Capaciteit van onze Bossche brouwerij ni\ Vanaf de centrale bedienings lessenaar in de brouwzaal wordt het gehele proces van malen tot koken in de bierketels op afstand bestuurd. Kijkje in een van de helderbierkelders. In het afgelopen jaar heeft de Hei- neken brouwerij in 's-Hertogenbosch opnieuw een aantal belangrijke uit breidingen ondergaan, waardoor de maximum capaciteit van dit bedrijf nu op anderhalf miljoen hectoliter per jaar is gebracht. Een verdrievou diging in vijf jaar tijds! Het was niet de eerste keer, dat ver schillende onderdelen van onze mooie brouwerij in Den Bosch werden ver groot. Het tweede brouwhuis bijvoor beeld, dat in de loop van 1961 in bedrijf kwam, is vorig jaar met vier ketels uitgebreid tot een zg. tienketel- ziederij. Hoewel aan de expansie van 6 dit onderdeel voorlopig een einde is gekomen, bestaat de mogelijkheid dit brouwhuis nóg verder te vergroten. Ook de capaciteit van de gist- en lagerkelders steeg, respectievelijk met ongeveer veertig en dertig procent, belangrijk, evenals die van het silo gebouw, waarin nu in totaal 36 silo's zijn ondergebracht, die samen meer dan vijf miljoen kg mout kunnen bevatten. De capaciteit van de bottelarij was reeds geruime tijd geleden vergroot. In het januarinummer van vorig jaar publiceerden wij een foto van de vierde colonne, die een bottelcapaci teit van 30.000 flessen per uur heeft en die daarmee het totale produktie- vermogen van deze afdeling op 96.000 flessen per uur bracht. Dit betekent, dat als de gehele bottelarij in vol bedrijf is, per uur een kleine 4.000 kisten kunnen worden afgele verd! Zoals u wellicht weet, heeft de bottelarij in Den Bosch ook nog een colonne voor het vullen en verpakken van bier in blik (18.000 blikjes per uur). Teneinde al deze uitbreidingen ten volle te kunnen benutten, is ook de capaciteit van de machinekamer be langrijk vergroot. De stoomproduktie

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Het meest getapt | 1964 | | pagina 6