0 eilig werken is verantwoordelijk voor veiligheid THE STOP SAFETY CYCLE HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS Na Zoeterwoude, is de STOP methode nu ook in 's-Hertogenbosch ingevoerd. De STOP methode bundelt een aantal veiligheids principes, waaronder het principe dat veilig heid de verantwoordelijkheid is van iedereen. DECIDE ACT OBSERVE Manager Verpakken, Duncan Moser interviewt Aldo Heulding. 'S-HERTOGENBOSCH Heineken heeft ervoor gekozen het STOP programma in te voeren voor leidinggevenden op de brouwerijen. STOP staat voor Safety Training Observation Program. Mana gers, supervisors en teamleiders leren incidenten en ongevallen te voorkomen door mensen op de werkvloer aan te spreken op veilige en onveilige handelingen. Door mensen te observeren terwijl ze aan het werk zijn en met hen het gesprek aan te gaan over veilig werken, zijn mensen ook bereid daadwerkelijk hun gedrag te veranderen. Wilfried Aarsen en Luciën Stabel zijn de coördina toren van het programma op de Bossche brouwerij. Hun aanpak begon op 12 januari met een training waarin Wiggert Deelen, Paul Bleijs, Duncan Moser, Leo Vlegels, Paul Clarijs en Harry Werkman de prin cipes van STOP werd bijgebracht. Daarna volgden meer trainingen aan leidinggevenden. Wilfried: 'Tedere training duurt zeven weken. Onderdelen van de training zijn het STOP systeem, bescher mingsmiddelen, houding en gedrag van medewer kers, gereedschap en apparatuur, procedures en netheid. Tijdens iedere training oefenen leidingge venden met het uitvoeren van een STOP observatie. Medewerkers die geobserveerd werden, moeten daar wel even aan wennen, maar per saldo zijn ze erg positief. Met name het feit dat zaken nog samen doorgesproken worden, ervaren ze als prettig." Luciën Stabel: "Het is de bedoeling dat die veilig heidsobservaties op den duur dagelijks worden uit gevoerd, zodat mensen ook echt bewuster omgaan met veiligheid. Alleen dan gaat STOP ons voordeel opleveren. Het aantal ongevallen zal verminderen, dus ook de kosten die met die ongevallen gepaard gaan." O ledereen THINK

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2011 | | pagina 8