0 olumn KWALITEITS BEWUST Doekwissel beperkt extractverlies Even voorstellen HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS Heineken is met name groot geworden door een constant hoge bierkwaliteit na te streven. Door alle aandacht voor kosten en rendementen lijkt kwaliteit soms minder belangrijk. Echter schijn bedriegt. Dit jaar moeten onze mouters, brouwers en techno logen alle zeilen bijzetten om met de beschikbare mout toch een kwaliteitsbiertje te brouwen. De oorzaak is de gerst, die het afgelopen jaar onder verre van ideale omstandigheden is gegroeid en geoogst. Om toch een goed mout en bier te produce ren heeft dit momenteel de volle aandacht. Ook de verpakkers en technologen werken voordurend aan een betere kwaliteit. Zo heeft men bijvoorbeeld bij het Tapvat een nog betere microbiologische kwaliteit gerealiseerd en wordt er continue gewerkt aan het verbeteren van de verpakkingskwaliteit. Via TPM probeert HNS als grootste Heineken-producent - wij produceren zo'n 50% van het wereldwijde Heineken-volume - de kwaliteitsborging op een nog hoger plan te brengen, ledereen bij HNS is dus wel degelijk dagelijks met kwaliteit bezig. En zo hoort het ook. Alleen met de beste kwaliteit kunnen we de consument aan ons binden. Arno Centen Manager Supply Development Support MT-lid HNS In de eerste week van april heeft de afdeling Brouwen het filterdoek van het zogenaamde Maischefilter (deze scheidt wort en bostel) vervangen. Senior Pro cestechnoloog Brouwen, John van Zog gel, vertelt hoe dat in zijn werk gaat en waarom het nodig is. Voor de collega's en het thuisfront legt hij ook kort uit hoe het proces van bier brouwen nu eigenlijk in zijn werk gaat. 's-HERTOGENBOSCH. Voor de bereiding van bier zijn minimaal vier grondstoffen nodig: water, mout, hop en gist. De eerste handeling die verricht moet worden is het malen of pletten van het mout. Brouwers noemen dit het schroten van het mout. Een niet geschrote korrel geeft minder van zijn inhoudstoffen vrij. De gemalen mout wordt vervolgens opgelost in water, een strak temperatuur-/tijdschema zorgt ervoor dat de moutbestanddelen worden afgebroken door enzymen. Brouwers noemen dit proces 'maischen'. Vervolgens wordt deze oplossing gefiltreerd ('geklaard') zodat de vaste deeltjes ('bostel') van de vloeistof ('wort') worden gescheiden. De bostel wordt afgevoerd en hergebruikt als veevoeder. De wort (oplossing met veel suikers en kleine eiwitten) wordt gekookt in de wortketel waarbij de hop wordt gedoseerd. Tijdens het koken vlokken grote eiwitten uit die door het maischen in de wort zijn gekomen. Na het koken verwijder je de hop en de eiwit- vlokken (in brouwersjargon 'breuk' of'trub' genoemd). De hete gehopte wort moet nu snel afgekoeld worden: vanaf het moment dat de temperatuur zakt tot onder de 60 8C, is het risico groot voor infecties. Voor een goede gistgroei is het nodig dat de afgekoelde wort goed belucht wordt. Hierna wordt gist gedoseerd en start de vergisting. Het merendeel van de gevormde suikers wordt door de gistcellen omgezet in alcohol en koolzuurgas. De kleinere eiwitten dienen als bouw stof voor de gistcellen, verder zorgen eiwitten voor de schuimhoudbaarheid en dragen ze bij tot de volmondig heid van het bier. Na de hoofdgisting verwijderen we de gist en laten we het bier rijpen ('lageren'). Na het lage- ren, wat minimaal twee weken duurt, is het bier klaar om gefiltreerd te worden. Hiermee wordt de benodigde helderheid bereikt en is dit helderbier klaar om gebot teld te worden. Door de fors gestegen moutprijzen wordt het steeds belangrijker om zoveel mogelijk extract uit de mout te halen. Van grote invloed hierop zijn de filterdoeken van het Maischefilter. Twee maal per jaar vervangen we deze doeken. Het gaat om een arbeidsintensieve klus waarbij rond de klok wordt gewerkt om de stop zo kort mogelijk te laten duren. We doen dit vooral ook uit preventief oogpunt. Een versleten doek zorgt er namelijk voor dat we niet meer het maximale aantal brouwsels kunnen maken met een zo hoog mogelijk extractgehalte. Jos van Nijnanten 7 (teamleider CS&L Export, Zoeterwoude) woonde de teamleidersdag voor de tweede keer bij. "Ik vond het goed georganiseerd. Door