Lekker luisteren naar sterke verhalen!
Met z'n allen aan de stamtafel, of
gezellig, rond het haardvuur thuis.
Kunt u zich een behaaglijker situatie
voorstellen tijdens de lange en vaak
gure winteravonden? Bij die sterke
verhalen hoort natuurlijk een gezellig
en pittig bier. HEINEKEN BOK-
BIER
Dat zwaarder gebrouwen bier ro
bijnrood-gloeiend in de glazen, met
dat eigen en zo bekoorlijke bouquet
verhoogt mede de sfeer en maakt ver
rassend snel de tongen los.
Bijna „van adel" zou men kunnen
zeggen en al zó oud, dat niemand
meer met zekerheid kan zeggen, waar
de naam bokbier nu eigenlijk van
daan komt.
Is het genoemd naar een landstreek
of een plaats van herkomst, naar de
hofbrouwer van een koningshuis uit
de Middeleeuwen, of stamt het uit
Frankrijk, waar de Fransman vraagt
om „un bock" als hij zijn pilsje be
stelt?
Noblesse oblige, of wel, van adel zijn
legt verplichtingen op.
Verplichtingen aan de brouwers van
dat bokbier, als het gaat om de kleur,
de kwaliteit en de smaak.
Verplichtingen aan de verkopers van
dat bokbier, en dus aan ons allemaal!
Wat weten uw afnemers van dit pro-
dukt? Kennen zij de vele verkoop
mogelijkheden van bokbier?
Verkrijgbaar vanaf eind november
vindt het zijn grootste afzet rond de
feestdagen in december. Natuurlijk
mag bij de specifieke kerstgerechten
het bokbier niet ontbreken. En even
vanzelfsprekend wordt het tijdens de
jaarwisseling onze gasten aangeboden.
Maar in hoeveel horeca-bedrijven
prijkt „als speciaal aanbevolen" de
verrukkelijke combinatie van mosse
len of oesters met bokbier? En
zoals datzelfde bedrijf jaar-in-jaar-uit
in oktober de gasten onthaalt op
„wijn-proef-avondjes", zo zijn in de
maand december „bokbier-smul-avon-
den" denkbaar.
Het uitvoeren daarvan hangt voor
een groot deel mede van u, hun
drankenspecialist, af. Doet u aan
verkoopbevordering van-en-voor uw
bedrijf, door dit soort ideeën op uw
klanten „te enten"?
„Ja, maar de winkels dan ho
ren wij u al zeggen. „Daar zijn de
verkoopmogelijkheden voor bokbier
toch maar beperkt!"
Zolang een aantal flessen bokbier
zo-maar-verloren in de schappen
staatja
surprises aan te treffen in plaats van
zo'n muisje-van-marsepein?
Waarom haalt in december nog lang
niet iedere winkelier zijn delicatessen
uit de schappen, om ze in een speciale
presentatie op te nemen? Dat bevor
dert de gecombineerde verkoop en dus
de omzet. Wilt u wat ideeën?
bokbier met krab,
bokbier met kreeft,
bokbier met mosselen,
bokbier met zalm,
bokbier met slakken,
of: kalkoen met bokbier,
konijn met bokbier,
kip met bokbier,
of: snack's met bokbier.
Bokbier en kaarslicht, bokbier bij
kaarslicht.
Steek nu reeds uw licht op over de
verkoopmogelijkheden voor bokbier
bij uw afnemers.
Toch kan, juist door de
presentatie van de de-
cember-artikelen, aan
iedere zaak meer kleur
en dus meer sfeer wor
den meegegeven
als die artikelen dan
ook maar uit de schap
pen worden gehaald en
via een mass-display of
in een speciale decem-
bergondola worden
aangeboden.
Bergen boterletters, sta
pels chocoladeletters,
maar het bokbier.
Welke man vindt het
niet fijn om zo'n „kop
pige" bok tussen zijn
5