"Goliath HEINEKEN zoekt dialoog met David de thuisbrouwer" BREWING ACADEMY De Brewing Academy werd in 2012 opgericht om binnen HEINEKEN in de breedste zin van het woord: 'het vak brouwen verder te ontwikkelen'. Twee jaar later zijn er al dertig gecertificeerde Master Brewers en nog eens 28 in opleiding. "Er willen weer meer mensen brouwer worden." BETROKKEN BI] INNOVATIE BROUWEN IS EEN VAK De consument die na een dag werken zijn koelkast opentrekt en er een koude Heineken, Amstel of Brand uittrekt verwacht dat deze net zo lekker smaakt als die van gisteren. Of het afgelopen weekend. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch hoort het maken van pils tot de moeilijkste onderdelen van het vak dat brouwen heet. Smaakafwijkingen zijn taboe. Ook al zorgen de seizoenen ieder jaar voor kleine verschillen bij de gebruikte grondstoffen. Aan de brouwer de taak ervoor te zorgen dat de smaak van het bier altijd constant blijft. "Er was ook intern een periode dat het brouwen als te vanzelfsprekend werd beschouwd. Maar brouwen is een vak. De doelstelling van de Brewing Academy is om dit binnen ons bedrijf te ontwikkelen en zo de reguliere brouwopleiding te ondersteunen. Dat gebeurt door drie verschillende en aanvullende modules aan te bieden, die brouwers van HEINEKEN wereld wijd in staat stellen een erkend Diploma in Brouwen te halen," legt Brewing Academy Consultant Wiebe Buising uit. Een ander doel van de Academy is om te zorgen dat de communicatie tussen marketing, Supply Chain en de vakmensen aan de ketels beter op elkaar wordt afgestemd. De wensen van de één staan immers wel eens haaks op de mogelijkheden bij de ander. "De eisen die wij aan een Master Brewer stellen zijn dan ook breed. Hij moet zijn sporen als brouwer al hebben verdiend -minimaal vijf jaar ervaring -maar moet ook verbaal kundig en sociaal vaardig zijn om goed te kunnen overleggen met de andere disciplines. We kijken naar de meest ervaren brouwers binnen ons bedrijf. Zij kunnen worden uitgenodigd voor deze opleiding die in totaal twee jaar duurt. Het uiteindelijke doel is om in iedere OpCo minstens één Master Brewer te hebben." Willem van Waesberghe is als HEINEKEN Global Head Brewer de geestelijk vader van de Brewing Academy en beaamt de woorden van collega Wiebe. 20 heineken NL magazine download nu de app-versie van hnl magazine

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2014 | | pagina 20