NIEUW RESTAURANT BIJ ARNEMUIDEN CAFÉ-RESTAURANT ENGELS, ROTTERDAM PAVILJOENS SCHOUWBURGPLEIN, ROTTERDAM hallen worden bevoorraad met behulp van transportwagens, waarbij er vanuit is gegaan, dat het zal kunnen voorkomen, dat in alle gebouwen gelijktijdig een evenement plaatsvindt. Het openluchtzwembad, dat in 1969 reeds gedeeltelijk en dit jaar volledig in gebruik is genomen, omvat onder ande re een wedstrijdbad met tribunes, springtoren en verlichting, alsmede de gebruikelijke diepe en ondiepe zwembaden, kleuterbaden enzovoort, het geheel omgeven door uitge strekte ligweiden. Tot de accommodatie behoort ook een eenvoudig restaurant, volledig ingerichte keuken en buffet De provincie Zeeland, die zich als recreatiegebied nog steeds verder ontwikkelt, is vooral de laatste jaren vanuit de Randstad Holland steeds beter bereikbaar geworden. Snelle verbindingen voeren de vrijetijdsbesteders nu via nieuwe tunnels, dammen en bruggen binnen redelijke tijd naar bijvoorbeeld de nieuwe jachthavens aan de oevers van de Zeeuwse Delta. Het ligt voor de hand dat bij deze havens een groeiende behoefte bestaat aan horecabedrijven, Rotterdam: De drie paviljoens vanaf de Schouwburgzijde en vanuit de lucht gezien (links) en van de zijde van de Karei Doormanstraat (rechts). en twee terrassen, één bij het wedstrijdbad en één bij de ligweiden. Aansluitend aan de bouw van de sporthal is inmiddels be gonnen met het maken van een open kunstijsbaan, (af metingen 30 x 60 m) die later van een overkapping zal kunnen worden voorzien. Voorlopig wordt hier een een voudig buffet gemaakt, wat in een tweede bouwfase zal kunnen uitgroeien tot een complete kantine. Gezien de grootte van het object werd voor het ontwerpen en doen uitvoeren van de horeca-inrichting (buffetten, keukens, layouts en organisatie) een speciale commissie ingesteld, waarin ook het Heincken bouwbureau vertegen woordigd is. Wanneer de inrichting geheel voltooid is zul len wij in een van de volgende edities op het horecatech- nisch gedeelte nog nader terugkomen. waar vakantiegangers, watersporters en toeristen even kun nen aanleggen. Een van die nu reeds druk bezochte jacht havens aan het Veerse meer ligt bij Arnemuiden. Sinds kort staat hier een nieuw restaurant, vanwaaruit de bezoe kers een onbelemmerd uitzicht hebben op het water en het levendige verkeer in de haven. Het bedrijf kan binnen on geveer honderd gasten, waarvan zestien aan de counter, herbergen, terwijl het terras aan nog eens vijftig bezoekers plaatsbiedt. Het restaurant is zo ingedeeld, dat de meeste tafels langs de ramen aan de buitenwand geplaatst zijn. De keuken en de afwerkruimte bevinden zich vlak achter de counter en zijn volgens de laatste inzichten op horecatech- nisch gebied, dus zeer efficiënt, ingericht. In het restaurant beganegronds van dit bekende horeca bedrijf heeft zich onlangs een totale metamorfose voltrok ken. Voorheen was de gehele indeling van keuken en uit- Niet in het kader van C'70 opgericht maar toevallig in de beginperiode van deze manifestatie gereedgekomen zijn de drie permanente paviljoens, die nu reeds enige maanden het Rotterdamse Schouwburgplein aan één zijde afsluiten. In stedebouwkundig opzicht een belangrijk punt, omdat door deze paviljoens en de bijbehorende terrassen dit im mense plein zichtbaar verkleind werd en duidelijk aan „leefbaarheid" gewonnen heeft. Bovendien werd door de bouw van deze paviljoens de Karei Doormanstraat, die voorheen als het ware deel uitmaakte van het plein, tot winkelstraat gepromoveerd. Het dichtst bij de Doelen ligt Barney, dat als café/petit restaurant zich vooral tot de bierdrinkers richt. In het midden vindt men een eetgelegen heid, Alex Inn (de tweede van die naam, maar kleiner, in Rotterdam), die is ingericht als café/restaurant, coffeeshop en grillroom. Het rijtje wordt gesloten door De Oude Heer, een bedrijf dat het karakter heeft van een proeflokaal en officieel als petit restaurant te boek staat. De inrichting van de drie paviljoens, zowel wat het interieur als het horecatechnische gedeelte betreft, werd door het bouw bureau verzorgd. Barney, van binnen. 11

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1970 | | pagina 11