SUCCESVOLLE AUDIT LLOYD'S iff HEIHEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS f»1 Een nieuw team auditoren van certificeringsbureau Lloyd's was vier dagen lang te gast op de Bossche brouwerij. Ze kwamen beoordelen of de brouwerij in aanmerking komt voor verlenging van de certificaten op het gebied van kwaliteit, milieu, voedsel veiligheid en diervoederveiligheid. 'S-HERTOGENBOSCH. Auditoren Ruud Wolters en Cor Stoppelenburg brachten gedurende vier dagen in kaart of de brouwerij voldoet aan de eisen van ISO 9001:2008 (kwaliteit), ISO 14001:2004 (milieu) en HACCP (voedselveiligheid). Hun collega Annelore Poppe bracht in beeld of de brouwerij voldoet aan de eisen van GMP+ BI (diervoederveiligheid). Tegelijkertijd toetsten de auditoren ook of de brouwerij voldoet aan alle wet- en regelgeving op deze aspecten én aan de Heineken richtlijnen en procedures. De auditoren bezochten bijna alle afdelin gen: TQM, Brouwen en de Energiedienst, Verpakken Rayon Fles (Colonne 15), H&R, Facilitair Bedrijf, BTD, SHE en BTS (projec ten en beveiliging). Centrale auditthema's waren dit jaar de ontwikkeling van het HACCP-systeem en de plaagdierbestrijding (voorheen ongediertebestrijding). De auditoren waren erg en thousiast over de wijze waarop de brouwerij acteert. Ruud Wolters: "Niet alles verloopt op timaal, maar de medewerkers van de brouwerij weten precies waar de zwakke punten zitten. Ze ondernemen snel actie." Cor Stoppelenburg: "Het continu verbeteren van processen staat op een hoog niveau. Het is onderdeel van de breed ingevoerde TPM systematiek." Annelore Poppe: "De produc tieruimten en het buitenterrein zijn schoon en opgeruimd." Serieuze tekortkomingen heb ben de auditoren niet gecon stateerd. Al met al mag de brouwerij trots zijn op, weder- Tijdens de ISO 9001/ HACCP audit, vlnr: John van Zoggel, Ruud Wolters, Annet Bastiaanse, Helen Isherwood, Jacqueline Bertens en Tom van der Veen. om, een goed resultaat. We zien de volgende Lloyd's audit daarom met vertrouwen tegemoet. Jacqueline Bertens, TPM Ondersteuner Bijzonder was dat meerdere mensen alle afwijkingen goed hadden geproefd. Ver volgens kregen de deelnemers een aantal biermerken voorgezet. De opdracht was zoveel mogelijk merken te herkennen. Dit bleek een lastige opdracht, vooral de bie ren van de concurrenten waren moeilijk te herkennen. Volgens organisator Mart van Osch is dat ook logisch: "Deze bieren drinken we natuurlijk nooit!" De dag werd gezellig afgesloten op de kartbaan waar bijna alle veiligheidstips van de ochtend direct werden toegepast. Alleen het blus sen hoefde gelukkig niet uitgevoerd te worden! Willem Jooren dooft vakkundig de vlam in de pan. Gerlinde Kusters veilig over de stabiel gemaakte plank.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2010 | | pagina 9