olumn
PASSIE VOOR VEILIGHEID
Budget om bij te blijven
Even voorstellen
BROUWERIJ BBQ VOOR IEDEREEN
EEN GROOT FEEST
- to
0 HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS
'Zero loss', wordt dit de nieuwe mode of is het de nieuwe visie van
TPM? TPM heeft alles te maken met het continue verbeteren van
onze processen via het reduceren van verliezen, dat weten we
allemaal zo langzamerhand wel. Ook dat het gaat om de processen
van alle mogelijke bedrijfsonderdelen, van transport tot verkoop,
van administratie tót marketing én natuurlijk van hoog tot laajg.
Vroeger vonden we een reductie van ver
liezen met 50% al heel wat. We waren ge
neigd hiermee te denken dat we het proces
onder controle hadden. Voor toekomstig
succes is reductie alleen niet meer vol
doende. De volgende stap in de uitdaging is
het volledig terugdringen van een verlies
naar 0, zero loss. De kunst is nu het proces
in kleinere stapjes op te splitsen en dan
steeds een klein 'deelstapje' zo te verbete
ren dat het defect dat hierin is opgetreden,
wordt teruggedrongen naar absoluut nul
defecten. Dit krijgen we alleen voor elkaar
als we de processen zo goed kennen dat we
deze kleine deelstapjes kunnen benoemen.
Denk maar aan veiligheid. Als we alleen
focussen op ongevallen met verzuim kun
je dit aantal reduceren, maar slechts met
een beperkt succes. Je zult naar de deel
processen moeten kijken en deze één voor
één moeten terugbrengen naar nul verlies,
hoe klein dit deelproces ook is. Dit betekent
dat we ook moeten kijken naar ongevallen
zonder verzuim, bijna ongevallen, gevaar
lijke situaties, veiligheidslabels, et cetera.
Elke situatie moeten we grondig bekijken;
wat is de grondoorzaak en hoe brengen
we deze terug tot nul kans op defect? Dat
is de enige basis om gepland uit te komen
bij een toekomst met nul ongevallen met
verzuim, zero loss dus.
Dit geldt natuurlijk voor elk proces, maar
veiligheid is zonder twijfel de performance
indicator die bovenaan staat in belang
rijkheid. Zero loss is dan ook beslist geen
nieuwe mode maar de leidende organisa
tievisie binnen HNS!
Paul Bleijs
V
Organisaties ontwikkelen zich voortdurend en
medewerkers spelen daarbij een belangrijke
rol. Voorwaarde is wel dat medewerkers deze
ontwikkelingen bijhouden en
op die manier inzetbaar
blijven.
Er bestaat een term voor
inzetbaarheid: employa-
bility. Inzetbaarheid van
mensen vergroten we door
de combinatie van een
investering in jezelf en een
investering van de orga
nisatie. Eleineken heeft om
die reden in haar CAO (1 juli
2008 -1 oktober 2009) het zo
genoemde Employability Budget
(EB) opgenomen. Dit budget houdt
in dat iedere medewerker die drie
jaar of langer bij Heineken werkt,
met ingang van 1 januari 2010 één
keer per drie jaar beschikt over
een EB ter hoogte van 750. Aan
de medewerkers die per 1 januari
2010 in aanmerking komen voor
het EB, wordt eenmalig 875 ter
beschikking gesteld. Dit bedrag kan
worden besteed aan een Employa
bility activiteit. Het Employability
aanbod bestaat uit een selectie
van negen verschillende trainin
gen, workshops en tests. De tiende
optie is een eigen keuzemogelijk
heid. Kortom, een divers pakket
waaruitje - ongeacht je leeftijd en
opleidingsniveau - een keuze kunt
maken om jouw loopbaan, persoon
lijke ontwikkeling en vitaliteit een
extra impuls te geven.
Afdeling Human Resources
Meer informatie en het inschrijfformulier Employability zijn te vinden op
HeiPort (Werken bij Beoordeling, Opleiding en Loopbaan Employability).
Carine Quataert
Carine Quataert (38) is op 1 juli begon
nen als manager Bedrijfstechnologi-
sche Dienst in Zoeterwoude. Door mid
del van vijf vragen stelt zij zich voor.
Vorige werkgever en functie:
Ik ben in 2007 in dienst gekomen bij Heineken als
manager Process Development binnen Research
Innovation (Group Supply Chain). Daarvoor heb
ik acht jaar bij Interbrew/Inbev gewerkt in diverse
management- en technologische functies.
Gezinsituatie:
Ik woon samen in de Meern (Utrecht).
Wordt vrolijk van:
Reizen, tennissen en borrelen/eten met vrienden.
Op het zakelijke vlak word ik vrolijk van successen
boeken met collega's en het verschil maken.
Wil ooit nog eens:
Naar de Galapagos eilanden.
Beste film ooit:
La Vita Bella.
In en rondom de Cambrinuskelder vond op zaterdag 17 juli de Bossche Brouwerij BBQ plaats.
Vele medewerkers genoten met partners en kinderen van een spetterend evenement.
'S-HERTOGENBOSCH. De organisatoren hadden alles
uit de kast gehaald om het de gasten naar de zin te maken.
Vooral voor kinderen was het op alle mogelijke manieren
feest. Ze konden zich te buiten gaan op de bungeetrampoli-
ne, op verschillende springkussens en in de zweefmolen. In
één van de tenten toverden de dames van de schmink heel
wat 'klantjes' om tot feeën, poezen en dergelijke. Op de twee
tafelvoetbalspellen en tijdens de tennis- en honkbalwedstrij
den op de Wii werd door jong en oud gestreden om ieder
punt. In de kleine tent vermaakten de heren van DJ Crew het
publiek en liet Jeffrey Tiggers iedereen meezingen met zijn
Nederlandse repertoire.
In zijn welkomstwoord bedankte Paul Bleijs iedereen voor de
geweldige prestaties en inzet. Hij gaf aan dat dit jaar weer
fantastische resultaten zijn neergezet, zoals het behalen
van de Brewery Award 2009 en de TPM Bronze Award. Ook
hebben velen weer hun flexibiliteit getoond in de vorm van
overwerk. Hierna opende Paul Bleijs het buffet dat in de
grote tent stond opgesteld. De BBQ-brigade voorzag iedereen
van een heerlijk stukje gebakken vlees of vis. Velen vonden
ook hun weg naar de frietkar.
'••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••A
DE BBQ-BRIGADE BOOD VEEL KEUS.
KINDEREN GINGEN UIT HUN DAK OP DE BUNGEETRAMPOLINE.
13 AUGUSTUS 2010