'Samen op T I officieel geopend SUCCESVOLLE REVISIE OP COLONNE 15 TWEE EX-BROUWERS OVER VERPAKKEN GESPREK SAMEN OP O I HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS fil ZOETERWOUDE. Op vrijdag 29 februari vond de opening plaats van de verbouwde vleugel op de eerste etage van het kantoor in Zoeterwoude. Alle kantoorafdelingen van HNS en de P&0- en Finance- afdelingen die met HNS te maken hebben, zitten nu bij elkaar op één etage. Met een druk op de knop verrichte Mirjam de Jong, secretaresse van Wiggert Deelen, de officiële opening. In week 7,8 en 9 vond weer de twee jaarlijkse revisie plaats op colonne 15. Dit jaar was in de voorbereiding veel tijd besteed aan de organisatie van de revisie. Want hoe beter de organisatie, des te beter ook de revisie zal verlopen. 's-HERTOGENBOSCH. In de voorbereiding was dit jaar goed overlegd met de C-operators van colonne 11. Zij hadden eerder dit jaar goede ervaringen op gedaan tijdens hun revisie. De mensen van colonne 15 wilden die ervaringen graag meenemen in het draaiboek voor de revisie. Tijdens de revisie was er per werkplek een indeling gemaakt met vaste mon teurs en operators die aangestuurd werden door een C-operator en de aandachtsgebiedhouder van TSP. Samen zorgden ze ervoor dat benodigde materialen en machineonderdelen beschikbaar waren en het werk van operators en monteurs door kon gaan. Ook het werk in de avond en de voorbereiding voor de volgende dag werd door hen geregeld. De C-operator en de aandachtsgebiedhouder van TSP stemden de voortgang van de werkzaamheden dagelijks af met de teamleider Verpakken, de Revisiecoördinator en de Installatiebeheerder. Op initiatief van de C-opera tors werd dit jaar een verbetering doorgevoerd met betrekking tot de lunch. Er is nu een verdeling ge maakt in drie tijdstippen waarop de diverse groepen gaan eten. In de kantine wordt de drukte daardoor beter gespreid en er ontstaan geen wachttijden. Dit blijkt bijzonder effectief te zijn, want tussen 11.00 en 12.00 uur heb je op de lijn niet het idee dat het lunch tijd is. Er zijn natuurlijk wel minder mensen aanwe zig, maar op iedere werkplek zijn er wél activiteiten. De opstart In de week van de opstart was de productieopdracht 14 uur eerder klaar dan gepland! Dit is een fantas tisch resultaat omdat de opstart na een revisie niet altijd vlekkeloos gaat. De gewonnen tijd kon benut worden door extra te produceren. Voor iedereen die aan de revisie heeft meegewerkt, waren het drie enerverende weken waarin we met z'n allen hebben laten zien dat we door goed samen te werken en dui delijke afspraken een topprestatie hebben neergezet! Chapeau voor allemaal en hartelijk dank voor de tomeloze inzet en het enthousiasme om deze revisie en opstart te hebben doen slagen. Jos Habraken Francisco Silva werkt sinds drie maanden bij Verpakken. Daar voor werkte hij 23 jaar bij Brouwen. Joop Boskma maakte twee jaar geleden dezelfde overstap na 16 jaar bij Energie te hebben gewerkt. Beide mannen begonnen ooit bij Verpakken. Hoe is het om na zoveel jaren weer terug te gaan? Joop en Francisco in gesprek over de voor- en nadelen. ZOETERWOUDE. Francisco: "Hoe vond jij het om naar Ver pakken terug te gaan?" Joop: "Het is nooit leuk als je boventallig wordt verklaard en weg moet, maar op deze manier kon ik wel bij Heineken blij ven. Ik werkte al eerder een jaar of vier bij Verpakken. Omdat ik het er destijds leuk vond, wilde ik wel terug." Francisco: "Net als jij wilde ook ik mijn werk bij Heineken blijven voortzetten. De enige mogelijkheid was bij Verpakken. Maar ik had geen twijfels, ik wist wat me te wachten stond en het leek me leuk." Joop: "Toch een vreemde ontwikkeling, ik ging destijds bij Verpakken weg omdat ik bij Brouwen een beter betaalde baan met meer perspectief op ontplooiing kon krijgen. Nu ben ik door de verregaande automatisering en de reorganisatie weer terug." Francisco: "Dat geldt ook voor mij. Maar er is sindsdien wel veel veranderd bij Verpakken. Door de werkplekopleidin gen en TPM hebben de operators meer verantwoordelijkheden en bevoegdheden gekregen." Joop: "Inderdaad, dat geeft je een goed gevoel en motiveert. Ik heb in twee jaar tijd drie werkplekopleidingen afgerond en de Kwaliteitsmodule. Dat was de ene keer makkelijk en de andere keer moeilijk. Maar bij Brouwen was ik wel gewend om te leren." Francisco: "Mijn werkplekopleidingen starten later pas omdat ik van colonne 5 naar colonne 7 ga. Ik heb het volste vertrouwen dat ik het ook ga halen. Ik blijf toch ambitieus." Joop: "Tja, we moeten allebei nog een paar jaartjes, dus moeten we er het beste van maken." Francisco: Heb jij het naar je zin bij Ver pakken?" Joop: "Ja, super. Ik heb een leuke ploeg en leuke collega's." Francisco: "Ik vind mijn werk bij Verpak ken vooral dynamischer. Je bent constant met je machine bezig en het product wordt direct gemaakt. Bij Filtratie en Brouwen duurt het een maand voordatje een product hebt en ben je vooral bezig met procescontrole." Joop: "Wat mis jij het meest van Brouwen?" Francisco: "De communicatie met de col lega's onderling. We zaten met een paar man op één kamer. Ook de lijnen naar de leidinggevende waren korter. Bij Verpak ken sta je vaak alleen en hoor je niet gelijk wat er speelt." Joop: "Ik mis eigenlijk niets. Ik moest hier wel wennen aan het vele staan en lopen. Maar ik heb het overal goed naar mijn zin gehad, hier ook weer." MAART 2008

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2008 | | pagina 5