Deel 2: Labelen Orchidee in het milieimark manager Brouwen REFERENTIEBEZOEKEN LEIDEN TOT KEUZE MES-LEVERANCIER TPM DE BASISPRINCIPES ^4 Binnen TPM kennen we een aantal algemene begrippen. In dit artikel leggen we uit wat ze beteke nen en wat TPM ermee voor ogen heeft. In deel 2 gaan we het hebben over de tooi 'labelen'. De begrippen Autonoom Management, creëren van eigenaarschap, herstellen van basiscondities en continu verbe teren komen allemaal samen in de eenvoudige TPM-tool 'labelen'. Een label is een indicatie van het niet voldoen aan standaardcondities of een mogelijkheid tot verbetering. Labels worden in alle teams van TPM gebruikt, of het nu gaat om 5S, AM, productiegerelateerde verbeterteams of (administratieve) procesgerichte verbeterteams. h: Met een label geven we in de werkomge ving aan of verbetering gewenst is. Dit label blijft fysiek op de lijn zichtbaar en wordt doorgegeven aan de afdeling die het probleem op het label moet oplos sen. Binnen de brouwerij mag iedereen labels schrijven, maar het zal veelal gebeuren op de werkplekken waar TPM- teams lopen of gelopen hebben. In een procedure is vastgelegd hoe de brouwe rij met het labelen wil omgaan. Voorbeelden Orde en netheid: Onderdelen die op de productielijn geen vaste plek hebben en over de lijn slingeren Missende onderdelen in een tussenvoorraad Onderhoud Versleten onderdelen Slecht functionerende onderdelen Administratief: Werkinstructies die niet up to date zijn Van wezenlijk belang In de labelprocedure is een aantal facto ren van belang. Willen we op eigenaar schap controleren (je wilt uiteindelijk dat iedereen labelt), dan is het belang rijk dat we het aantal geschreven labels monitoren (de stijging van de blauwe lijn in de grafiek). Met andere woorden: worden de labels opgelost? Als het probleem of het idee door iemand van buiten de eigen invloedsfeer opgelost moet worden, is het noodzakelijk om hierover afspraken te maken. De door looptijd (D op de grafiek) en het aantal openstaande labels (O op de grafiek) zijn dan een maat voor de effectiviteit van het proces. Voor het succes van het proces is het uiterst belangrijk dat de labels snel opgelost worden. Medewerkers zullen geen labels meer schrijven als ze de in druk krijgen dat er niets mee wordt ge daan! Kortom, met labelen geven we de medewerkers de mogelijkheid binnen en buiten hun werkplek verantwoorde lijkheid te nemen ten aanzien van het handhaven van standaardcondities en het continu verbeteren van het proces. FonsJacobs TPM Manager Zoeterwoude ZOETERWOUDE. De medewerkers van het milieupark zijn trots dat er binnen het hek spontaan een orchidee is gaan groeien. Twee jaar geleden wonnen ze al een prijs tijdens de HON (Hygiene, Orde en Netheid)-schoonmaakdag en nu groeit er dus een beschermde plant in het milieupark. De naam van de orchidee is rietorchis. Aad van der Meer ZOETERWOUDE. Per 15 augustus jl. is Marlies Wijckerheld Bisdom benoemd tot manager Brou wen binnen de brouwerij in Zoeterwoude. Marlies werkt sinds 1 oktober 1998 bij Heineken en vervulde diverse (internationale) managementposities. Voor haar benoeming was Marlies manager Bedrijfstech- nologische Dienst in Zoeterwoude. Over de opvolging in deze functie volgt nadere informatie. Om inzicht te krijgen hoe het MES-pakket (Manufacturing Execution Systems) in de praktijk werkt, vonden het afgelopen jaar vanuit Heineken wereldwijde referentiebezoeken plaats bij leveranciers die het pakket hebben geïmplemen teerd of ermee bezig zijn. Na een selectieprocedure is de keuze gevallen op Proficy van leverancier GE Fanuc. Operator Robin Adèr (afdeling Brouwen) en Erwin Rosens (voorheen manager Brouwen, inmiddels weg bij Heineken) vertegenwoordigden Zoeterwoude en operator Filtratie, Hans van den Meijdenberg, ging mee voor 's-Hertogenbosch. Het gezelschap werd gecompleteerd door Haaye Boonstra (projectleider MES) en door Chris Versteegh, die vanuit Group Supply Chain naar de toepasbaarheid van MES wereldwijd kijkt. Haaye Boonstra is duidelijk over de reden waarom de operators mee zijn gegaan: "Hun Vlnr: Erwin Rosens, Robin Ader, Chris Versteegh, Hans van den Meijdenberg, Haaye Boonstra 1' 1 Wl*fc Label ingevoerd cumuletief Labels opgelc ■st cumuletief label Volgno. 0-0-0-0-0 Gebrek afwijking Idee Abnormaal functioneren 2 Beschadigde delen 3 I Ontbrekende delen 4 Moeilijk schoon te maken fVervuttngsbron 5 Moeilijk te bereiken 6 j Lawaai tnking geluid 7 Niet afgestelde delen H Afwijkende temperatuur of druk Gebrek overmatige smering r—Verlies van lucht water U2J stoom CO, H j Product verliezen f—rt Losse en/of LL~J beschadigde bedradmg |l3 [Uitlijn fout 1J 4 j Geen aanduiding [p]ldee 16 Veiligheid Naam I Opsturen naar Installatie Beheerder Lekkages H lees verder op pagina 4 AUGUSTUS 2007

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL - Supply Nieuws | 2007 | | pagina 3