Staaebeleid HNS
BEKLADDING EN HET VOORKOMEN VAN DIEFSTAL
[T| HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS
r
m
Een stage op de brouwerij in Zoeterwoude
biedt je de mogelijkheid om het hele bierpro
ces te 'proeven', van het brouwen van bier tot
de wereldwijde distributie. Het is een unieke
kans voor zowel de stagiair als Heineken om
eikaars kwaliteiten te ontdekken.
ZOETERWOUDE. Stages zijn er op verschillende niveaus en
in alle soorten en maten. Technische of technologische stages,
laboratoriumstages, financiële stages, HR stages, et cetera. Wil
je stage lopen, dan moetje minimaal 16 jaar zijn, gemotiveerd,
en je studie moet enigszins gelinkt zijn aan de inhoudelijke
aspecten of activiteiten van een afdeling. Vaak wordt er een
onderscheid gemaakt tussen een meeloop-/snuffelstage en
een afstudeer/onderzoekstage. Bij de eerste loopje letterlijk
mee met iemand van Heineken om te 'snuffelen' aan bepaalde
werkzaamheden en bij de laatste krijg je een concrete opdracht.
De procedure is simpel: stageplekken die vrijkomen, worden op
www.jobs.heineken.nl geplaatst en geïnteresseerden kunnen
hun motivatie en CV opsturen naar HR.
Continuïteit
Op verzoek van leidinggevenden kan de afdeling HR ook actief
scholen benaderen voor het werven van stagiaires met een
specifieke opleiding of ervaring. Belangrijk is dat we continuïteit
houden in het plaatsen van stagiaires. Zo houden we Heineken
bekend op de arbeidsmarkt en kunnen we goede mensen al in
een vroeg stadium op het netvlies krijgen. Het blijkt ook voor
stagiaires steeds moeilijker te zijn om een geschikte stageplaats
te vinden. Het mes snijdt dus aan twee kanten.
Ken je iemand die graag stage wil lopen of wil je als leidingge
vende een stagiair op je afdeling plaatsen? Neem dan contact op
met HR. Wij kunnen ook meedenken over geschikte opdrachten
voor stagiaires.
Afdeling HR
Brouwerij Zoeterwoude
In 2007 werkten er vijftien stagiaires verspreid over de hele brouwerij, nu zijn
het er zes. Zij geven een korte reactie op hun stage bij Heineken.
Bas van den Berg (18), stagiair Kwaliteits Controle Team:
"Deze stage biedt mij de kans om te kijken hoe het
er in een groot bedrijf aan toe gaat. Daarnaast zie ik
hoe het productieproces werkt, zodat ik weet waar
ik mee bezig ben. Het maakt de werkzaamheden een
stuk interessanter. Dit is een van de meest boeiende
stageplekken die ik me kan bedenken."
Jeroen Bontenbal (19), stagiair Kwaliteits Controle Team:
"Ik was altijd al benieuwd waar bier nu eigenlijk
vandaan komt. Ik woon in de buurt van Zoeterwoude,
dus ik kende de brouwerij al. Toen de mogelijkheid
zich aandiende, heb ik meteen gereageerd en nu
loop ik al zes maanden stage bij de afdeling Kwali
teitszorg. Hier zorgen we dat het product in topcondi
tie is voor de verkoop. Echt heel erg leuk om te doen."
Madeline Dijckmeester (25), stagiaire HR:
"Een stage lopen op de brouwerij is voor mij dé kans
om een kijkje in de keuken van Heineken te nemen.
Door mijn onderzoek kom ik in aanraking met de vele
verschillende 'ingrediënten' van HR op de brouwerij.
Een leuke en leerzame ervaring."
Sander van Oosterom (20), stagiair Systeembeheer:
"Deze stage is een uitdaging voor mij. Ik mag het
eerste stuk van de implementatie van de Heineken
Global Workplaces meemaken en krijg hierbinnen de
verantwoordelijkheid voor verschillende aspecten.
