HET HORECABEDRIJF VAN MORGEN KAN
ZIJN DIENSTENPAKKET UITBREIDEN
Praktijkbezoek met
nieuwe ervaring
Aan de opleiding van hen, die na hun indiensttreding
de verkoop van ons bier in binnen- en buitenland gaan
behartigen en bevorderen, wordt zeer veel zorg besteed.
De moderne tijd eist, dat de ontwikkelingen in de handel
nauwgezet gevolgd worden. In dit verband behoeven
we slechts even te wijzen op onder andere het samen
gaan van fabrikanten, op de fusies van groothandels
bedrijven enzovoort. Van degenen, die nu in handel en
industrie leiding geven, hebben velen een meer weten
schappelijke opleiding gevolgd dan voor kort het geval
was.
De opleiding bij Heineken is er onder meer op gericht
diegenen, die ons bier verkopen, op de hoogte te doen
zijn van alle van belang zijnde ontwikkelingen en hen
door zelfstudie ,,bij" te laten blijven. Een kleine
groep nieuwe vertegenwoordigers van zowel de horeca-
als de huisverbruik- en de exportafdeling heeft onlangs de
eerste opleiding, een introductiecursus, beëindigd. In
Boven: Frontaanzicht
van Europa's grootste
supermarkt te Schoten-
Merksem (België), kort
voor de opening. Links
van de ingang het
restaurant shop relax".
(Foto „Misset".)
Midden: Ook in deze
supermarkt is ons bier
goed vertegenwoordigd.
aansluiting op de theoretische opleiding, die zij ont
vingen, brachten deze vertegenwoordigers in de praktijk-
week een bezoek aan Europa's grootste supermarkt in
Schoten-Merksem, even buiten Antwerpen.
In dit gigantische koopcentrum is ook een café-restau
rant op zelfbedieningsbasis gevestigd. Dit „shopping
restaurant" is een illustratie van een nieuw facet in de
dienstverlenende functie, die het horecabedrijf kenmerkt.
Vroeger kwam meestal alleen de man in het café voor
een praatje bij een glaasje, voor een gesprek met een
relatie of zomaar voor een ogenblik verpozing. Nu wordt
het horecabedrijf ook een trekpleister voor de vrouw,
die niet meer even, zoals vroeger, boodschappen gaat
doen, maar die nu vaker uitgebreid gaat winkelen. En
dat vermoeiende „shoppen" zal zij graag afsluiten met
een verkwikkende dronk of „restaurerende hap" in een
aan de eisen van deze tijd aangepast horecabedrijf.
Onder: De groep ver
tegenwoord igers-in-
opleiding met hun
begeleiders voor de
ingang van het
restaurant.