Lekker luisteren naar sterke verhalen! Met z'n allen aan de stamtafel, of gezellig, rond het haardvuur thuis. Kunt u zich een behaaglijker situatie voorstellen tijdens de lange en vaak gure winteravonden? Bij die sterke verhalen hoort natuurlijk een gezellig en pittig bier. HEINEKEN BOK- BIER Dat zwaarder gebrouwen bier ro bijnrood-gloeiend in de glazen, met dat eigen en zo bekoorlijke bouquet verhoogt mede de sfeer en maakt ver rassend snel de tongen los. Bijna „van adel" zou men kunnen zeggen en al zó oud, dat niemand meer met zekerheid kan zeggen, waar de naam bokbier nu eigenlijk van daan komt. Is het genoemd naar een landstreek of een plaats van herkomst, naar de hofbrouwer van een koningshuis uit de Middeleeuwen, of stamt het uit Frankrijk, waar de Fransman vraagt om „un bock" als hij zijn pilsje be stelt? Noblesse oblige, of wel, van adel zijn legt verplichtingen op. Verplichtingen aan de brouwers van dat bokbier, als het gaat om de kleur, de kwaliteit en de smaak. Verplichtingen aan de verkopers van dat bokbier, en dus aan ons allemaal! Wat weten uw afnemers van dit pro- dukt? Kennen zij de vele verkoop mogelijkheden van bokbier? Verkrijgbaar vanaf eind november vindt het zijn grootste afzet rond de feestdagen in december. Natuurlijk mag bij de specifieke kerstgerechten het bokbier niet ontbreken. En even vanzelfsprekend wordt het tijdens de jaarwisseling onze gasten aangeboden. Maar in hoeveel horeca-bedrijven prijkt „als speciaal aanbevolen" de verrukkelijke combinatie van mosse len of oesters met bokbier? En zoals datzelfde bedrijf jaar-in-jaar-uit in oktober de gasten onthaalt op „wijn-proef-avondjes", zo zijn in de maand december „bokbier-smul-avon- den" denkbaar. Het uitvoeren daarvan hangt voor een groot deel mede van u, hun drankenspecialist, af. Doet u aan verkoopbevordering van-en-voor uw bedrijf, door dit soort ideeën op uw klanten „te enten"? „Ja, maar de winkels dan ho ren wij u al zeggen. „Daar zijn de verkoopmogelijkheden voor bokbier toch maar beperkt!" Zolang een aantal flessen bokbier zo-maar-verloren in de schappen staatja surprises aan te treffen in plaats van zo'n muisje-van-marsepein? Waarom haalt in december nog lang niet iedere winkelier zijn delicatessen uit de schappen, om ze in een speciale presentatie op te nemen? Dat bevor dert de gecombineerde verkoop en dus de omzet. Wilt u wat ideeën? bokbier met krab, bokbier met kreeft, bokbier met mosselen, bokbier met zalm, bokbier met slakken, of: kalkoen met bokbier, konijn met bokbier, kip met bokbier, of: snack's met bokbier. Bokbier en kaarslicht, bokbier bij kaarslicht. Steek nu reeds uw licht op over de verkoopmogelijkheden voor bokbier bij uw afnemers. Toch kan, juist door de presentatie van de de- cember-artikelen, aan iedere zaak meer kleur en dus meer sfeer wor den meegegeven als die artikelen dan ook maar uit de schap pen worden gehaald en via een mass-display of in een speciale decem- bergondola worden aangeboden. Bergen boterletters, sta pels chocoladeletters, maar het bokbier. Welke man vindt het niet fijn om zo'n „kop pige" bok tussen zijn 5

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1969 | | pagina 5