Het sluit naadloos aan op mijn opleiding ICT Systeem
beheer. Het is leuk om te zien hoe alles in zijn werk
gaat bij deze multinational."
Leo de Ruiter (18), stagiair Werktuigbouwkunde:
"Ik loop sinds begin december stage bij Heineken.
Het is een hele ervaring voor mij om te zien hoe
alles werkt en hoe groot en georganiseerd het hier
allemaal is. Ik heb het erg naar mijn zin hier en kan
iedereen aanraden hier ook stage te komen lopen."
Helene van der Zanden (19), stagiaire Bedrijfstechnolo-
gische Dienst:
"Een stage in Zoeterwoude biedt mij de mogelijkheid
om documentatie en auditing te onderzoeken. Het is
een leuke en interessante ervaring die wordt aange
boden door mijn school."
De bekladdingen op de brouwerij zijn, dankzij
veel aandacht en diverse acties, de afgelopen
jaren sterk afgenomen. Werden er in 2003 nog
58 bekladdingen gesignaleerd, in 2007 is dat
teruggelopen tot 5. Om dit mooie resultaat te
behouden, verzoeken wij iedereen eventuele
bekladdingen zo snel mogelijk te melden aan
de Beveiliging, zodat gepaste actie kan worden
ondernomen.
Beklading en Diefstal Brouwerij Zoeterwoude
2003
2004
2005
2006
2007
ZOETERWOUDE. Dit jaar wordt er ook extra
aandacht besteed aan diefstal op de brouwerij.
Het aantal diefstallen heeft een onacceptabel
hoog niveau bereikt. Uit onderzoek blijkt dat
gereedschap relatief vaak verdwijnt doordat
medewerkers het tijdelijk onbeheerd achterlaten
als ze een broodje gaan eten of iets gaan drin
ken. Wij willen benadrukken dat diefstal alleen
kan worden voorkomen als iedereen meewerkt.
Daarom ons verzoek aan alle medewerkers om
voorzichtig met kostbare en gewilde goederen
om te gaan en ze niet onbeheerd achter te laten.
Aanscherping beveiligingsmaatregelen
De Beveiliging zal de komende tijd regelmatig
preventief controleren op onbeheerd achter
gelaten goederen. Die zullen vervolgens 'veilig'
worden gesteld bij de poort en de beveiliging zal
daarvan een melding achterlaten bij de medewer
ker. Ook wordt een aantal beveiligingsmaatrege
len aangepast, waardoor de zogenaamde 'door
loop' van onbevoegden via werkplaatsen wordt
voorkomen. Dat zal voor de gebruikers van de
werkplaatsen tot gevolg hebben dat ook overdag
de Heineken-pas aangeboden moet worden bij het
betreden van de werkplaats. Ook elders worden
beveiligingsmaatregelen aangescherpt.
Strikt persoonlijk
Een belangrijk onderdeel van diefstalpreventie is
tot slot het gebruik van de Heineken-pas. Deze pas
is uitgegeven voor strikt persoonlijk gebruik. Geef
een ander dus geen gelegenheid hier misbruik
van te maken. Het mag duidelijk zijn dat er bij
diefstal altijd onderzoek wordt gedaan om de da
der te achterhalen. Weten we wie het is, dan is de
kans op ontslag op staande voet een reële optie.
Ruud van der Poel
Bewaking en Beveiliging
VLNR: MADELINE DIJCKMEESTER
(PSYCHOLOGIE); BAS VAN DEN
BERG (MIDDELBAAR LABORATO
RIUM ONDERWIJS); SANDER VAN
OOSTEROM (MBO ICT SYSTEEM
BEHEERDER); HELENE VAN DER
ZANDEN (MBO VOEDINGSMID
DELENTECHNOLOGIE), JEROEN
BONTENBAL (MIDDELBAAR
LABORATORIUM ONDERWIJS),
LEO DE RUITER (MTS WERKTUIG
BOUWKUNDE).
Beklading
vermissing/diefstal
MAART 2008