BTD-analisten op herhaling Nieuwe openings tijden bedrijfs restaurant Den Bosch Gespot! EVEN VOORSTELLEN PAUL KREIJGER wam PT! HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS «hhbhhhhhhhhbbh MEDEDELING: Met het implementeren en behalen van STERlab (ISO 17025) verleden jaar, zijn de analyses en werkzaamheden op het lab sterk verbeterd. Nu zijn we op een punt gekomen dat we de wat moeilijkere vraagstukken kunnen lossen. Daarvoor moeten de analisten wel eerst een opfriscursus voor hun basiskennis volgen. ZOETERWOUDE. Moeilijke vraag stukken kunnen bijvoorbeeld ontstaan naar aanleiding van klachten, een mindere score in het ringonderzoek of verbeterpunten die uit de halfjaarlijkse evaluatie van de analyses zijn ontstaan. Om die punten goed op te lossen, was in sommige gevallen meer kennis nodig van de achtergronden van ana lyses. Voor de één was die basiskennis meer dan 35 jaar geleden geleerd en voor de ander twee jaar. Maar voor ons allemaal gold: 'Hoe zat dat ook al weer?'. In samenwerking met de Hoge school Leiden hebben we daarom een training samengesteld. Het doel van de training is: Het updaten van de basiskennis. Door meer inzicht in de achtergronden van de analyses kunnen analisten inhoude lijk meepraten, eenvoudige problemen in de analyses oplossen en meedenken over de verbetering van analyses. Hier door verbeteren de voorstellen met be trekking tot het analyseren en oplossen van klachten, incidenten en tekortko mingen. Daarnaast is van belang dat de verslaggevingvaardigheden met be trekking tot de verbetervoorstellen van de cursisten gestandaardiseerd wordt, zodat we later nog weten hoe we een probleem hebben aangepakt. De training is gestart in oktober 2008, loopt door tot eind december 2008 en bestaat uit vijf modules. De modules, die op ons eigen laboratorium worden gegeven, bestaan uit een theorie-, praktijk- en een huiswerkopdracht. Om inzicht te krijgen hoe het er met de kennis voor stond, is voorafgaand aan de training een entreetoets afgenomen (niveau MBO 3 a 4). De resultaten van de toets waren duidelijk: de kennis was echt ver weggezakt! Uiteraard komt er aan het einde van de training een toets om te zien of'het gat' in ons geheugen weer is opgevuld. Hans Aalbers Met ingang 6 januari 2009 heeft het Bossche bedrijfs restaurant aangepaste openingstijden. In plaats van 17.30 tot 21.30 worden de nieuwe openingstijden van 17.00 tot 21.00 uur. Sven Strunk begon op 1 november als rayonmanager in oplei ding in Zoeterwoude, Kees Horsman volgde onlangs Pauwel van Nieuwenhove op als manager TD in Zoeterwoude. Hieronder stellen zij zich voor. Sven Strunk (31) Over de verschillende colonnes lopen en mensen bezig zien met een stuk vakmanschap en trots. De marathon van New York lopen. Passiviteit. Een fout is pas een fout als je hem niet toegeeft of herstelt. En fouten worden alleen gemaakt als er gewerkt wordt. Sporten of leuke dingen doen met vrienden. Ben een echte sportfanaat en levensgenieter. t mogen de Heineken-medewerkers van mij verwachte Openheid/eerlijkheid, transpa rantie en loyaliteit. Omdat teleurstellingen vaak het gevolg zijn van niet duidelijk uitgesproken verwachtingen, moeten we niet vergeten deze eenduidig tegen elkaar uit te spreken. Kees Horsman (50) Getrouwd met Daniëlla, wij hebben drie kinderen van 18,16 en 14 jaar. Wij wonen in het idyllische dorp Groenekan, onder de rook van Utrecht. Vorige werkgever en functi Ik heb voor een belangrijk deel als toeleverancier van Heineken gewerkt, aan de andere kant van de tafel dus. Tien jaar geleden ben ik begonnen bij GSC destijds HTS, voornamelijk als projectmanager van