Staaebeleid HNS BEKLADDING EN HET VOORKOMEN VAN DIEFSTAL [T| HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS r m Een stage op de brouwerij in Zoeterwoude biedt je de mogelijkheid om het hele bierpro ces te 'proeven', van het brouwen van bier tot de wereldwijde distributie. Het is een unieke kans voor zowel de stagiair als Heineken om eikaars kwaliteiten te ontdekken. ZOETERWOUDE. Stages zijn er op verschillende niveaus en in alle soorten en maten. Technische of technologische stages, laboratoriumstages, financiële stages, HR stages, et cetera. Wil je stage lopen, dan moetje minimaal 16 jaar zijn, gemotiveerd, en je studie moet enigszins gelinkt zijn aan de inhoudelijke aspecten of activiteiten van een afdeling. Vaak wordt er een onderscheid gemaakt tussen een meeloop-/snuffelstage en een afstudeer/onderzoekstage. Bij de eerste loopje letterlijk mee met iemand van Heineken om te 'snuffelen' aan bepaalde werkzaamheden en bij de laatste krijg je een concrete opdracht. De procedure is simpel: stageplekken die vrijkomen, worden op www.jobs.heineken.nl geplaatst en geïnteresseerden kunnen hun motivatie en CV opsturen naar HR. Continuïteit Op verzoek van leidinggevenden kan de afdeling HR ook actief scholen benaderen voor het werven van stagiaires met een specifieke opleiding of ervaring. Belangrijk is dat we continuïteit houden in het plaatsen van stagiaires. Zo houden we Heineken bekend op de arbeidsmarkt en kunnen we goede mensen al in een vroeg stadium op het netvlies krijgen. Het blijkt ook voor stagiaires steeds moeilijker te zijn om een geschikte stageplaats te vinden. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Ken je iemand die graag stage wil lopen of wil je als leidingge vende een stagiair op je afdeling plaatsen? Neem dan contact op met HR. Wij kunnen ook meedenken over geschikte opdrachten voor stagiaires. Afdeling HR Brouwerij Zoeterwoude In 2007 werkten er vijftien stagiaires verspreid over de hele brouwerij, nu zijn het er zes. Zij geven een korte reactie op hun stage bij Heineken. Bas van den Berg (18), stagiair Kwaliteits Controle Team: "Deze stage biedt mij de kans om te kijken hoe het er in een groot bedrijf aan toe gaat. Daarnaast zie ik hoe het productieproces werkt, zodat ik weet waar ik mee bezig ben. Het maakt de werkzaamheden een stuk interessanter. Dit is een van de meest boeiende stageplekken die ik me kan bedenken." Jeroen Bontenbal (19), stagiair Kwaliteits Controle Team: "Ik was altijd al benieuwd waar bier nu eigenlijk vandaan komt. Ik woon in de buurt van Zoeterwoude, dus ik kende de brouwerij al. Toen de mogelijkheid zich aandiende, heb ik meteen gereageerd en nu loop ik al zes maanden stage bij de afdeling Kwali teitszorg. Hier zorgen we dat het product in topcondi tie is voor de verkoop. Echt heel erg leuk om te doen." Madeline Dijckmeester (25), stagiaire HR: "Een stage lopen op de brouwerij is voor mij dé kans om een kijkje in de keuken van Heineken te nemen. Door mijn onderzoek kom ik in aanraking met de vele verschillende 'ingrediënten' van HR op de brouwerij. Een leuke en leerzame ervaring." Sander van Oosterom (20), stagiair Systeembeheer: "Deze stage is een uitdaging voor mij. Ik mag het eerste stuk van de implementatie van de Heineken Global Workplaces meemaken en krijg hierbinnen de verantwoordelijkheid voor verschillende aspecten. Het sluit naadloos aan op mijn opleiding ICT Systeem beheer. Het is leuk om te zien hoe alles in zijn werk gaat bij deze multinational." Leo de Ruiter (18), stagiair Werktuigbouwkunde: "Ik loop sinds begin december stage bij Heineken. Het is een hele ervaring voor mij om te zien hoe alles werkt en hoe groot en georganiseerd het hier allemaal is. Ik heb het erg naar mijn zin hier en kan iedereen aanraden hier ook stage te komen lopen." Helene van der Zanden (19), stagiaire Bedrijfstechnolo- gische Dienst: "Een stage in Zoeterwoude biedt mij de mogelijkheid om documentatie en auditing te onderzoeken. Het is een leuke en interessante ervaring die wordt aange boden door mijn school." De bekladdingen op de brouwerij zijn, dankzij veel aandacht en diverse acties, de afgelopen jaren sterk afgenomen. Werden er in 2003 nog 58 bekladdingen gesignaleerd, in 2007 is dat teruggelopen tot 5. Om dit mooie resultaat te behouden, verzoeken wij iedereen eventuele bekladdingen zo snel mogelijk te melden aan de Beveiliging, zodat gepaste actie kan worden ondernomen. Beklading en Diefstal Brouwerij Zoeterwoude 2003 2004 2005 2006 2007 ZOETERWOUDE. Dit jaar wordt er ook extra aandacht besteed aan diefstal op de brouwerij. Het aantal diefstallen heeft een onacceptabel hoog niveau bereikt. Uit onderzoek blijkt dat gereedschap relatief vaak verdwijnt doordat medewerkers het tijdelijk onbeheerd achterlaten als ze een broodje gaan eten of iets gaan drin ken. Wij willen benadrukken dat diefstal alleen kan worden voorkomen als iedereen meewerkt. Daarom ons verzoek aan alle medewerkers om voorzichtig met kostbare en gewilde goederen om te gaan en ze niet onbeheerd achter te laten. Aanscherping beveiligingsmaatregelen De Beveiliging zal de komende tijd regelmatig preventief controleren op onbeheerd achter gelaten goederen. Die zullen vervolgens 'veilig' worden gesteld bij de poort en de beveiliging zal daarvan een melding achterlaten bij de medewer ker. Ook wordt een aantal beveiligingsmaatrege len aangepast, waardoor de zogenaamde 'door loop' van onbevoegden via werkplaatsen wordt voorkomen. Dat zal voor de gebruikers van de werkplaatsen tot gevolg hebben dat ook overdag de Heineken-pas aangeboden moet worden bij het betreden van de werkplaats. Ook elders worden beveiligingsmaatregelen aangescherpt. Strikt persoonlijk Een belangrijk onderdeel van diefstalpreventie is tot slot het gebruik van de Heineken-pas. Deze pas is uitgegeven voor strikt persoonlijk gebruik. Geef een ander dus geen gelegenheid hier misbruik van te maken. Het mag duidelijk zijn dat er bij diefstal altijd onderzoek wordt gedaan om de da der te achterhalen. Weten we wie het is, dan is de kans op ontslag op staande voet een reële optie. Ruud van der Poel Bewaking en Beveiliging VLNR: MADELINE DIJCKMEESTER (PSYCHOLOGIE); BAS VAN DEN BERG (MIDDELBAAR LABORATO RIUM ONDERWIJS); SANDER VAN OOSTEROM (MBO ICT SYSTEEM BEHEERDER); HELENE VAN DER ZANDEN (MBO VOEDINGSMID DELENTECHNOLOGIE), JEROEN BONTENBAL (MIDDELBAAR LABORATORIUM ONDERWIJS), LEO DE RUITER (MTS WERKTUIG BOUWKUNDE). Beklading vermissing/diefstal MAART 2008

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2008 | | pagina 4