Burgemeester van Spijkeniss Biertappenzoals het niet moet Met het tappen van een Delftsblauwe Heineken bierpul opende burgemeester Bliek van Spijkenisse op 1? november 1964 „De Stenen Heul". Met het tappen van een Delftsblauwe Heineken bierpul verrichtte burge meester P. J. Bliek op 19 november 1964 de officiële opening van het nieuwe café-restaurant „De Stenen Heul", Plateau 2 te Spijkenisse. Na dat de burgemeester de pul volgens de regels van de kunst gevuld had, bracht hij een dronk uit op de ge zondheid van de exploitanten, de heren W. A. J. Swaak en A. G. Smits, alsmede op het welzijn van de zaak. In zijn toespraak maakte de heer Bliek verder nog gewag van het initia tief en het doorzettingsvermogen van de heren Swaak en Smits, die het aangedurfd hadden het eerste horeca bedrijf in Spijkenisse-Noord te gaan openen. De inrichting en afwerking van het café-restaurant, dat een bezoek alles zins waard is, waren in handen van de heren J. van Gelder en M. J. Peters van het bouwbureau horeca van Heineken. Dat het niet zo eenvoudig is een goed glas bier te tappen, zagen we enige tijd geleden in het spel „Duel''', dat in oktober vorig jaar voor het eerst op het tv-scherm werd gebracht. In dit spel kregen de twee deelnemers onder meer als opdracht een fust aan te slaan en een paar glazen bier te tappen. Het eerste lukte nog aardig, van het tweede kwam niet veel terecht. Geen wonder, biertappen is immers een kunst, die men niet in een handomdraai beheerst. Opmerkzame toeschouwers zullen ongetwijfeld vastge steld hebben, dat bij dit biertappen Heineken fusten gebruikt werden, ook al was onze naam, zoals gebrui kelijk is, afgeplakt. (Foto rechts). Daarna bracht hij een dronk uit op de beide exploitanten, de heren Swaak en Smits, resp. rechts en links op de foto. 14

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1965 | | pagina 14