„Leve de VROUW die het bier uitvond!" weet, dit meestal terloops uit gesprekken opgevangen heeft een gerichte voorlichting te geven op het gebied van bier. Deze damesgroepen worden in Amsterdam en Den Bosch door respectievelijk de dames J. J. M. Wel- born-Kuyl en S. S. M. Bierenbroodspot-Zinnicq Berg- mann op zeer plezierige wijze ontvangen. Als eerste punt staat op het programma de historie van het bier en van Heineken. Vervolgens wordt op aan schouwelijke wijze het brouwproces uitgelegd. Op een flanelbord worden de handelingen, die nodig zijn voor het brouwen van bier, toegelicht. Als aardigheid hierop aansluitend wordt de huisvrouwen verklapt, dat zij ook vandaag nog met behulp van eenvoudig keukengerei, zoals pannen, zeven en (koffie)filters, zelf hun potje „bier" kunnen brouwen. Na een rondgang door de brouwerij krijgen de dames terwijl ze nu het bier kunnen proeven „les" in Bij een rijstschotel smaakt een „pot" Heineken overheerlijk. bier- en glasbehandeling. Er wordt verteld welke tem peratuur het bier bij het serveren moet hebben; hoe de glazen het best gewassen en „gedroogd" kunnen worden. Tenslotte wordt gedemonstreerd hoe met zeer eenvou dige middelen en weinig moeite een glas bier een nog feestelijker cachet krijgt. Zoutjes, gedoopt in een dip saus, die men elke gewenste smaak kan geven, reepjes brood, belegd met kaas, kruiden en tomatenketchup, in de oven net even knapperig gemaakt. Ziehier een paar suggesties om op een gezellige avond een heerlijk helder Heineken nog beter te doen smaken. Rest ons nog de woorden van mevrouw Welborn te herhalen: Met jassen aan luistert men in de koele gistkeider naar de excursieleider. Een paar suggesties voor een gezellige avond. De reepjes brood zijn besmeerd met een mengsel van zout, peper, Engelse saus en losgeroerde pindakaas. Bros gebakken stukjes spek vormen de garnering. Mevrouw Welborn (Amsterdam) legt het brouwschema uit. Grote aandacht van de leerling-diëtisten van de St. Radboudstichting te Nijmegen voor mevrouw Bierenbroodspot in de ontvangstzaal van onze brouwerij in Den Bosch.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1969 | | pagina 9