Nieuwe intranetsite
voor Cool@Work
mm,
BEL HET JUISTE
NOODNUMMER!
BRANDGEVEUL!
Iedere seconde telt bii calamiteit
|T| HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS
Op deze plaats in dit blad zijn de onder
werpen die worden aangesneden vaak
productiegerelateerd. Niet zo vreemd omdat
we het hier toch over onze brouwerijen en
hun ondersteuning hebben.
Maar met zijn allen zijn we ons meer en
meer gaan richten op de behoeften van de
klant en hebben we de blik verruimd om
beter in de keten te gaan functioneren.
Werkend voor een kleinere (en langer
zelfstandig gebleven) brouwerij als Brand is
dit feitelijk dagelijkse kost. Dan leef je als het
ware tussen je klanten; midden in je markt.
En dan heb je ook directer contact met
bijvoorbeeld marketing en commercie.
Dat heeft zo zijn gevolgen, en daar wil ik het
hier over hebben. De weerkundige zomer
mag dan op 21 juni zijn begonnen, voor het
Brand merk is het al langer tropisch warm.
Enerzijds vanwege een veelheid aan interne
activiteiten, anderzijds vanwege de warme
belangstelling waarin onze brouwerij al
geruime tijd staat. We zitten nu volop in de
aanloop naar het 'moment suprème', zijnde
de opening van ons nieuwe bezoekerscen
trum annex Brand-museum, dat vanaf
1 september als 'Het Brandgeveul' bekend
zal worden. Het initiatief voor dit centrum is
voortgekomen uit de samenwerking tussen
marketing, commercie en productie.
Door dit initiatief kunnen we jaarlijks
duizenden bezoekers ontvangen en hen laten
beleven waarom Brand-bier zo bijzonder is.
Dat bijzondere karakter van het merk is nu
ook versterkt door de (her)introductie van
al onze Brand Bijzondere Bieren op fles.
Natuurlijk zijn de kleine charges voor ons als
productie-unit relatief duur, maar als dit het
merk en haar beleving bij de consument
positief beïnvloedt, is dat een verantwoorde
investering. Stuk voor stuk zijn het hoog
waardige bieren met een eigen karakter, een
eigen verhaal, een eigen historie maar
bovenal een unieke smaak. Deze Bijzondere
Bieren zijn natuurlijk ook een bewijs van het
vakmanschap van onze mensen.
De oudste brouwerij van Nederland zal op
29 augustus met de opening van het Brand
geveul weer een piketpaal slaan in haar toch
al fraaie geschiedenis. En zo bouwen wij met
zijn allen verder aan het succes van de
brouwerij in Wijlre en het bier waar Limburg
al lang niet meer alleen trots op is!
Peter van Besouw
Onder de naam Cool@Work informeert Heineken
haar medewerkers over het belang van verantwoord
alcoholgebruik. Vanaf 11 juli is alle informatie rond
om Cool@Work overzichtelijk ondergebracht op een
nieuwe intranetsite.
Drink verantwoord of drink niet
Op de site vind je informatie
over:
het Heineken alcohol-
beleid;
verantwoord alcohol
gebruik en hoe als
medewerker om te gaan
met een (dreigend)
alcoholprobleem;
je rol als leidinggevende;
de verschillende
vormen van begeleiding
die Heineken aanbiedt
aan medewerkers met
een (dreigend) alcohol
probleem.
Omgaan met de 'rode groep'
richtlijnen voor leidinggevenden
Nieuw daarbij is een speciale internetlink voor Heineken-medewerkers
naar Alcoholdebaas.nl, een website die je de mogelijkheid biedt voor een
anonieme en online begeleiding als je je drinkgewoonte wilt onderzoeken
en veranderen.
Meer informatie?
