. Ope rators en monteurs moeten bij werkzaamheden immers overal goed bij kunnen." Thermische matrassen Hans: "We hebben daarom gekozen voor afneembare, op maat gemaakte thermi sche matrassen. Vanwege de goede referenties met vergelijkbare projecten bin nen HEINEKEN, is gekozen om dit te laten uitvoeren door de hierin gespeciali seerde firma Thermatras." Eddy: "Specifiek bij de fronten van de stoomketels hebben we echter gekozen voor een andere praktische oplossing, namelijk een spe ciale isolerende coating. Dit is uitgevoerd door de firma BIS Industrial Services." Veiliger werkplek Het isoleren leidt tot een lager energie- en aardgas verbruik. Maar daar naast levert het ook een belangrijke bijdrage aan een veiligere en gezondere werkplek, omdat zowel het risico op verbrandingsge vaar als de warmtebelas ting voor de medewerkers verder wordt gereduceerd. Martin: "Het effect op de binnentemperatuur is op verschillende plaatsen al goed merkbaar, zoals bij Brouwhuis 4. In de praktijk blijkt dat het energieverlies van deze installatiedelen na isolatie met maar liefst 80 tot 85% wordt gereduceerd. Daarmee halen we een terugverdientijd van twee jaar. Een zinvolle investe ring dus, waarmee weer een duurzame stap is gezet in het bereiken van een steeds hogere energie-efficiency van de brouwerij." Medewerkers van HEINEKEN kunnen een belangrijke rol spelen bij het werven van nieuwe medewerkers. Breng je iemand aan, dan ontvang je een bonus (referral) van 1.000,- bruto. Francien de longh uit Zoeterwoude hielp haar neef Arjen van Diepen niet alleen aan een baan bij Supply Chain Planning, zij deelde ook nog haar aanbrengbonus met hem. ZOETERWOUDE. HR Adviseur Maroesja Luiten: "HEINEKEN is continu op zoek naar goede men sen. Van Monteur tot Controller, al onze vacatures vind je op werken- bijheineken.nl. Medewerkers van HEINEKEN spelen als ambassadeur van het bedrijf een belangrijke rol bij het werven van medewerkers. Kandidaten die zijn voorgedragen door medewerkers blijken namelijk meestal goede nieuwe collega's te zijn. Zij zijn vaak van hoge kwaliteit en passen goed bij de bedrijfscul tuur. Zo zijn we op de referral gekomen, wat verwijzing betekent. Voor iedere kandidaat die jij als medewerker aandraagt, krijgt je een aanbrengbonus van €1.000,-." TPM Facilitator Francien de Jongh: "Ik heb mijn neef Arjen van Diepen aangedragen. Onze moeders zijn zussen en op een familiebij eenkomst ging het gesprek over logistiek en over HEINEKEN. Arjen was toen aan het afstuderen. Ik heb hem informatie gestuurd over een vacature en ik heb hem de brouwerij laten zien. Vervolgens is Arjen gaan solliciteren en kwam hij op zijn huidige functie terecht. Natuurlijk was ik blij met de bonus. Er ging nog wel belasting af omdat het een brutobedrag is. Het hoeft niet natuurlijk, maar ik heb het bedrag uiteindelijk met Arjen gedeeld." Arjen: "Ik ben erg blij dat ik via Francien in aanraking ben geko men met HEINEKEN. Om te erva ren hoe het was om er te werken, ben ik wel eerst op de brouwerij gaan kijken. Via via kwam ik uiteindelijk op de afdeling Supply Chain Planning terecht waar ik het erg naar mijn zin heb." ;HEIN£MN Wil jij ook geld verdienen door iemand aan te brengen bij HEINEKEN, kijk dan voor de spelregels en de voorwaarden van deze actie op HeiPort. HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY [T|

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2013 | | pagina 9