HET HORECABEDRIJF VAN MORGEN KAN ZIJN DIENSTENPAKKET UITBREIDEN Praktijkbezoek met nieuwe ervaring Aan de opleiding van hen, die na hun indiensttreding de verkoop van ons bier in binnen- en buitenland gaan behartigen en bevorderen, wordt zeer veel zorg besteed. De moderne tijd eist, dat de ontwikkelingen in de handel nauwgezet gevolgd worden. In dit verband behoeven we slechts even te wijzen op onder andere het samen gaan van fabrikanten, op de fusies van groothandels bedrijven enzovoort. Van degenen, die nu in handel en industrie leiding geven, hebben velen een meer weten schappelijke opleiding gevolgd dan voor kort het geval was. De opleiding bij Heineken is er onder meer op gericht diegenen, die ons bier verkopen, op de hoogte te doen zijn van alle van belang zijnde ontwikkelingen en hen door zelfstudie ,,bij" te laten blijven. Een kleine groep nieuwe vertegenwoordigers van zowel de horeca- als de huisverbruik- en de exportafdeling heeft onlangs de eerste opleiding, een introductiecursus, beëindigd. In Boven: Frontaanzicht van Europa's grootste supermarkt te Schoten- Merksem (België), kort voor de opening. Links van de ingang het restaurant shop relax". (Foto „Misset".) Midden: Ook in deze supermarkt is ons bier goed vertegenwoordigd. aansluiting op de theoretische opleiding, die zij ont vingen, brachten deze vertegenwoordigers in de praktijk- week een bezoek aan Europa's grootste supermarkt in Schoten-Merksem, even buiten Antwerpen. In dit gigantische koopcentrum is ook een café-restau rant op zelfbedieningsbasis gevestigd. Dit „shopping restaurant" is een illustratie van een nieuw facet in de dienstverlenende functie, die het horecabedrijf kenmerkt. Vroeger kwam meestal alleen de man in het café voor een praatje bij een glaasje, voor een gesprek met een relatie of zomaar voor een ogenblik verpozing. Nu wordt het horecabedrijf ook een trekpleister voor de vrouw, die niet meer even, zoals vroeger, boodschappen gaat doen, maar die nu vaker uitgebreid gaat winkelen. En dat vermoeiende „shoppen" zal zij graag afsluiten met een verkwikkende dronk of „restaurerende hap" in een aan de eisen van deze tijd aangepast horecabedrijf. Onder: De groep ver tegenwoord igers-in- opleiding met hun begeleiders voor de ingang van het restaurant.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1967 | | pagina 13