Wiqqert Deelen:
CREATIEF EN INNOVATIEF
SMAAKPANEL 'S-HERTOGENBOSCH
ZOEKT VERSTERKING
|T| HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS
Heineken Nederland Supply is serving the planet. Daarbij
onderscheiden we globaal drie markten: Nederland, USA
en de rest van de wereld (in totaal 160 landen). Naast de
door Group Supply Commerce opgelegde regels met be
trekking tot Heineken en Amstel, hebben al deze markten
eigen verplichtingen en wensen. Hierdoor is het aantal
product- en verpakkingscombinaties enorm groot. HNS
produceert zo'n 1.000 verschillende combinaties. Met de
introductie van nieuwe producten en/of verpakkingen
proberen de commerciële organisaties in de diverse
markten hun omzet te verhogen.
Een aanpassing van het design van bijvoorbeeld een
label, wordt gecoördineerd door de afdeling Product Change Management van
CS&L. Betreft het een nieuw product en/of verpakking dan krijgt de afdeling New
Product Introductions van SD&S een verzoek om de haalbaarheid te onderzoeken.
Tijdens dit onderzoek wordt gekeken of het technisch kan, of er voldoende capa
citeit is, of het geplande introductietijdstip kan worden gerealiseerd en wat de
kostprijs wordt. In 2008 hebben we 62 feasibilities (feasibility haalbaarheid, red.)
uitgevoerd, waarvan uiteindelijk ongeveer een derde wordt gerealiseerd. Naast
de creatieve ideeën van de marketeers uit de diverse landen initieert ook Group
Commerce innovaties, al dan niet in samenwerking met onze afdeling Research en
Innovatie. Een goed voorbeeld daarvan is het Tapvat.
HNS wil op het gebied van NPI's (New Product Introductions) een leidende rol
spelen. Voorbeelden van NPI's van de afgelopen jaren zijn: BeerTender, Tapvat,
Heineken Premium Light, Jillz en Amstel voor Zuid Afrika. Het realiseren van al
deze creatieve en innovatieve ideeën is een complex gebeuren, waarbij niet alleen
de projectmanagers van SD&S, maar ook planners, technologen, inkopers, engi
neers, operators en leveranciers zijn betrokken. Ik zeg wel eens: het lijkt wel alsof
er nieuwe lammetjes worden geboren!
Dit voorjaar worden er weer een paar nieuwe geboren: Jillz in fles, Strongbow
Gold (een cider), Affligem, Maes, Sagres in Tapvat en Heineken clusterpacks in een
krat voor de Duitse markt. Dit vergt veel flexibiliteit van iedereen, maar als er dan
weer een nieuw product of verpakking is gerealiseerd, zijn we trots op het succes!
Vrijwel dagelijks staat een smaakpanel klaar om ons bier te proeven en
te beoordelen. Volgens Theo Spierings is dit 'beslist geen gratis happy
hour, maar een serieuze aangelegenheid voor getrainde proevers'.
'S-HERTOGENBOSCH. Bij al ons eten en
drinken is proeven een essentieel onderdeel.
Zoals de chefkok eerst zelf wil proeven voordat
hij zijn eten laat uitserveren, zo willen onze
brouwers er zeker van zijn dat hun product
voldoet aan de eisen en verwachtingen van de
consument. Op de Bossche brouwerij is Theo
Spierings verantwoordelijk voor het smaakpa
nel. Theo: "We staan nu dagelijks met zo'n tien
mensen te proeven en dat is te weinig om alle
HBT's en eindproducten te beoordelen. Ons
smaakpanel heeft meer getrainde proevers
nodig. Daarom organiseren we de komende
weken een aantal smaaktesttrainingen. Tijdens
die training leer je een twintigtal verschillende
componenten in bier te herkennen, zoals diace-
tyl (bekend van Beaujolais Primeur), iso-amyla-
cetate (fruitella/banaan), kruidnagel (snijkoek),
citroen et cetera. De training duurt zo'n twee
maanden, waarin we iedere week twee keer
twintig minuten bij elkaar komen. Na die twee
maanden krijg je een keurig rapport waarin
staat of je talent hebt of niet. Talent is overigens
genetisch vastgelegd, het heeft helemaal niets
met je beroep of functieprofiel te maken. Ieder
een is dus welkom voor deze training."
Wie denkt door Moeder Natuur rijkelijk bedeeld te zijn met smaakpapillen, kan zich melden
bij Theo Spierings, 073 620 9782, T.G.A.M.Spierings@heineken.nl. Als je tot het smaakpanel
wordt toegelaten, wordt van je verwacht dat je minstens vier keer per week aan de smaak
testen deelneemt.
nk ZOETERWOUDE. Operator Verpakken,
Marcel Selier, is één van de twaalf opera-
A tors en werkt nu vier weken bij CS&L: "Het
was wel even wennen, maar ik ben nog
geen dag met tegenzin naar mijn werk
gegaan." Marcel beseft dat dat niet voor
W alle twaalf operators geldt: "Niet iedereen
f is blij met dit besluit. De manier waarop het
werd aangekondigd, had naar mijn mening
beter gekund. Sommigen hoorden van hun
teamleiders dat ze werden gedetacheerd bij CS&L. Het was
geen vraag maar een mededeling, werd eraan toegevoegd.
