Nieuws
nu ook o
te vinden
intranet
HNS-MEDEWERKER MARK VERSCHUREN
WINT FERRARI-TRIP
AM Team
Brouwen steunt
actie van colleaa
INTRODUCTIE AMSTEL RIJPE BOCK IN AMSTEL-CAFÉS:
BROUWMEESTER JEROEN DE JONG VOLOP IN DE MEDIA
HEINEKEN NEDERLAND SUPPLY NIEUWS PH
Club Beertender vervult tweede ultieme mannenkick
's-HERTOGENBOSCH. In de nacht
van 14 op 15 september ondernam
Heineken-medewerker Swiep de
Bever met zo'n 16 vrienden een 300
km lange fietstocht van Groningen
naar Vught. De groep deed dit om
geld in te zamelen voor de bouw van
een vakantiehuis voor kinderen met
de huidziekte EB (Epidermolyse Buil-
osia). Vrienden van Swiep verloren
hun zoontje Max die aan deze ziekte
leed. Max is helaas maar negen we
ken oud geworden. De 16 deelnemers
legden de tocht af op verschillende
vervoersmiddelen zoals step, tandem
en fiets.
Het AM-team van de afdeling Brou
wen heeft de actie van Swiep met
een fantastische geste ondersteund.
Het AM team was eerder team van de
maand geworden door het behalen
van stap 1. Het geld dat ze daardoor
te besteden hadden, 350,00gaven
ze genereus aan de actie 'Fietsen
voor EB'. In totaal leverde de actie tot
nu toe 40.000,00 op.
Leden van Club BeerTender maken maandelijks
kans een 'ultieme kick' te winnen. Dé ultieme
mannenkick voor de maand oktober: een luxueuze
trip naar de Ferrari-fabriek te Maranello in Italië,
inclusief racen in een echte Ferrari. Onze 'eigen'
Mark Verschuren, teamleider Verpakken in het
rayon Bus Vat, kwam als de gelukkige winnaar
uit de bus. De prijs ging daarnaast ook nog naar
een consument.
'S-HERTOGENBOSCH. Een zichtbaar verbaasde Mark Verschuren
werd op donderdag 11 oktober 2007 op de brouwerij overdonderd
en overvallen door twee beeldschone Club BeerTender-babes Hester
en Sheron die hem persoonlijk zijn prijs kwamen overhandigen.
Mark krijgt binnenkort met zijn vrouw Natasja een vorstelijk onthaal
in Galeria Ferrari, hét Mekka van de Ferrari-liefhebber.
Ze eten enkele dagen in toprestaurants en overnachten in het luxe
hotel Maranello Palace. Bovendien krijgen ze de sleutels van een
echte Ferrari waarin zich lekker mogen uitleven.
Rond 12.00 uur was Mark 'toevallig' opgetrommeld door zijn rayon
manager Tonnie van Dinther voor een overleg met collega's op de
kamer van manager Verpakken Frans Rozemeijer. Overleg werd
echter al snel onmogelijk gemaakt door een oorverdovend
'vrooaaam, vrooaaam' dat via de knalpijpen het 3400 cc en
8 cylinders motorblok van een rode Ferrari 348 GTB verliet.
Uiteraard was het de bedoeling dat Mark meteen een paar rondjes
in deze rode snelheidsduivel ging rijden, iets wat hij met een brede,
jongensachtige grijns op zijn gezicht deed. De vele collega's stonden
ondertussen met grote ogen te kijken naar zowel de Italiaanse bolide
als de 2 babes. Een van de collega's probeerde nog 'als je geen zin
hebt, ga ik wel!'. Maar nee, Mark's ogen en zeker ook die van zijn
vrouw Natasja, spraken duidelijke taal; zij zijn het die in november
afreizen naar Italië.
Het toeval wil dat Mark als tiener heel wat uurtjes op de kartbaan
heeft doorgebracht. Hij deed dat volgens zijn vrouw Natasja "met
aandoenlijk enthousiasme en met rondetijden die behoorlijk achter
bleven bij die van de Jos Verstappens en de Michael Schumachers
van deze wereld. Ik zie Mark straks op Maranello helemaal uit zijn
dak gaan." Volgens Mark heeft juist zijn vrouw iets met snelheid:
"Natasja heeft mij voor Club BeerTender ingeschreven. Zij heeft ook
op www.beertender.nl de unieke code van een BeerTender fustje
ingevoerd. Ik heb het helemaal aan haar te danken."
