HNS 'Duurzaamheid biedt zoveel meer kansen' Two Stars Certification voor Technologie Kwaliteit NIEUWS Two Stars Certification Proever van het jaar .^OORD Gf Ao 'S-HERTOGENBOSCH. Ruim 50 Bossche bedrijven en instellingen op het gebied van duurzaamheid werken sinds 2010 samen in het Bossche Energieconvenant (BEC). Tijdens een bijeenkomst op de Bossche brouwerij besloten ze die samenwerking nog zeker tot eind 2015 te continueren. Ze doen dat vanuit de overtuiging dat duurzaamheid vooral kansen biedt, onder meer op het gebied van zonne-energie, windenergie en het benutten van restwarmte. Jan Hoskam, in Den Bosch wethouder van onder meer Duurzaamheid: "Het is heel belangrijk dat gemeente, bedrijven en onderwijs samenwerken op dit thema. Door onderling ervaringen uit te wisselen, breng je innovatie op gang. Economie en duurzaamheid gaan hand in hand. Investeren in energiebesparing en duurzame energie levert ook banen op, en daar hebben we enorm veel behoefte aan." Tijdens de bijeenkomst namen de deelnemers uiteraard een kijkje bij de 3.632 zonnepanelen op het dak van de Bossche brouwerij. Links vooraan de Bossche wethouder Jan Hoskam. De verbeterinspanningen op het gebied van de optimalisatie van de smaaktesten in 2013, leverde het lab van Technologie Kwaliteit (T&K) een mooi resultaat op. Afgelopen januari behaalde de afdeling de Two Stars Certification. ZOETERWOUDE. "In samenwerking met het smaakpanel is in 2013 gewerkt aan verbeteringen van de smaaktesten," zegt Sabine Soehring, Senior Analist Laboratorium. "De smaaktesten zijn uitgebreid met ingangscontrole en de goedkeuring van halfproducten. Daar naast zijn de procedures aangepast en de processen geoptimaliseerd. Ook zijn we gestart met het trainen van nieuwe, potentiële proevers, met als doel het smaakpanel uit te breiden." "Onze verbeterinspanningen zijn be loond," vervolgt Sabine. "Onze afdeling T&K ontving op 27 januari 2014 het geweldige nieuws dat wij de Two Stars Certification voor de sensorische ana lyses conform Heineken Laboratory Star System hebben behaald! Dit is een belangrijke mijlpaal die wij niet zonder de inzet van de medewerkers van het lab, onze panelleden en trainees hebben kunnen halen. Wij willen iedereen daarvoor bedanken. Met veel trots hebben wij het certificaat naast onze ISO 17025 accreditaties voor monsternametechnieken, bierana lyses, microbiologische analyses en wateranalyses, op de muur van onze teamruimte gehangen." Sabine: "Op 30 januari kregen wij het Two Stars certificaat officieel uitgereikt door onze nieuwe brouwerij manager Martin Pozsgay. Dat gebeurde tijdens de benoeming van Adrie Verhoog tot 'Proever van het jaar 2013'. We kijken terug op een zeer succesvol jaar en blijven ons uiterste best doen om de smaaktesten op niveau te hou den en verder te verbeteren." frOCESSgfr Martin Pozsgay feliciteert Adrie Verhoog met zijn benoeming als 'Proever van het jaar 2013'. Martin Pozsgay overhandigt afdelingsmanager Hans Aalbers het Two Stars certificaat.

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2014 | | pagina 30