GEAUTOMATISEERDE
HEINEKEN
BOUWDE
KANTINE
PRIMEUR IN DEH
Sgggggiggg ;w -,r-1-jg§«$jjaggggig- ggijg>jv l - ggasjfffe '--j;'-1
Kijkje in de geautomatiseerde kantine
te Amsterdam. Links een gedeelte van
de automatenwand, rechts is nog juist
iets van de pantry te zien.
BUITENAANZICHT GLASWAND
18
Op velerlei gebied vindt steeds meer
automatisering plaats. In het horeca
bedrijf echter komt deze ontwikke
ling slechts aarzelend op gang.
Toch verdient juist in deze sector
de automatisering ernstige belang
stelling. omdat personeelsschaarste
een steeds drukkender last voor de
exploitant wordt.
De automaat is niet alleen gericht op
zelfbediening, hetgeen overigens ook
op andere wijze te realiseren is, maar
zijn belangrijkste functie is de exploi
tant de mogelijkheid te geven werk
zaamheden uit te voeren op een door
hemzelf vast te stellen tijdstip. Mede
in verband met haar adviserende
taak in het horecabedrijf heeft Hei-
neken de door haar bouwbureau ont
wikkelde, nieuwe personeelskantine
in het hoofdkantoor te Amsterdam
met automaten doen uitrusten. Ver
wacht wordt, dat met deze kantine
praktische ervaring in deze nieuwe
vorm van exploitatie kan worden op
gedaan.
OPSTELLING AUTOMATEN
Bij een consequente, maar vooral bij
een juiste toepassing van de automaat,
kan een aanzienlijke vermindering
van het bedienend personeel worden
bereikt.
In de kantine te Amsterdam is ook
onderzocht in hoeverre het mogelijk
is de ruimte zodanig in te richten,
dat de terughoudendheid, die nog bij
velen ten aanzien van automaten in