Ook kans maken op een ultieme kick of een van de vele andere
prijzen? Wordt dan nu lid van Club BeerTender! Vul je fustcode
gegevens in op www.beertender.nl en je ontvangt een thuis-tap-
schort als welkomstcadeau.
Voor de ware liefhebbers van bockbier is vanaf deze maand
in zo'n 2000 Amstel-cafés in Nederland Amstel Rijpe Bock
verkrijgbaar. Dit bockbier uit 2006 is speciaal weggelegd om
te rijpen. Brouwmeester Jeroen de Jong uit 's-Hertogenbosch
werd ingezet om de introductie extra te propageren. Hij
sprak onder andere met journalisten van Volkskrant Magazine
en Misset Horeca.
Vanaf dit nummer is HNS
Nieuws ook weer te vinden
op het Heineken-intranet.
Inclusief de namen en
telefoonnummers van de
redactieleden, de dead
lines, publicatiedata en alle
voorgaande nummers van
HNS Nieuws. Kijk op: Nieuws/
Interne Media/HNS Nieuws.
nieuws
Nieuwe smaakcomponenten
Jeroen: "Het was interessant ook eens een
stukje van de PR-kant van de bierwereld te
zien. In 's-Hertogenbosch zijn we de hele
dag druk bezig met het maken van een
'best' biertje, maar het moet natuurlijk ook
worden verkocht. Voor een Bossche brou
wer was het wel opvallend om over ons bier
te praten langs de Amstel in plaats van bij
de Dieze! Het vervolg van de interviews
in een Amsterdams café was daarna heel
plezierig en ongedwongen."
Op de vraag wat nu het verschil is tussen
beide bockbieren, antwoordt Jeroen: "Het
verschil tussen Rijpe Bock en 'vers' bock
bier is duidelijk te proeven. De Rijpe Bock
is iets zachter van smaak. De bitterheid
is minder sterk en de 'gebrande' smaak
lijkt ook wat afgenomen. Allerlei nieuwe
smaakcomponenten zoals rode vruchten
en sherry komen in Rijpe Bock voor. Voor
een pilsbrouwer een beetje beangstigend;
dat soort smaken horen immers niet in een
Heineken of Amstel pils! In Rijpe Bock pas
sen ze echter goed. Allebei de bieren vind ik
persoonlijk overigens erg lekker."
'S-HERTOGENBOSCH. De gesprekken
die Jeroen met de journalisten voerde
gingen over Amstel Bock en Amstel Rijpe
Bock. Ze begonnen met een wandeling langs
de Amstel en eindigden in een Amster
dams café waar beide bockbieren werden
geproefd. Ook in het persbericht dat Amstel
naar de media stuurde, kwam Jeroen uitge
breid aan het woord.
l XJrott hJimwimI' Ml cm
SWIEP OP DE FIETS VOOR EB
OKTOBER 2007
Al jaren gooit Amstel Bock hoge ogen
bij tal van proeverijen. Sinds enige jaren
leggen boekliefhebbers, caféhouders en
slijters kleine partijen bockbier apart.
Net als een goede wijn blijkt Amstel Bock
na extra lagering een vollere en rijkere
smaak te krijgen. Dit heeft ertoe geleid
dat Amstel - na een zeer geslaagde proef
in 2003 - jaarlijks een extra hoeveelheid
Amstel Bockbier heeft gebrouwen om
dit bier een jaar extra te laten rijpen. Die
fusten met bockbier worden op de markt
gebracht onder de naam Amstel Rijpe
Bock. Amstel Rijpe Bock is doorgaans
robijnrood van kleur, heeft een moutige,
karamelachtige smaak en een alcoholper
centage van 7 procent. Amstel Bock en
Amstel Rijpe Bock zijn seizoensbieren die
in de periode van september tot februari
verkrijgbaar zijn. De piek van het seizoen
ligt echter in de herfstmaanden oktober
en november. Amstel brengt Rijpe Bock
alleen uit op de tap in 2000 geselecteer
de Amstel-cafés. In totaal heeft Amstel
600 hectoliter van Rijpe Bock op fust.
N«ln«k*t> Nvwriand Supply
JEROEN DE JONG