Jeroen: Het werk is in een paar jaar tijd heel erg veranderd' UÊÊm moet veel vaker van je truck af. Als er ergens een pallet vast komt te zitten, komt het vaak neer op spierkracht om het systeem weer aan de gang te krijgen." ROCKGROEP Gerard was al 56 jaar toen hij bij Heineken terechtkwam. "Ze wilden me eerst niet in het pensioenfonds opnemen, omdat ze dachten dat ik zo weer weg zou zijn. Maar ik ben tot mijn 65e gebleven." In een vorig leven was Gerard boer: "Ik had een grote boerderij in Duitsland die ik in 1992 vanwege mijn versleten knieën en nekwervels heb moeten verkopen. De daaropvolgende jaren leidde ik een zwervend bestaan tussen wel 30, 40 verschillende baantjes; sommige voor een dag, anderen voor een aantal maanden. Van vracht wagenchauffeur tot stofzuigerverkoper; een leerzame tijd. In 1997 kwam ik bij Heineken terecht. Dat voelde goed en daar ben ik gebleven." Jeroen werkte al bij Heineken toen Gerard nog 'rondzwierf'. Hij begon in 1994 als heftruckchauffeur in het exportmaga zijn, eerst als uitzendkracht, later in vaste dienst. Inmiddels is hij inzetbaar als cluster C-medewerker. Dat betekent onder andere dat hij een dag per week vanuit regelcentrum 'Het Kasteel' het logistieke proces aanstuurt. Jeroen heeft het naar zijn zin bij Heineken, ook al heeft hij als bassist van rockband Triple Trouble ook nog een heel andere passie. Maar dat terzijde. GECOMPLICEERD WERK "Het werk van de heftruckchauffeur wordt onderschat", vindt Gerard. "Als vrachtwagenchauffeur rijd je van A naar B op je cruisecontrol, maar op de truck doe je 50 tot 60 pickingen per uur en iedere picking vergt ook weer zeven handelingen. Tussendoor moet je je bewegingen invoeren in een mobiele computer. Dat vraagt een intense concentratie." Jeroen knikt: "In principe bestaat ons werk uit het invoeren, verplaatsen, controleren, opslaan en weer uitvoeren van gerede producten. Maar onderweg kom je allerlei haken en ogen tegen. Export alleen heeft al meer dan 300 product codes én ieder pallet heeft ook weer een unieke code. Zo kunnen we een product volgen totdat het ergens aan de andere kant van de wereld wordt afgeleverd. De complexi teit maakt dit werk ook leuk. Geen dag is hetzelfde." [22] Heineken nl kwartaalnieuws

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

HNL kwartaalnieuws | 2009 | | pagina 22