EEN PRACHTIGE ZOMER VOOR WIECKSE WITTE STAGIAIRS IN DE SPOTLIGHTS colofon Ondanks relatief matig terrasweer kende Wieckse Witte een fantastische zomer: het volume steeg met circa 15%! Dat had zeker te maken met een sterke promotiecampagne, maar ook de 'smaakmakers' van de Bossche brouwerij zetten enkele belangrijke accenten. 'S-HERTOGENBOSCH. Onderzoek onder liefhebbers van witbier liet de afgelopen jaren zien dat de smaak van Wieckse Witte niet de voorkeur genoot. Helen Isherwood, senior Technoloog BTD: "De Wieckse bovengist produceert veel fruit esters en bovenal de typische geur van Duits weizenbier. Met en deftig woord noemen we dit 4VG, 4-vinylguiacol. Deze 4VG herken je in alle weizen bieren en in de meeste witbieren.De geur is moeilijk te omschrijven, maar met kruidnagel en rokerig zit je in de buurt. Wieckse Witte is echter geen weizen, maar een witbier, waaraan gemalen korian derzaden en sinaasappelschil worden toegevoegd. Dat we vanuit de horeca te horen kregen dat andere witbieren de voorkeur kregen, was onze eer te na. We zijn dan ook hard gaan werken aan verbetering. Als eerste hebben we samen met Clara Wagtendonk van SD&S én Research Innova tion de verwerking van de kruiden aangepakt zodat nu elke batch een krachtiger koriander-citrus aroma bezit. Tot slot hebben we ook het opkweken van de gistcellen aangepakt. Door de beluchting te verbeteren hebben we meer gist en is ook de kwaliteit van de gist verbeterd. Met behulp van een TPM-team blijven we dit hele proces optimaliseren én borgen." Ab Kortland, medewerker Groep Industriële Schoonmaak, was op 27 september precies 45 jaar in dienst van Heineken. Een uitzonderlijke mijlpaal! De afdeling Brouwen in Zoeterwoude stond er die dag informeel bij stil. ZOETERWOUDE. Veel collega's van Brouwen en CS&L verzamelden zich op 27 september in de Cen trale Controle Kamer van Brouwen om Ab's dienst- jubileum te vieren. "45 jaar in dienst is absoluut een uitzonderlijke situatie!", aldus Jean Dohmen, die Ab Kortland in het zonnetje zette. Als 14-jarige kwam Ab in 1965 in dienst bij Heineken in Rotterdam. In oktober 1975 verhuisde hij naar de brouwerij in Zoeterwoude, eerst als medewerker Export bij het Magazijn Intern Transport (MIT, later DCS, nu CS&L). Na een tijdelijke detachering kwam Ab in januari 2006 bij de afdeling Brouwen terecht waar hij nu werkzaam is binnen de Groep Industriële Schoon maak en zich voornamelijk bezighoudt met de aan- en afvoer van grond- en hulpstoffen. In een korte toespraak werd Ab gedefinieerd als echte trendsetter. Met zijn 45 dienstjaren is hij namelijk nog steeds vernieuwend bezig en pakt hij veel nieuwe zaken met veel enthousiasme en betrokkenheid op. Van de afdeling kreeg Ab niet alleen een mooi model transportauto vanwege zijn arbeidsverleden bij CS&L, maar ook een mooie brouwketel met inscriptie, uiteraard vergezeld door een mooie bos bloemen. Ab, nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor je ja renlange inzet. Hopelijk kunnen we daar nog lang gebruik van maken! Je collega's Onder het motto 'Stagiair On Stage' werden alle sta giairs bij de leerbedrijven in Nederland op dinsdag 5 oktober in de spotlights gezet. Op de Bossche brouwerij nodigde Paul Bleijs 16 stagiairs én hun begeleiders uit voor een lunch in het Bedrijfsrestaurant. 'S-HERTOGENBOSCH. De lunch was georganiseerd door Silva Everaers, zelf stagiair bij de afdeling HR. Silva: "Landelijk is 5 oktober uitgeroepen tot Dag van de Stage. Heel leuk dat Heineken daar aan meedoet. Wat mij tijdens het organiseren opviel, is dat op de Bossche brouwerij heel veel stagiairs werken en dat ze ook van heel verschillende opleidingen komen, MBO, HBO én universiteit." Nadat alle dertig aanwezigen zich al een heerlijke kruidenbouillon hadden laten smaken, sprak Paul Bleijs het gezelschap toe: "Heineken is een van de 210.000 leerbedrijven in Nederland. Al die bedrijven vinden het ontzet tend belangrijk om scholieren en studenten kansen te bieden in de vorm van een stage of een leerbaan. Ook als Bossche brouwerij doen we dat graag, we zijn heel blij met jullie. Studenten kunnen hier wat leren, maar omgekeerd leren wij heel veel van jullie. Belangrijk vinden we wel dat we jullie goed kunnen begeleiden, vandaar dat we ook al jullie begeleiders vandaag hebben uitgenodigd." Vervolgens konden alle aanwezigen zich tegoed doen aan heerlijke broodjes en kroketten. Roel Lommers, stagiair van het Koning Willem I College, ging na afloop met een voldaan gevoel terug naar 'zijn' afdeling. Roel: "Een heel leuk initiatief, erg leuk ook om met zo'n diverse club studenten aan tafel te zitten." Voor HNS Nieuws 54 kun je tot en met 9 november kopij aanleveren op redactie@heineken.nl. De publicatiedatum is 26 november. De redactie behoudt zich het recht voor artikelen door te plaatsen. JAN VAN DEN BEMD, WILLEM POMPER, NIEK VAN DEN BIGGELAAR EN HELEN ISHERWOOD BIJ DE NIEUWE BELUCHTINGSINSTALLATIE. rken Qr Dit is een uitgave van Heineken Nederland Supply HOOFDREDACTIE Peter Everts, Communicatie Public Affairs EINDREDACTIE Loes Iedema, Limona Tekst Advies REDACTIES ZOETERWOUDE Aad van der Meer, Loes Iedema, Myrthe van de Kieft, Jan van Kuijk, Rob Rosier, Edwin van Westrienen, Robin Adèr. fotografie: Wim Hollemans 'S-HERTOGENBOSCH Annet Bastiaanse, Gerard Brockotter, Jaap Bruinsma, Joop Donkers, EefStiekema, Esther Janssen en Margreet van de Ven. Fotografie: Henk van Esch. REDACTIEADRES BK 3.31, Z/Wou. Telefoon: 06 -16032340 redactie@heineken.nl PRODUCTIE EN REALISATIE Limona Tekst Advies - Zoetermeer Strooks - 's-Hertogenbosch vM-design - Delft Groen Media Services - Leiderdorp 22 OKTOBER 2010

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2010 | | pagina 6