Hoogste rendement door grootste doelmatigheid SPORT- EN TENTOONSTELLINGSCOMPLEX ZUIDPLEIN, ROTTERDAM Brouwerij en bouwerij. Twee begrippen, die in de tegen woordige horecawereld in vele gevallen welhaast onlosma kelijk met elkaar verbonden zijn. Immers, het bier van de brouwer vindt voor een groot deel zijn weg naar het café, restaurant en hotel. En hier komt, letterlijk, de bouwer om de hoek kijken wanneer het gaat om hèt pand en dé inrichting. Leven in de bouwerij is de titel van een nieuwe rubriek, waarin aandacht wordt besteed aan dat bouwnieuws, dat voor u en uw relaties interessant en van belang kan zijn. Het Heineken bouwbureau, in stilte werkzaam maar niet temin bij velen in den lande bekend, wil in deze publi- katies niet op de voorgrond staan. Want bij het leven in de bouwerij, waarvoor dit bureau verantwoordelijk is, telt slechts één doel: het hoogste rendement voor de exploitant van elk object, of het nu nieuwbouw, verbouwing of modernisering betreft. De vele bedrijfssluitingen van de afgelopen tijd zijn even- zovele tekenen aan de wand. Tekenen, dat er iets moet gebeuren. Duidelijker dan ooit wordt de noodzaak gezien van een zo groot mogelijke doelmatigheid in de exploitatie teneinde door het opvoeren van het rendement het voort bestaan en zeker ook de bloei van het bedrijf te verzekeren. Het vinden van de wegen en middelen om een zo groot mogelijke doelmatigheid in de exploitatie van elk te be handelen object te bereiken, is mede het werk van het bouw bureau. Daartoe beschikt het over een team van deskun digen dat het betrokken project voorbereidt en begeleidt om te komen tot een opzet, die beantwoordt aan dé eis van deze tijd: zo efficient mogelijk werken. Het is hier niet de plaats om in te gaan op systemen en details, hoe belangrijk deze ook zijn. In de beschrijving van de bedrijven, die hierna de revue zullen passeren, zult u dan ook slechts de hoofdlijnen aangegeven zien. Voor inlichtingen en nadere bijzonderheden, bijvoorbeeld ten behoeve van uw afnemers, kunt u zich te allen tijde in verbinding stellen met het betrokken Gewestelijk Ver koopkantoor van Heineken. Dit complex dat na voltooiing kan worden beschouwd als het grootste in Nederland, is gelegen aan de rand van het Zuiderpark, op korte afstand van het Metrostation Zuid plein. Het bestaat uit drie hoofdgebouwen, die onderling met elkaar verbonden zijn, namelijk de grote sporthal, het tentoonstellingsgebouw en het daartussenin gelegen circu- latorium. Eveneens tot het complex behoren het openlucht zwembad „De Plompert" (dat reeds in gebruik is genomen) en een openluchtkunstijsbaan. De sporthal (afmetingen ongeveer 100 x 100 m) zal plaats bieden aan maximaal 10.000 toeschouwers. Op het midden veld kunnen naar verkiezing een wielerbaan met een lengte van 200 m, een kunstijsbaan met afmetingen van 30 x 60 m, of diverse soorten speelvelden voor indoorsporten worden gemaakt. De bedoeling is, dat met ingang van 1971 in deze hal onder andere de ijsrevue „Holiday on Ice" tot de vaste evenementen zal gaan behoren. Technisch zijn alle hier voor vereiste voorzieningen ruimschoots aanwezig, evenals bijvoorbeeld een ruime deelnemerskantine met eigen keu ken. Voor de verzorging van de inwendige mens zullen in dit gebouw 12 buffetten worden opgesteld, verdeeld over 3 verdiepingen, alsmede een demontabel buffet op het middenveld. Deze sporthal zal begin 1971 in gebruik wor den genomen. De oppervlakte van het tentoonstellingsgebouw bedraagt 12.000 m", verdeeld over drie afzonderlijk te gebruiken Het nieuwe restaurant aan de jachthaven Oranjeplaats bij Arnemuiden, een van de nieuwbouwobjecten van het bouwbureau. hallen en nog een zaal van ongeveer 1.000 nr, de „glazen zaal". Het gebouw kan in de toekomst worden uitgebreid met twee aansluitende hallen, waardoor het totale opper vlak dan 20.000 nr wordt. In de hallen zullen voorlopig zes buffetten worden gemaakt, welk aantal later naar even redigheid kan worden vergroot. Een en ander is medio deze maand bij de opening van de damesbeurs „Femina" in ge bruik gesteld. Het circulatorium bevindt zich tussen de sporthal en het tentoonstellingsgebouw, verbindt deze gebouwen met elkaar en dient, ook in andere opzichten, als centraal punt waarin zich onder meer het horecagedeelte bevindt. Dit omvat een groot restaurant met een ruim twintig meter lange self-servicecounter en de daarachter gelegen keukens. Ver der een café met buffetten, een keuken en een bar. De reeds eerder genoemde glazen zaal en een vergaderzaal met foyer zijn eveneens in het circulatorium ondergebracht. Vanuit de in dit gebouw aanwezige keukens en magazijnen zullen de buffetten in de sporthal en de tentoonstellings- Gedeelte van het interieur van de nieuwe Wimpy in Eindhoven. 10

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1970 | | pagina 10