HORECANIEUWS UIT ROTTERDAM „ENGELS" LANCEERDE SPAANS RESTAURANT 'T SCHUBBEJAK, AANWINST VOOR DE BINNENSTAD Medio oktober van het vorige jaar werd aan de vele en verschillende horeca-exploitaties van Engels in het Groothandelsgebouw te Rotterdam een nieuw restau rant toegevoegd. Sinds die tijd namelijk vindt men er, behalve een Hollands restaurant met zalenexploitatie, kegelbanen en biljartzaal, behalve een snackbar en Konditorei, behalve een Hongaars en een Oostenrijks nu ook een Spaans restaurant. Een van de overwegin gen, die hebben geleid tot de totstandkoming van dit nieuwe onderdeel in het complex van Engels-bedrijven, was dat men de noodzaak voelde tot een snellere aan passing aan de smaakontwikkeling van het publiek. Die richt zich meer en meer op gelegenheden, waar snel een hapje gegeten kan worden en op intieme, gespecia liseerde restaurants. Wat het laatste betreft, het nieuw ste Engels-restaurant in het Groothandelsgebouw vol doet aan beide eisen. Het gaat er in de goede zin des woords Spaans toe. Dat kan ook niet anders want niet alleen het interieur (zelfs de vloeren en de deuren), maar ook de koks en de kelners stammen uit het mooie land van Spanje, evenals uiteraard de gerechten en de wijnen. Vraagt u echter om bier dan krijgt u Heineken. Wij wensen de heer Engels jr. van harte geluk met dit nieuwe initiatief. Ongeveer tezelfdertijd kreeg de binnenstad er een, zoals het Rotterdams Nieuwsblad schreef, bijzonder attractief café-restaurant bij, 't Schubbejak aan de Meent, eigenaar de heer K. van Duyn. In het voor malige restaurant Dalkman werd door ons bouwbureau een geheel nieuw interieur ontworpen, waarvan een intieme en rustgevende sfeer uitgaat. Door de inrichting, de aankleding en de verlichting werd bereikt, dat men zich nauwelijks kan voorstellen in een betrekkelijk smalle ruimte te verkeren, die in wezen amper zes meter breed is. 't Schubbejak, dat op moderne leest geschoeid is, heeft zich reeds een grote populariteit verworven. Vanuit de keuken, die in open verbinding staat met het restaurant, worden eenvoudige maaltijden geserveerd, voor elk wat wils. Aan de bar kan men behalve uit een keur van dranken, waaronder het meest getapte bier, ook zijn muzikale keus bepalen met behulp van een disco bar. In de eerste drie maanden van zijn bestaan heeft 't Schubbejak een zeer bevredigende omzet behaald, waarmee bewezen is dat dit restaurant in een bepaalde behoefte voorziet. Ook voor de verdere exploitatie wensen wij de heer Van Duyn gaarne veel succes. Kijkje in het Spaanse restaurant. Foto rechts: een overzicht vanaf het podium, waarop elke avond een flamencogroep optreedt. Hieronder: De bar met de bekende vaatjes sherry, 't Schubbejak, een geheel nieuw interieur met een intieme en rustgevende sfeer. (Foto rechts onder). 11

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1967 | | pagina 11