HEINEKEN
if
I A
iriibrm wuy
HNS VISIE 2015
£§}l I
De komende jaren gaan we sneller, beter en meer NPI's uitvoeren. Hoe we
dat gaan realiseren en wat dat betekent voor de samenwerking tussen HNS
afdelingen, werd tijdens de NPI/EPM Dag op 28 september in Zoeterwoude besproken.
NPI/EPM Dag
>wwt,»fa
Kunnen we Wieckse Witte 0.0 maken? En als je
dan toch aan het uitzoeken bent. kunnen we Jillz
ook alcoholvrij produceren? HEINEKEN brengt
voor Nederland een nieuwe, groene retourfles
op de markt, wat betekent dat voor productie?
Zomaar wat vragen die technologen, technici en
projectleiders krijgen. Welkom in de wereld van
de Nieuwe Product Introducties (NPI's)!
uitvoeren. Daarna vertelde Yvonne Mars wat de
prioriteiten zijn voor komende jaren en welke
NPI's onze markten de komende 18 maanden van
plan zijn te impletnenteren. Herman Berends en
Barbara Wijnands doorliepen met ons de verschil
lende stappen van het Global Innovation Proces
en Marijke van den Hoogen lichtte toe aan welke
KPI's we momenteel werken.
van het management aan om de sfeer te proeven
en mee te discussiëren. Tot slot maakten we de
verbetervoorstellen concreet. Individueel of
samen met collega's gaan we de komende tijd met
de verbeterpunten aan de slag. De punten voor het
management zijn op 8 oktober met hen gedeeld.
Productconfrontatie
Als afsluiting hebben we N Pi's geproefd, waaron
der Kaiser uit Tapje en Desperados. De chauffeurs
onder ons konden ook uitgebreid genieten dankzij
de vele nieuwe alcoholvrije producten in het as
sortiment, zoals Jillz 0.0% en Wieckse Witte 0.0%.
Het was een zeer geslaagde dag. ledereen bedankt
voor de open houding en alle verbetervoorstellen.
het delen van kennis en ervaringen.
Astrid Bessems-van der Weijden, Procestechnoloog
Brand Bierbrouwerij
HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY [T]
I
Prioriteiten
Op vrijdag 28 september jl. kwamen de NPI pro
jectleiders. technologen en technici van de drie
brouwerijen bij elkaar om het Global Innovation
Process (het door HEINEKEN wereldwijd uitge
rolde proces voor ontwikkelingen productie van
nieuwe producten) te doorlopen en kennis op te
doen van de EPM (Early Product Management)
pilaar. Als opwarmertje kwam Marie Monique
van der Salm namens Marketing ons vertellen
waarom we sneller, beter en meer NPI's moeten
Pittige discussies
Toen waren we zelf aan de beurt. In groepjes gin
gen we, aan de hand van verschillende NPI cases,
de stappen van het Global Innovation Process
voorzien van verbeterpunten en best practices.
De bevindingen werden aan elkaar gepresenteerd.
Dit leverde leuke en pittige discussies op. De rode
draad was dat iedereen zich aan het stappen
plan moet houden, het op tijd passeren van de
beslismomenten is cruciaal voor het halen van de
deadline! Tijdens de lunch schoven enkele leden