DE MOLEN VAN SLUIS
ROTTERDAM
MIDDELHARNIS
NUMANSDORP
ZIERIKZEE
STEENBERGEN
[oSTAVENISSE
THOLEN
MIDDELBURG
ROOSENDAAL
'BERGEN OP ZOOM
VLISSINGEN
BRESKENS
TERNEUZEN
HULST
SAS VAN GENT
ANTWERPEN
Van de opening van de Oosterscheldebrug, de nieuwe
schakel in de verbinding tussen Zeeland en de Randstad
Holland, zullen ongetwijfeld ook vele horecabedrijven
extra profijt ondervinden. Een van die bedrijven is
De Molen van Sluis, gevestigd in het gelijknamige
plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen.
Het is een rotisserie die medio 1965 haar deuren
opende in het gedeelte gelijkvloers van de uit 1739
daterende en na de oorlog gerestaureerde stenen balie
molen De Brak. Het restaurant, dat daardoor een geheel
eigen sfeer heeft, biedt plaats aan ruim veertig gasten.
Foto rechts: Een gedeelte
van het sfeerrijke interieur.
Foto rechts boven: De uit
1739 daterende en na de oor
log weer in zijn oude glorie
herstelde stenen baliemolen
De Brak in Sluis. Medio
1965 werd in het gedeelte
gelijkvloers de rotisserie
De Molen van Sluis ge
opend.
(Foto's O. de Milliano)
Exploitant is de heer W. F. M. van Enschot, vroeger
chef-kok bij enkele gerenommeerde Rotterdamse bedrij
ven. Behalve allerlei lekkernijen op culinair gebied is
er vanzelfsprekend ook het meest getapte bier ver
krijgbaar. Een extra attractie vormt de molen zelf die
nog steeds werkt, zodat de bezoekers met eigen ogen
het malen van graan kunnen aanschouwen.
In de korte tijd van zijn bestaan heeft het restaurant
grote bekendheid gekregen, zowel in binnen- als in
buitenland. Vooral na de opening van de Oosterschelde
brug is De Molen van Sluis een ideaal rustpunt gewor
den voor de Belgische en Franse toeristen die via de
kuststreek ons land binnenkomen.