de specifieke workshops kreeg de dag meer inhoud en lag de focus op de dagelijkse werkzaamheden van een teamleider. We herken den veel in eikaars verhalen, want we hebben tot op zekere hoogte dezelfde problemen. Het was goed om te horen hoe iedereen daarmee omgaat, zodat je het kunt terugkoppelen naar je eigen situatie. De dag was wel vol, waardoor we op sommige onderwerpen niet echt dieper konden ingaan. Het thema en de invulling daarvan vond ik heel goed. Bij 'ik en mijn team' werd de struc tuur uitgelegd voor het in kaart brengen van je team, om een beeld te krijgen van je teamleden. Ik vond het voor de onderlinge uitwisseling heel goed dat er zowel teamleiders van de brouwe rijen als van Vrumona bij waren." Ook Ronald Gorter 2 (teamleider colonne 2/3, Verpakken Zoeterwoude) was voor de tweede keer bij de teamleidersdag. "Ik vind het goed om contact te hebben met collega's van andere afdelingen en vestigingen, je deelt toch dezelfde problemen. Het was een leuke dag en de organi satie zat goed in elkaar. De workshops waren goed, maar minder interactief dan ik had gedacht, zodat je tijdens deze workshops niet echt de kans had om je collega's beter te leren kennen. Ter aanbeveling heb ik aangegeven in de middag een activiteit in te plannen. Dat heeft een andere impact, waardoor je volgens mij op het gebied van 'kennismaking en communicatie' nog meer met elkaar kunt bereiken. Deze contactmomenten tussen teamleiders zijn er niet zoveel, dus van mij mag zo'n teamleidersdag wel vaker dan eens per jaar plaatsvinden." Jos Habraken 3 (teamleider rayon Fles, Verpak ken 's-Hertogenbosch): "Het doel van de dag was kennismaken en netwerken met collega's, ook I p 6 /L van andere vestigingen. Wat dat betreft was het mta'mfê f f y een zeer geslaagde dag. Het onderwerp com- I 7 municatie was goed gekozen omdat het breed en ffT gemeenschappelijk is - je kunt er alle kanten mee M V .f&i op. Door de zogenaamde carrouselvorm (1,5 uur praten over een onderwerp praten, korte pauze V en dan verder met een ander onderwerp) waren IjSc de workshops interactief en levendig. Dat vond (m ik positief. Helaas bleven we door tijdgebrek een 7/1 - Eü/yiL- beetje aan de oppervlakte van onderwerpen en r j§ kW bereikten we niet echt diepgang. Dat was jam- mer, maar niet meer dan dat, het was ook niet het V doel van de dag. Voor netwerken kregen we wel gri-_, ruimschoots de gelegenheid tijdens de lunch en het diner. Die waren qua tijd heel ruim opgezet. Toen we vertrokken kregen we allemaal een J4* f k -ML bureaustandaard mee met de foto's en telefoon- T£ah nummers van alle teamleiders. Er was echt aan V*leider-,Aij Op i april is Wilfried Aarsen gestart als veilig heids- en milieumanager (SHE) voor de brouwerij in 's-Hertogenbosch. Wilfried is 37 jaar oud, geboren in de Achterhoek en woont samen met vrouw en twee dochters (1 en 4 jaar) in Rosmalen. Hij stelt zich hieronder verder voor. 's-HERTOGENBOSCH. "Na mijn studie Milieuhygiëne aan de Wa- geningen Universiteit heb ik een aantal jaren op het gebied van kwa liteit, Arbo en milieu gewerkt bij Homburg-Boekos, Vion (voorheen Dumeco) en de laatste jaren bij Coca-Cola Enterprises in Dongen. Na rookworst en prik is het nu dus tijd voor een biertje! Naast mijn werk besteed ik graag tijd aan mijn familie en sport ik graag, met name tennis en volleybal. Mijn eerste indrukken van de brouwerij zijn zeer positief. De Bossche brouwerij is een mooi bedrijf, met mooie instal laties en productielijnen én deskundige medewerkers. Kortom, alle ingrediënten liggen er voor een goede toekomst. Mijn ambitie is om veiligheid en milieu binnen de TPM-strategie en dus samen met een ieder naar een hoger niveau te brengen. Dat betekent onder meer het werken aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, het voorkomen van ongevallen en het verbeteren van de milieuprestatie van de brouwerij. Naast een goede samenwerking met alle mede werkers op de locatie zelf, zal ik ook de contacten met de overheden onderhouden zoals de gemeente, de Arbeidsinspectie, het Water schap en de Provincie Noord-Brabant." <IC\rw vervolg van pagina 1 MEI 2008

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2008 | | pagina 2