investeringsprojecten. In 's-Hertogenbosch heb ik diverse projecten zoals kelders, brouwhuis, kantoor en DK-lijn gereali seerd. De laatste twee jaar projecten in Rusland, met name een uitbreidingsproject (brownfield) in Nishny Novgorod. Slechtste eigenscha T Ongeduldig, maar het neemt iets af naarmate je ouder wordt. Kan ook soms wat kortaf reageren terwijl dat niet zo bedoeld is. Als ik het aan mijn vrouw vraag, ben ik een beetje een workaholic. Een motortocht door Zuid-Amerika maken of met mijn familie met een camper door Australië, Nieuw-Zeeland of Afrika. We zullen ons in de toekomst moeten richten op continue verbetering. Een directe en open communicatie vind ik belangrijk. Verder wil ik niet alleen vanachter de PC managen, maar ook regelmatig op de vloer te zien zijn. In de rubriek 'Gespot!' besteden we aandacht aan een collega die iets bijzonders heeft gepresteerd, een unieke hobby heeft of ge woon als mens bijzonder is. Dit keer aandacht voor Paul Kreijger, in zijn vrije tijd fanatiek vanger en kweker van vlinders. Collectieve ATV dag HNS op 2 januari Op vrijdag 2 januari is er voor heel HNS een collectieve ATV dag gepland. De OR heeft hiermee ingestemd. HRHNS 'S-HERTOGENBOSCH. Paul werkt als all rounder bij afdeling Technical Support Pro ductie (TPS) bij Heineken in 's-Hertogenbosch. Hier is hij verantwoordelijk voor het oplossen van verstoringen van het hele machinepark. Thuis heeft hij heel andere prioriteiten. In zijn huis leeft het. Letterlijk! Er bivakkeren veel dieren: wandelende takken, vogelspinnen, rupsen en vlinders. Je grote passie is het kwe ken van vlinders. Hoe is dat ooit begonnen? "Op jonge leeftijd raakte ik al geïnteres seerd in de natuur. Vroeger ging ik als klein jongetje vaak naar onze tuinman toe om rupsen, libelles en andere insecten te bekij ken. Prachtig!" Hij lacht als hij zijn verhaal vervolgt: "Ieder kind doet natuurlijk wel eens een rups in een potje. Maar bij mij was het veel intenser. Wanneer ik een vlinder uit een pop zag komen, was het huis te klein!" Nu zoek ik rupsen om ze thuis op te kweken. Ook probeer ik vrouwtjesvlinders te vinden om eitjes te laten leggen. Ik zet onbevruchte vrouwtjes in een zogenaamd aanvliegkooitje. Hier kunnen ze niet uit, maar het mannetje kan er wel bijkomen om het vrouwtje te bevruchten. In de glazen stolp ontwikkelt de rups zich tot pop en daarna tot vlinder. Dan maak ik een selectie van de rupsen die ik wil houden." Zo te horen, neemt deze hobby veel tijd in beslag. Lastig? Paul: "Nee hoor, de liefde voor dieren is mij aangeboren. In de loop der jaren heb ik mij meer verdiept in de materie. Op mijn 21e verjaardag kocht ik een aggregaat om met een lamp en een groot wit scherm nachtvlinders te lokken. Hiervan bestaan er 2.400 verschillende soorten, in tegenstelling tot 'maar' 60 soorten dag vlinders. Ik vang ze met als doel om ze te fotograferen. Ik probeer de hele cyclus vast te leggen: de eitjes, rupsen, verschillende vervellingen, de pop en natuurlijk de vlinder. Soms geef ik een diavoorstelling aan belang stellenden of organiseer een vlindertocht voor de jeugdnatuurwacht. Recentelijk heb ik verschillende generaties van de doods hoofdvlinder gekweekt, bekend van de film Silence of the Lambs. Ook deed ik mee aan een vijfjarig nachtvlinderonderzoek in het duinreservaat van Castricum. Hier leerde ik veel van!" Jij ook in Gespot? Stuur dan een e mail naar redactie@heineken.nl en vergeet er niet bij te vermelden waarom. VLNR: EVA VAN DER WEEL, DAVOR STEVANOVIC EN DEFNIE PAARDEKOOPER. KARMOZIJNROOD WEESKIND. DECEMBER 2008 WWW

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2008 | | pagina 4