op haar omgeving om de bron(nen) te beschermen. Heineken dient de kwaliteit van haar eindprodukt te bewaken en heeft dan ook groot belang bij het instandhouden van waterbronnen van goede kwaliteit. Door menselijke activiteiten worden deze bronnen steeds meer bedreigd. Wat kan worden gedaan, wordt uitgevoerd: regelmatige wateranalyses (kwaliteit, beschikbare hoeveelheid, consumptie); analyses van risico's en het nemen van preventieve, beschermende maatregelen. Bijvoorbeeld in Den Bosch, door het beveiligen van de waterhoudende lagen waaruit water wordt opgepompt. Besparing waar mogelijk De beschikbaarheid van zuiver water neemt steeds verder af, een probleem dat wereldwijd speelt. Heineken neemt haar verant woordelijkheid door zoveel mogelijk te besparen op het water verbruik. Behoud van onze waterbronnen is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Waterbesparing heeft een hoge prioriteit, zonder dat daarbij de kwaliteit van het eind produkt in gevaar mag komen. Voor de produktie van één flesje bier, zijn ongeveer zes flesjes water nodig. Drie daarvan zijn nodig voor het schoonspoelen van de retourflessen en opslag tanks; twee flesjes voor het maken van stoom, voor 'huishoude lijk' gebruik en waterbehandeling. Eén flesje water is benodigd als grondstof voor het bier. Heineken is voortdurend bezig te komen tot verdere vermindering van het waterverbruik. Maatregelen om tot besparing te komen zijn bijvoorbeeld de spe ciale programma's voor reiniging.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken - Milieuverslag | 1994 | | pagina 15