'JE STAAT NAAST DE ONDERNEMER IN PLAATS VAN TEGENOVER HEM' HUWELIJK "Ons werk is een mooie uitdaging waarbij een goede werk structuur belangrijk is", zegt Joey. "De laatste tijd zijn er veel kredietaanvragen en uiteraard moetje goed overwegen welke zaken succesvol zullen zijn, want wij staan vaak borg." Met de rapportages en de bedrijfsbezoeken is een week zo voorbij. En in de horeca wordt het ook wel eens laat. Op de vraag of deze functie goed gaat met een vaste vriendin is Joey's antwoord ja. "Ik heb al twaalf jaar dezelfde vriendin en dat gaat prima." Herman zegt: "Je moet thuis goede afspraken maken. Toen wij een tweeling kregen, zijn we van Amsterdam naar Nieuw-Vennep verhuisd. Ik was veel weg en vaak laat thuis. Daar is ons huwelijk niet tegen bestand gebleken." Na de middelbare hotelschool begon Joey zijn carrière als bedrijfsleider in Hengelo. Via een vervolgopleiding (International Business and Languages) kwam hij in Amsterdam terecht, waar hij afstudeerde. Joey: "De horeca - en dus deze baan - past goed bij mij. Maar het is wel een apart wereldje." "De Amsterdamse horeca is een kliek", vertelt Herman. "Ze zijn in principe heel gemakkelijk en joviaal. Maar als ze je niet moeten, krijg je hier geen poot aan de grond." Buiten wordt het al donker en het regent nog steeds. "Zo jongens", zegt kastelein Sjirk. "Wat denken we van een biertje?" "Als het maar van Heineken is", zegt Herman. "Ander spul, dat drink ik niet." [22] Heineken nl kwartaalnieuws "We werken onder andere met een activatieprogramma waarmee we de ondernemers proberen te ondersteunen. Het doel is de verkoop te stimuleren en waar mogelijk te optimali seren. Zo is er een aantal aandachtspunten benoemd op het gebied van verkoop, innovaties en kwaliteitsverbetering. Maar uiteindelijk is de persoonlijke band die je met de ondernemers opbouwt het belangrijkst." Herman beaamt dit: "Zeker sinds eindjaren 90, toen we klanten niet langer meer aan ons konden binden via een contract. Daarom moetje zorgen dat je er bent. Dat je meedenkt als er een probleem is en af en toe eens binnenloopt, maar ook datje denkt aan dingen als verjaardagen." "Je staat naast de ondernemer in plaats van tegenover hem", vult Joey aan. "En het is heel belangrijk dat vast te houden", zegt Herman. "De band die ik met sommige horecaondernemers en hun personeel heb opgebouwd is heel sterk. Dat zijn echte vriendschappen geworden."

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL kwartaalnieuws | 2009 | | pagina 22