Kijk op: Werken bij Gezondheid, veiligheid en welzijn CooKsPWork.
voor de afdelingen te realiseren. Ruimte voor
verbetering blijkt zowel in 's-Hertogenbosch als
Zoeterwoude voldoende aanwezig. Ondanks dat
het om twee verschillende brouwerijen gaat,
lijkt er toch een rode draad te zitten in de ver-
beterpunten: samenwerking tussen afdelingen,
het geven van meer erkenning en waardering,
ergernissen in de dagelijkse manier van werken
(administratieve rompslomp), omgangscultuur
Roland de Bruijn
Op colonne 4 van Verpakken in Zoeterwoude
wordt al aan acties gewerkt. Operator
Roland de Bruijn: "De enquête zelf vond ik
wat zweverig. 'We gaan de goede kant op',
stond er in de brief die bij uitkomsten zat.
Als ik naar de resultaten kijk, vind ik dat
wel tegenvallen. Maar de terugkoppeling op
colonne 4 was prima en we zijn goed bezig.
Er wordt geluisterd naar de dingen die wij
willen veranderen, ik heb de indruk dat ze
weten wat er speelt. Wat ik persoonlijk heel
belangrijk vind is opleiding en persoonlijke
ontwikkeling. Jammer genoeg verloopt dat
bij Heineken heel traag, opleidingen worden
vaak uitgespreid over twee jaar. Er zou een
studiemethode moeten worden ontwikkeld
om korter en krachtiger op te leiden."
en meer duidelijkheid over doorgroeimogelijk
heden. Al met al zal iedereen er gezamenlijk
hard aan moeten werken om het werkklimaat
te verbeteren. Eind 2008 zal er via diverse mid
delen, bijvoorbeeld tijdens de bierkratsessies,
uitgebreid worden ingegaan op de verbeter
plannen en de verbeteracties.
HRHNS
Arthur Rondel
Taakteammedewerker Verpakken op colonne 16
in 's-Hertogenbosch, Arthur Rondel, is sceptisch:
"De presentatie van de uitkomsten was goed, maar
er werd te weinig tijd voor genomen. Daardoor
werden de laatste punten wat afgeraffeld. Voor
zoiets belangrijks vind ik dat jammer. Die race
tegen de klok zie je ook terug op de werkvloer. De
nadruk ligt op productie maken - tegenwoordig met
steeds minder mensen - waardoor vergaderingen,
opleidingen en TPM-activiteiten in onze eigen tijd
plaats vinden. Ik snap Heineken wel, maar ik zie
ook dat mensen op hun tenen lopen. Ik hoop dat
het uiteindelijk iets gaat opleveren. Je kunt mensen
alleen motiveren als je werkelijk laat zien datje er
wat aan doet. Na twee maanden kan ik dat nog niet
beoordelen, na een jaar hoop ik te kunnen zeggen
dat het zin heeft gehad en dat het zijn vruchten
heeft afgeworpen."
Bij brand, een ongeval of een milieu-incident telt
iedere seconde. Daarom is het belangrijk dat
iedereen weet welk noodnummer er op welke
vestiging moet worden gebeld bij een calamiteit.
De noodnummers van de
HNS-vestigingen zijn:
1000 voor Heineken in
Zoeterwoude
9222 voor Heineken in
's-Hertogenbosch
8333 voor Brand in Wijlre
Wat te doen bij een
calamiteit?
Let op je eigen veiligheid!
Bel voor je handelt éérst het
noodnummer, of laat het
bellen. Dan weetje zeker
dat er hulp onderweg is.
Als je het noodnummer
belt, meldt dan de plaats en
de aard van de calamiteit.
Aarzel niet om de noodnum
mers te bellen, elke seconde
kan belangrijk zijn! De proce
dures worden dan opgestart,
zodat je zo snel mogelijk hulp
krijgt. Als je ervan overtuigd
bent dat geen haast heeft, kun
je de poortcontrole van de
desbetreffende vestiging
bellen. De noodnummers zijn
niet mobiel te bellen.
Bij HtifJfkEfJ
S (EDffïffhl
ALcoHoLBEUiD
vervolg van pagina 1
Aad van der Meer
JULI 2008