HNS maakt groei Desperados mogelijk Eerste schepen met mout in Zoeterwoude gelost HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS [~3~l ^roeien Het merk Desperados is volop bezig internationaal door te breken. Kenmerkend voor het bier is het tequila-aroma, het hoge koolzuurgehalte en het alcoholgehalte van 5,9%. Vanaf maart neemt de Bossche brouwerij een fors deel van de productie van Desperados voor haar rekening. Op de foto een aantal medewerkers aan het project, vlnr: Martin de Ries KwaliteitsdienstVictor van Santen (QAT), Tom van der Veen (BTD), Frangois van Kronenburg (Verpakken), Patrick van Ooijen (Verpakken). 'S-HERTOGENBOSCH. Rayon manager Louis Schönhage: "We vulden Desperados al af op het vijf liter Tapvat. De productie daarvan is inmiddels verplaatst naar Zoeter- woude. Nu doen we dat op Colonne 8B ook in de mooie, herkenbare Despe rados flessen. Omdat deze fles qua vorm uniek is, hebben we uiteraard alles nauwkeurig moeten afstellen. We krijgen het bier aangeleverd vanuit twee brouwerijen uit Frankrijk: Mons-en-Barouel en Schiltigheim. De volgende stap is om dit bier te brouwen in Nederland zodat we onder meer op de transportkosten kunnen besparen." Procestechnoloog Tom ZOETERWOUDE. Bij Mouterij Albert werd onlangs het eerste schip met mout geladen met bestemming Zoeterwoude. Het schip werd op 4 juli aan de kade van de Rijn, vlakbij de brouwerij in Zoeterwoude, gelost. De testen met de moutbrug die van de Rijn over de Rijneke Boulevard naar de brouwerij loopt, zijn nog in volle gang waardoor deze nog niet in gebruik kan worden genomen. De mout wordt nu tijdelijk in vrachtwagens geladen die van de Rijn naar de brouwerij rijden. Een ritje van vijf minuten. Tom Cellissen, Technisch Projectleider Mout per Schip: "De installatie is conform planning eind juni opgeleverd. Bij de opstart en het testen bleek dat er enkele technologische uitdagingen te tackelen zijn die het uiteindelijk in gebruik nemen iets vertragen. Een exacte datum is op dit moment moeilijk te geven. Ik wil iedereen die heeft meegewerkt alvast bedanken voor hun inzet en bijdrage aan dit belangrijke project voor de brouwerij Zoeterwoude." van der Veen: "Desperados is een belangrijk merk, zeker in strategische zin. Heineken verwacht dat de volumes de komende jaren behoorlijk zullen gaan stijgen. De brouwerijen in Frankrijk hebben niet voldoende capaciteit om die verwachte vo lumegroei te realiseren. Besloten is daarom dat de brouwerijen in Frankrijk de productie voor Frankrijk zelf voor hun rekening nemen. De brouwerij in Polen gaat brouwen voor Centraal- en Oost-Europa. HNS neemt de productie voor alle andere regio's voor haar rekening. Samen gaan we zorgen dat Desperados internationaal kan doorbreken!" Niet op de foto van het projectteam NPI: Gerrit Moesbergen (BTS Project engineer), Eef Stiekema (Brouwen), Geriinde Kusters (Brouwen), Annemarie van Herpen (OS), Alma Avdic (QAT), Hans Voermans (Verpakken), Louis Schönhage (Verpakken), Nanning Visser (Verpakken), Tjeerd den Os (TSCP), Vicky Vriend (NPI-projectieider), Piet van Reisen (Packaging Development), René van der Sman (MDM). Desperados, een Frans merk, is in vele verpakking soorten verkrijgbaar, zoals flesjes van 33 cl, 65 cl, vaatjes van vijf liter en blikjes. Naast de originele Desperados die we in Nederland kennen, zijn er ook varianten met rood fruit, minder alcohol en chili. Inmiddels wordt het merk in meer dan 50 landen verkocht. Afioord geA

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2011 | | pagina 3