Uitje Winter Efteiing als dank
Wilfried Aarsen wint
tennistoernooi
EVENT
welke locaties gaat de logistieke operatie
plaatsvinden? Welke activiteiten moeten
we allemaal verrichten en hoe kunnen
we hier synergie tussen vinden? Doen
we het manueel of machinaal? Of een
combinatie van beide? Wat doen we
met het glas? Verkopen, hergebruiken,
vernietigen?"
Centrale operatie
"Uiteindelijk kwamen we tot de conclu
sie dat de centrale operatie in Zoeter-
woude moest plaatsvinden," vervolgt
Wouter. "De logistieke dienstverleners
konden worden gekozen. Uiteindelijk
waren we heel blij dat de tent helemaal
klaar was in week 2, precies voor de
hevige sneeuwval! Rob, Geren Henk
hebben allemaal een enorme inspan
ning geleverd in de voorbereiding. In
week 3 en 4 hebben we de sorteerlijnen
in de tent geïnstalleerd en in week 4
zijn we begonnen met het testen van de
lijnen. In week 5 hebben we de bezet
ting opgeschaald, dat was de eigenlijke
'go live'. In week 6 presteerden we qua
aantal kratten dat we verwerken, al
boven target! Om je een idee te geven
om welke hoeveelheden het gaat, kan ik
zeggen dat er iedere seconde per lijn een
krat voorbij komt. Henk zal de komende
weken als productieleider de operatie
'S-HERTOGENBOSCH. De Bossche brouwerij onderhoudt
op meerdere terreinen intensieve contacten met haar
maatschappelijke omgeving, dus ook met de gemeente Den
Bosch. Die contacten leverden SHE manager Wilfried Aarsen
zelfs een uitnodiging op om 17 januari deel te nemen aan
het gemeentelijke tennistoernooi. Onder de 70 deelnemers
burgemeester Ton Rombouts maar ook vertegenwoordigers
vanuit het bedrijfsleven. Wilfried kwam, zag en... overwon.
Samen met zijn dubbelspeler Luc Boers (directeur Job
Investment Tilburg) nam hij, na een zinderende finale, de
eer en een prachtige beker mee naar huis. Op de foto
burgemeester Ton Rombouts, Wilfried Aarsen en Luc Boers.
in de tent aansturen. Met het restbier
dat nog uit de flesjes komt, kunnen
we trouwens wel een paar zwembaden
vullen! Het wordt opgevangen en naar
het riool geleidt. De vrachtwagens die
het glas afvoeren, staan om die reden op
een vloeistofdichte vloer."
Klaar voor introductie
Wouter: "Rondom deze operatie werkte
ook een hele club mensen op de brou
werij aan zaken als aansluiting van
elektriciteit, water, aansluiting op het
riool, et cetera. En uiteraard is er ook
veel aandacht besteed aan de veiligheid
in de tent. PBM's, geluidsmetingen voor
de juiste gehoorbescherming, regels om
op een veilige manier heftruckverkeer
te laten plaatsvinden, rookmelders,
melders voor koolmonoxide. We hebben
een lijst van wel 35 items afgewerkt! Ook
de lay-out van het magazijn moest ver
anderen omdat de nieuwe Colonne 11 nu
een stuk verder ons magazijn in komt.
Het betekende een andere indeling van
de vakken en nieuwe routes voor de
AGV's. De komende weken worden deze
nieuwe routes getest en geoptimaliseerd.
Hierbij is er een intensieve samenwer
king geweest tussen diverse afdelingen.
Bij CS&L zijn we helemaal klaar voor de
introductie."
WIJLRE. De productie van de Brand Bierbrouwerij kende eind
2012 een enorme piek, waarbij er tijdelijk werd opgeschaald
van twee naar vijf ploegen. Die piek was nooit gerealiseerd
zonder de flexibiliteit van de medewerkers uit Wijlre, maar
ook die van een aantal tijdelijke collega's uit Zoeterwoude en
's-Hertogenbosch. De bedrijfsleiding van Wijlre bracht haar
waardering voor de getoonde flexibiliteit tot uitdrukking door
alle vaste én extra medewerkers een dagje mee te nemen
naar de Winter Efteiing. Op zaterdag 12 januari vertrokken
drie volle bussen vanuit Wijlre richting de Efteiing, waar ook
de tijdelijke collega's uit Zoeterwoude en 's-Hertogenbosch
aansloten. Het hele gezelschap van 192 mensen, waaronder
groot en klein, genoot van het prachtige weer en van de vele
attracties.
HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY [TT]