Bierkratsessies
's-Hertogenbosch
HEINEKEN INTRODUCEERT
NIEUWE DESIGNFLES l-CONE
Bierpruuven!
TWEE NIEUWE COLLEGA'S IN ZOETERWOUDE:
HERMAN BERENDS EN LEON PASMANS
colofon
fë~| HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS
Voor HNS Nieuws 13 kun je tot en met vrijdag 15 februari kopij aanleveren
op redactie@heineken.nl. De publicatiedatum is 29 februari.
Wil je weten hoe het gaat met de
brouwerij 's-Hertogenbosch en wat
de aandachtgebieden en plannen zijn
voor 2008? Zorg dan datje vooraan
zit bij de jaarlijkse bierkratsessies.
Deze vinden plaats op dinsdag
26 februari in de Bedrijfskantine.
De sessie wordt die dag drie keer
gehouden: om 14.00 uur, 15.00 uur en
om 22.00 uur. Alle Bossche medewerkers
zijn hiervoor van harte uitgenodigd.
Op de catwalk van de Amsterdam International Fashion Week
onthulde Heineken Nederland op 23 januari haar nieuwe designfles:
de Heineken l-CONE. De fles is ontworpen door de Franse designer
Ora-ïto, die in 2002 ook vorm gaf aan de eerste en bekroonde
designfles Paco. De nieuwe fles wordt bij Heineken in Frankrijk
gebotteld en bevat Heineken-pils.
De spectaculaire onthulling van de I-CONE fles ging vooraf aan de grote modeshows van
de Amsterdam International Fashion Week. Dat was een bewuste keuze. Marketingmanager
Heineken Nederland, Floris Cobelens: "In een week waarin design en mode centraal staan,
past de introductie van dit designproduct heel goed. Heineken gaat zich dit jaar nadrukke
lijk profileren op het gebied van mode en design, de sponsoring van de Fashion Week en de
introductie van deze designfles zijn een begin. Onder de naam 'Heineken Serving the Planet'
zal een en ander later dit jaar zichtbaarder worden. Wat precies, is nog een verrassing!"
Vanaf begin maart is de I-CONE verkrijgbaar in een beperkt aantal exclusieve uitgaans
gelegenheden. Voor de zomer van 2008 zal dat zijn opgelopen tot 250 geselecteerde bars,
clubs, hotels en 'premium quality' cafés door heel Nederland.
'S-HERTOGENBOSCH. Traditioneel bezoekt een afvaardiging van
Heineken 's-Hertogenbosch daags voor carnaval vanaf 11.11 uur een
tiental horecaondernemers in Oeteldonk. De caféhouders ontvangen dan
namens de brouwerij een certificaat dat het bier ook dit jaar weer van
uitstékende kwaliteit is. Persoonlijk ondertekend door niemand minder dan
Prins carnaval Hoogheid Amadeiro de 25e en Hofbrouwer Paul Bleijs, die
de kwaliteit getest hebben tijdens het Biersteken in november vorig jaar.
Met een speech en een leuk aandenken worden de ondernemers even in
het zonnetje gezet. En daarna is het met z'n allen weer óp naar de volgende
kroeg, begeleid door een klassieke Heineken bierkar.
"Ik ben Herman Berends en ik ben sinds half november werk- "Mijn naam is Leon Pasmans, ik ben drieëntwintig jaar
zaam als Maintenance Engineer bij Verpakken in Zoeterwoude. en sinds twee jaar afgestudeerd als voedingsmiddelen-
Ik ben 35 jaar, woon in het centrum van Amsterdam en 'lat' met technoloog aan de Hogeschool in Delft. Na mijn studie
Stefanie, die elders in de straat woont. Niet onbelangrijk detail: heb ik ruim anderhalf jaar gewerkt als kwaliteitsmede-
vanuit huis heb ik zicht op Heineken Café 'De Eland'. In mijn vrije werker bij Beckers in Katwijk. In mijn vrije tijd vaar ik
tijd sta ik graag in de keuken of ga ik de stad in op zoek naar graag. Ik heb samen met een vriend twee speedboten,
nieuwe restaurants. Om een beetje in vorm te blijven skate, fiets Meestal kopen we een boot, knappen deze op en verko
of loop ik af en toe. Ik bemoei me ook graag met gemeentelijke pen hem dan door. Tussendoor varen we er natuurlijk
veranderingen in mijn buurt en denk mee over nieuwe plannen. ook mee. Verder speel ik trombone bij een muziekver
eniging.
Ik ben nu alweer twee maanden bezig op de brouwerij en dat
bevalt me heel erg goed. Prettige collega's, een goede basis Sinds 2 januari werk ik bij Heineken als kwaliteits
van het onderhoud van Verpakken en ook genoeg punten die verbeteraar zonder rayon. Ik doe verpakkingsbreed
nog beter kunnen. Ik ga me hard inzetten om de onderhouds- projecten waarbij ik rapporteer aan Marieke Boots. Ik
processen structureel en doorlopend te verbeteren. Onder- heb gesolliciteerd omdat Heineken me bij uitstek een
tussen draai ik mee in een aantal verbeterteams waarin de bedrijf lijkt waar veel aandacht is voor doorgroeien en
meest voorkomende storingen worden aangepakt. Ook is mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik werk hier nu een maand
eerste PKE-project gestart, dat over een paar weken al een en het valt me vooral op hoe professioneel er gewerkt
zichtbare verbetering moet geven. Ik heb al kennis gemaakt wordt. Mijn directe collega's hebben mij erg goed opge-
met veel gedreven en enthousiastecollega's die me daarbij vangen en helpen mij nog steeds goed als ik iets nodig
kunnen en willen assisteren. Dat gaat dus zeker lukken! heb. Kortom, het bevalt me tot nu toe heel erg goed!"
I
Dit is een uitgave van Heineken Nederland Supply
REDACTIES
ZOETERWOUDE
Aad van der Meer, Loes Iedema,
Lotte van Hoesel, Hafid Yazami,
Jan van Kuijk, Rob Rosier,
Edwin van Westrienen
'S-HERTOGENBOSCH
Norbert Cappetti, Gerard Brockotter,
Joop Donkers, Margreet van de Ven,
Joost Broers, Ewald Smits, Eef Stiekema,
Sarah de Rijke
REDACTIEADRES
BK 3.31, Z/Wou.
Telefoon: 06 -16032340
redactie@heineken.nl
PRODUCTIE EN REALISATIE
Limona Tekst - Leiden
Strooks - 's-Hertogenbosch
vM-design - Delft
Drukkerij Groen - Leiden
Fotografie: Henk van Esch,
Wim Hollemans
FEBRUARI 2008