„De Hoefslag" in Baren drecht. Een indrukwekken de opname van deze mooie manege. Op de achtergrond het restau rant, dat zich op de eerste verdieping bevindt. In de piste de Marfleet- club, de oudste rijvereni- ging van „De Hoefslag"; op de voorgrond instruc teur P. van Vliet. nieuwe manege „De Hoefslag" in Barendrecht. Het ontwerp voor de inrichting van dit restaurant, dat zich „boven" bevindt en dat door een glaswand van de manege gescheiden is, werd gemaakt door het Heineken bouwbureau. De foto's geven een goede indruk van het gezellige interieur. Sfeer, dat moeilijk te definiëren be grip, heerst er ook. Onze agent, de heer B. Andeweg, die zich bij de totstandkoming van het restaurant (en ook later) bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt, zal het u bevestigen. Exploitant is de heer J. Versluis, een man met een lang durige horeca-ervaring. Zijn vrouw en dochter bieden de onmisbare helpende hand. Eigenaar van het gehele complex is de heer A. Hak te Barendrecht, die aldaar een transport-, werktuigverhuur- en aannemingsbedrijf (pijpleidingen) heeft. De bouw van de manege, waartoe in 1963 de plannen opgevat werden, heeft, door allerlei omstandigheden, nogal wat voeten in de aarde gehad. Men startte destijds met een buitenmanege, maar voelde al gauw (aan den en dergelijke zijn: 9 in Groningen, 11 in Friesland, 17 in Drente, 27 in Overijssel, 69(1) in Gelderland, 16 in Utrecht, 42 in Noord-Holland, 42 in Zuid-Holland, 16 in Zeeland, 46 in Noord-Brabant en 31 in Limburg. In Deurne (Noord-Brabant) wordt op het ogenblik druk gebouwd aan het Hippische Centrum, dat men deze zomer hoopt te kunnen openen. Dit centrum wordt de nationale hogeschool voor de ruitersport, waar onder andere cursussen voor manegedirecteuren en rij-instructeurs gegeven zullen worden. Aan deze hippische hogeschool zal een horeca-afdeling verbonden zijn, bij de inrichting waarvan gebruik wordt gemaakt van de adviezen van het Heineken bouwbureau. Een groot gedeelte van de maneges beschikt over een overdekte rijbaan. Volgens een tamelijk recente inven tarisatie zijn er ongeveer 130 van deze binnenmaneges. Vanuit het restaurant heeft men een prachtig gezicht op hetgeen zich in de manege afspeelt. Een interessant punt voor de handel is, dat een belang rijk aantal van deze bedrijven onderdak biedt aan een horeca-exploitatie. En, waar nog niet een dergelijke gelegenheid aanwezig is, loont het de moeite te onder zoeken of de mogelijkheden er misschien wél zijn. Met de toename van het aantal maneges en andere ruiter sportcentra zal bij het publiek een steeds grotere behoefte ontstaan aan een accommodatie, waar men bij een kopje koffie, een glas bier of frisdrank wat kan (na)praten over de paardesport. Waar de ouders kunnen wachten op de kinderen, die les hebben, of waar men, zomaar als toeschouwer, vanuit het restaurant de verrichtingen van paarden en ruiters kan gadeslaan. Er zijn, vooral de laatste tijd, enkele grote maneges, compleet met horeca-exploitatie, gereedgekomen, die op beiderlei gebied evenzovele aanwinsten genoemd mogen worden. Zo waren wij op 29 oktober van het vorige jaar getuige van de opening van het restaurant van de eveneens

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1969 | | pagina 13