Burgemeester Thomassen opende katholieke horeca- en banketbakkersvakschool „ZOMERHOF" Foto rechts: Het fraaie front van de nieuwe vak- schooi. Foto links: Burgemees ter Thomassen sneed de eerste taart aan en opende daarmee de nieuwe school. Aan de zeventien scholen voor Nij verheidsonderwijs, die de Maasstad bezit, werd op 6 oktober jl. een nieu we en zeer moderne vakschool toe gevoegd, toen Rotterdams burge meester W. Thomassen na het door snijden van een taart de Katholieke horeca- en banketbakkersvakschool „Zomerhof" aan de Noordsingel voor geopend verklaarde. De school, die drie verdiepingen heeft, beschikt on der andere over een grote keuken, vanwaar de gerechten naar het restaurant gaan teneinde daar te wor den uitgeserveerd. Op de eerste verdieping bevinden zich de theorielokalen en de banket bakkerij. De tweede verdieping is be stemd voor de vaklokalen en de kan tine, die plaats biedt aan 220 per sonen. Op het ogenblik telt de school 150 leerlingen (dagopleiding), 130 leerlingen, die de avondschool en nog In de bar van het restaurant wordt Heineken getapt. Sinds enkele jaren komen de leerlingen ge regeld 'lessen' in de Rotterdamse raadskelder. Tweede van rechts onze tapmeester J. 't Hart, die hier les geeft. eens 130 leerlingen, die het part-time onderwijs volgen. De banden tussen de school, die voor heen aan de Molenwaterweg was ge vestigd, en Heineken dateren niet van gisteren. Sinds enkele jaren na melijk komen de leerlingen van de school hun lessen op het gebied van de fustbierbehandeling en het bier tappen halen in de raadskelder van de Rotterdamse brouwerij. In het restaurant van de school, dat een capaciteit van ongeveer 40 per sonen heeft, wordt, zoals u op een van de foto's kunt zien, het meest getapte bier geserveerd.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1965 | | pagina 9