HNS maakt groei
Desperados
mogelijk
Eerste schepen met mout
in Zoeterwoude gelost
HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS [~3~l
^roeien
Het merk Desperados is volop bezig internationaal
door te breken. Kenmerkend voor het bier is het
tequila-aroma, het hoge koolzuurgehalte en het
alcoholgehalte van 5,9%. Vanaf maart neemt de
Bossche brouwerij een fors deel van de productie
van Desperados voor haar rekening.
Op de foto een aantal medewerkers aan het project,
vlnr: Martin de Ries KwaliteitsdienstVictor van Santen
(QAT), Tom van der Veen (BTD), Frangois van Kronenburg
(Verpakken), Patrick van Ooijen (Verpakken).
'S-HERTOGENBOSCH. Rayon
manager Louis Schönhage: "We
vulden Desperados al af op het vijf
liter Tapvat. De productie daarvan
is inmiddels verplaatst naar Zoeter-
woude. Nu doen we dat op Colonne 8B
ook in de mooie, herkenbare Despe
rados flessen. Omdat deze fles qua
vorm uniek is, hebben we uiteraard
alles nauwkeurig moeten afstellen.
We krijgen het bier aangeleverd
vanuit twee brouwerijen uit Frankrijk:
Mons-en-Barouel en Schiltigheim.
De volgende stap is om dit bier te
brouwen in Nederland zodat we onder
meer op de transportkosten kunnen
besparen." Procestechnoloog Tom
ZOETERWOUDE. Bij Mouterij Albert werd onlangs het eerste schip met mout
geladen met bestemming Zoeterwoude. Het schip werd op 4 juli aan de kade van
de Rijn, vlakbij de brouwerij in Zoeterwoude, gelost. De testen met de moutbrug
die van de Rijn over de Rijneke Boulevard naar de brouwerij loopt, zijn nog in
volle gang waardoor deze nog niet in gebruik kan worden genomen. De mout
wordt nu tijdelijk in vrachtwagens geladen die van de Rijn naar de brouwerij
rijden. Een ritje van vijf minuten. Tom Cellissen, Technisch Projectleider Mout per
Schip: "De installatie is conform planning eind juni opgeleverd. Bij de opstart en
het testen bleek dat er enkele technologische uitdagingen te tackelen zijn die het
uiteindelijk in gebruik nemen iets vertragen. Een exacte datum is op dit moment
moeilijk te geven. Ik wil iedereen die heeft meegewerkt alvast bedanken voor hun
inzet en bijdrage aan dit belangrijke project voor de brouwerij Zoeterwoude."
van der Veen: "Desperados is een
belangrijk merk, zeker in strategische
zin. Heineken verwacht dat de
volumes de komende jaren behoorlijk
zullen gaan stijgen. De brouwerijen
in Frankrijk hebben niet voldoende
capaciteit om die verwachte vo
lumegroei te realiseren. Besloten
is daarom dat de brouwerijen in
Frankrijk de productie voor Frankrijk
zelf voor hun rekening nemen. De
brouwerij in Polen gaat brouwen voor
Centraal- en Oost-Europa. HNS neemt
de productie voor alle andere regio's
voor haar rekening. Samen gaan we
zorgen dat Desperados internationaal
kan doorbreken!"
Niet op de foto van het projectteam NPI: Gerrit
Moesbergen (BTS Project engineer), Eef Stiekema
(Brouwen), Geriinde Kusters (Brouwen), Annemarie
van Herpen (OS), Alma Avdic (QAT), Hans Voermans
(Verpakken), Louis Schönhage (Verpakken), Nanning
Visser (Verpakken), Tjeerd den Os (TSCP), Vicky Vriend
(NPI-projectieider), Piet van Reisen (Packaging
Development), René van der Sman (MDM).
Desperados, een Frans merk, is in vele verpakking
soorten verkrijgbaar, zoals flesjes van 33 cl, 65 cl,
vaatjes van vijf liter en blikjes. Naast de originele
Desperados die we in Nederland kennen, zijn er ook
varianten met rood fruit, minder alcohol en chili.
Inmiddels wordt het merk in meer dan 50 landen
verkocht.
Afioord geA