EEN WARM NAJAAR BIER A LA CARTE Zoet en kruidig: dat kun je zowel van Affligem Triple zeggen als van knolsel derij. Affligem Triple gaat een succesvol 'huwelijk' aan met mosterd en kaneel. Eet dit stoofvlees bijvoorbeeld na een zondagse boswandeling en drink er een mooi triple biertje bij. AFFLIGEM TRIPLE IN AFFLIGEM TRIPLE EN MOSTERD GESTOOFD RUNDVLEES MET GEFRITUURDE KNOLSELDERIJ Smaak: Een krachtig bier met een aroma van versgebakken brood gevolgd door banaan, rijpe boomgaardvruchten en aardachtige noten. Het hop zorgt voor een lichte toets van peper en citrus. Ingrediënten: Gerstemout, blonde kandijsuiker, hop, gist, water. Alcoholpercentage: 9,5% In het kader van We Love Beer besteden we in elk nummer van HNL Magazine aandacht aan een van onze bieren of ciders. We gebruiken deze bieren en ciders in een recept of maken een gerecht dat goed bij het bier of cider smaakt. Weet jij ook een lekker recept met een van onze bieren of ciders? Mail dat dan naar redactie@heineken.nl. Hoofdgerecht Benodigdheden voor 4 personen 700 g riblappen, in stukken en op kamertemperatuur 50 g boter 1 flesje Affligem Triple 2 el grove mosterd 1 tl mosterdzaadjes 1 mespunt kaneelpoeder 1 tl marmite (gistextract) 1 knolselderij olie om te frituren 100 ml crème fraiche flinke bos peterselie, fijngesneden Dep het vlees goed droog en bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Verhit de boter in een braadpan tot het punt waarop het schuim wegtrekt. Bak het vlees op halfhoog vuur rondom bruin. Schenk het bier voorzichtig langs de kant van de pan bij het vlees en roer de mosterd, de mosterdzaadjes, kaneelpoeder en marmite erdoor. Leg de deksel op de pan en laat het vlees op een laag pitje minimaal 2 uur sudderen, controleer af en toe of er voldoende vocht in de pan zit. Snijd de knolselderij in plakken en verwijder daarna de schil. Snijd driekwart van de plakken in blokjes en kook deze blokjes in ruim water met zout in 30 minuten gaar. Snijd de overige plakken knolselderij in flinterdunne reepjes en dep deze zo droog mogelijk. Verhit op het laatst de frituurolie tot 180° en frituur de selderij reepjes in gedeelten goudbruin, bestrooi daarna met zout en versgemalen peper naar smaak. Giet de gekookte knolselderij af en stamp met de crème fraiche tot een grove, romige puree. Serveer het stoofvlees met de selderijpuree en gefrituurde knolselderij en bestrooi royaal met peterselie. 30 heineken NL magazine download nu de app-versie van hnl magazine

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2014 | | pagina 30