Achteraf is er een bijeenkomst georganiseerd. Dat had beter
vooraf kunnen plaatsvinden."
Positieve stemming
Tjeerd den Os is één van de teamleiders bij CS&L die de
operators opvangt. Tjeerd: "In eerste instantie is er gekeken
naar ex-CS&L medewerkers die nu bij Verpakken werken,
daarna op welke colonnes er mensen over waren. Achter
de schermen moest er veel gebeuren om de detachering te
organiseren, zoals het bestellen van kleding en de omzetting
in HeiTime. Dat is allemaal op tijd gelukt. Inmiddels heb ik in
mijn ploeg drie operators mogen ontvangen die tijdelijk zijn
gedetacheerd, twee ex-medewerkers van CS&L en één ope
rator die CSL& nog niet kende. De stemming is positief bij de
mannen, ze vinden het leuk om bij CS&L te worden ingezet
en geven aan goed te worden opgevangen door de nieuwe
teamgenoten. Ook de vaste medewerkers van CS&L zijn blij
met hun nieuwe collega's."
Meer uitdaging
Marcel werkte de afgelopen 2,5 jaar op de Tapvatlijn bij
Verpakken, daarvoor een kleine twaalf jaar bij CS&L: "Ik
heb altijd met veel plezier bij CS&L gewerkt, ik ben ook
niet weggegaan omdat ik het niet naar mijn zin had. Om
gedwongen ontslagen bij CS&L te voorkomen, werd je een
paar jaar geleden gestimuleerd om je om te laten scholen of
om ander werk te zoeken. Zo kwam ik bij Verpakken terecht.
En nu ben ik voor acht maanden terug." Hoe voelt het om
terug te zijn? Marcel: "Ik zat op de heftruck en het was net
of ik niet was weggeweest. Het is hier gezellig en ik werk er
met plezier. Ik hoop wel dat er meer uitdaging in het werk
komt. Vroeger heb ik hier ook regeltaken gedaan, dat zou ik
nu ook wel weer willen doen. Ik heb al meegekeken in het
regelcentrum om te zien wat ik nog weet en wat ik vergeten
ben. Na 2,5 jaar zit het meeste nog steeds in mijn kop. Al is er
met betrekking tot de LGV's wel nieuw werk bijgekomen dat
ik nog niet beheers."
Breed opleiden
Tjeerd: "Het is de bedoeling om onze eigen vaste medewer
kers binnen CS&L breed op te leiden, zodat we ze kunnen
inzetten bij zowel Binnenland, Export als Inbound Logistics.
Daar ligt de focus de komende tijd. Waar mogelijk lopen
de operators Verpakken daar ook in mee. Maar er is niet
veel tijd, eind augustus gaan de operators weer terug naar
"De eerste detacheringen zijn een feit, al is de start
jammer genoeg zeker niet vlekkeloos verlopen. In de
Roadshows is aangekondigd dat door de storm om ons
heen het noodzakelijk is om anders om te gaan met
het inzetten van onze medewerkers. Deze tijdelijke
overplaatsingen maken deel uit van een totaalpakket
aan maatregelen waaronder ploegroosterwijzigingen,
doelmatige ATV-verroostering, vakantieplanning
zonder uitzendkrachten en het goed inzetten van een
interne flexibele schil van medewerkers in Zoeter-
woude middels detacheringen. De tweede ronde van
detacheringen is inmiddels opgestart. We nemen de
leerpunten mee."
Verpakken. We hebben binnen de ploegen ook behoefte
aan mensen die de cluster C-taken beheersen. Ik kan me
goed voorstellen dat Marcel in zijn ploeg ook daar zal
worden ingezet, maar dat is onder andere afhankelijk van
de persoonlijke situatie, bezetting en kennisniveau van de
gehele ploeg." Hoe vindt Marcel het om straks weer terug te
gaan naar Verpakken? "Ik heb een terugkeergarantie naar
Verpakken, maar niet naar de lijn waar ik zat. Dat is jammer
omdat ik bij colonne 4 door het rouleren van de werkplekken
veel afwisseling had. Ik ben bezig met mijn werkplekoplei
dingen en volg een kwaliteitsmodule om mijn 02-niveau
te halen. Daarna wil ik zo snel mogelijk door naar 03. Ik
probeer eruit te halen wat erin zit en ik vind het ook leuk
om te doen. Uiteindelijk wil ik het liefst bij Heineken blijven
werken, ik ben benieuwd waar ik in september terecht kom."
Arno Centen
HET SMAAKPANEL IN ACT E
k vervolg van pagina 1
MAART 2009