0 is ook echt HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS De introductie van een nieuw product, kortweg NPI genoemd, betekent altijd het opnieuw inrichten van werkprocessen, het op maat instellen van alle machi nes en het aanpassen van het keurplan. In het geval van de introductie van Wieckse 0.0% kwam er voor de Kwaliteitsdienst nog een bijzonder aspect bij, namelijk het opnieuw ontwikkelen van een meetmethode. 'S-HERTOGENBOSCH. Bij de introductie van een nieuw product worden de eerste brouwsels uiteraard zeer intensief gecontroleerd. Rudi van de Wetering, kwaliteitsanalist: "We kijken daarbij tijdens alle procesfasen naar een groot aantal aspecten, waaronder stamwort, alcohol en bitter heid. De resultaten van de analyses moesten vaak nog dezelfde dag bekend zijn omdat deze nieuwe producten maar een zeer korte procestijd heb ben vergeleken met onze standaard biersoorten. Daarnaast kwam er voor Wieckse nog een extra uitdaging bij. Onze opdrachtgever wil absoluut aangetoond hebben dat er geen alcohol in het product zit. 0,0% moet ook echt 0,0% zijn. We hebben zelf een nieuwe meetmethode ontwik keld waardoor we de eventuele aanwezigheid van lage concentraties alcohol kunnen meten. Dat lijkt eenvoudig, maar we hebben heel wat testen moeten uitvoeren voordat we aan konden tonen dat dit ook echt mogelijk is. Inmiddels hebben we een duidelijk voorschrift opgesteld en is de methode gevalideerd. Dit betekent dat de analyse aantoonbaar betrouwbaar is. We voldoen dus aan de gestelde eisen." weO«ProCe

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2011 | | pagina 9