'Samen onze talenten benutten' Pieter van der Meulen: INTERVIEW In 2001 verliet hij de Bossche brouwerij als Manager Technische Dienst om er twaalf jaar later terug te keren als Brouwerij manager: Pieter van der Meulen (50). Zo'n honderd dagen na zijn aantreden spreekt hij met HNS Nieuws over zijn hernieuwde kennismaking en zijn ambities. rPanel IS 'S-HERTOGENBOSCH. Een eerste algemene indruk die hij na zijn start op 1 februari jl. van de Bossche brouwerij kreeg, is die van een 'totaal andere brouwerij'. Pieter: "Ja, er is ongelooflijk veel veranderd. Ik tref een brouwerij aan die in de absolute top speelt als het gaat om het snel en flexibel produceren van specia liteiten. De efficiency, de netheid en hygiëne, de prestaties op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Op al die aspecten mogen de mensen trots zijn." Uitdagingen De uitdagingen voor de komende jaren liggen volgens Pieter in lijn met wat al is neergezet. Pieter: "Deze organisatie is een rijdende trein, het spoor ligt er al. Dat spoor is de HNS Visie 2015. Ik weet dat iedereen de elementen daarvan al kent, maar ik noem ze toch nog even: 0 ongevallen, hogere productiviteit, lagere kosten per hectoliter en meer flexibiliteit. In eenvoudige woorden: 'op een veilige wijze meer bier brouwen met minder mensen'. Vanuit die visie ontlenen we in de kern ons bestaansrecht aan efficiënt werken. We moeten gewoon zorgen dat we efficiënter zijn in het produceren en transporteren van onze bieren dan onze collega-brou werijen. Dat vereist dat we continu blijven werken aan het verbeteren van onze prestaties. Tegen alle collega's van onze brouwerij zeg ik vol overtui ging: we hebben een goed team. We hebben ieders commitment en inzet hard nodig om deze reis te volbren gen, ook die van jou! Het is de kunst om de talenten van alle collega's te zien én te benutten in teamverband. Het is belangrijk dat iedereen zich verder ontwikkelt, zodat een opti male bijdrage wordt geleverd aan het succes van onze brouwerij. We hebben enorm veel te doen, wees ondernemend en pak je kansen. Zorg dat je jouw specifieke talenten inzet en gebruik die van je collega's. Daar gaat het om in een winnende cultuur, dat je als team werkt. Oog hebben voor de ander, elkaar scherp houden en ook eens een compliment uitdelen. Laat het horen als iemand een puike prestatie heeft geleverd." Veilig en duurzaam Twee thema's die ook onverminderd op de agenda blijven staan, zijn veiligheid en duurzaamheid. Pieter: "Om onze doelstellingen op het gebied van veiligheid te realiseren, hebben we nog stappen voorwaarts te maken. Het doel is duidelijk, namelijk 0 ongevallen, maar ik krijg vaak de vraag 'Kan dat wel? Dat heb je toch nooit helemaal in eigen hand?'. Dat het kan, is al bewezen. Er zijn organisaties die 0 ongevallen halen, dat moet bij ons dus ook haalbaar zijn. Een veilige werkomgeving is alleen haalbaar als veiligheid continue aandacht krijgt. Op het gebied van duurzaamheid heeft deze brouwerij al heel mooie successen geboekt. Zo is met de onlangs geïnstalleerde 3632 zonnepanelen, naast windenergie en biogas, ook zonne-energie toegevoegd aan de toepassing van duurzame energiestromen." HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY [T]

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2013 | | pagina 3