QAT ONDERSTEUNT AM STAP 5 .1 ■■nmHHi HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS Q Vlnr: Victor van Santen, Corné Pennings, Bart van Alphen, Alma Avdic, Toon Stap en Peter van Avendonk. Linda Hakvoort ontbreekt op defoto. 'S-HERTOGENBOSCH. QAT bestaat in 's-Hertogenbosch uit zeven personen. Een van hen is Peter van Avendonk. Peter: "Ieder van ons ondersteunt een aantal werkplekken. Bij de start van de kwaliteitsverbeterloop in stap 5, ook wel 'zero defects' genoemd, maken we eerst een 'pareto'. Een pareto is een staafdiagram dat de defecten sorteert van meest naar minst voorkomend. Zo zie je meteen welk probleem je als eerste moet gaan aanpakken. Dit on derwerp bespreken we uiteraard met de werkplek. Als voorbeeld; bij de werkplek vullers van de bussenlijn hebben we als onder werp zuurstofopname aangepakt. Met behulp van de QA-matrix hebben we onderzocht op welk gedeelte van het proces de focus moest liggen. Via een grondoorzaakanalyse zijn vervolgens acties uitgezet ter verbetering. Deze verbeteringen zijn doorgevoerd en vastgelegd in 0 points, visueel management, werkinstructies, SMED, schoonmaak- en inspectielijsten. Borging gebeurt tot op componentniveau van de machine. Tevens zijn alle borgings- acties beoordeeld en vastgelegd in een matrix. In tussenaudits bewaken we de voorgang van het team. Het resultaat van de eindaudit op AM stap 5 van de vullers was goed. Dit zeker dankzij de goede samenwerking van de teamleider, operators (AM), de technische mensen (PM) en QAT (QM). Op naar de volgende eind audit." De afdeling Verpakken telt 21 werkplekken. Verschillende werk plekken zijn dit jaar gestart met AM-stap 5. Dit houdt onder andere in dat via een gestructu reerde TPM route kwaliteitsdefecten aangepakt worden. De afdeling QAT (Quality Assurance Technology) ondersteunt dit proces. WIJLRE. Sinds 2000 organiseert de Brand Bierbrouwerij bijeen komsten voor omwonenden van de brouwerij. In de volksmond staan deze bijeenkomsten bekend als 'BuurtTref'. De bijeenkom sten zijn bedoeld om met omwonenden open te communiceren over het reilen en zeilen van de brouwerij. Op de BuurtTref van 4 november 2010 kwamen ongeveer zestig buurtbewoners af. Brouwerijmanager Peter van Besouw ging in zijn presentatie onder meer in op de reconstructie van de Brouwerijstraat, het grote aantal bezoekers aan 't Brandgeveul en de inspanningen om overlast zoveel mogelijk te beperken. Aandacht was er ook voor het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen/ Duurzaamheid. De Brand Bierbrouwerij is daar serieus mee bezig onder meer door het inkopen van elektriciteit via de watermolen (waterkracht), door hergebruik van afvalstoffen, door water- en energiebesparingsprojecten en ook door Wijlrese projecten te sponsoren. Na afloop van de presentatie genoten de bewoners nog van een warm buffet in 't Kelderke. Vanzelfsprekend was er ook voor iedereen het nieuwe bier Brand Weizen van de tap. Plony de Vrij en Stephan Verboom.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2010 | | pagina 7