KOKEN MET BIER! Op de oproep om een eigen recept met een van onze bieren in te leveren is enthousiast gereageerd. Met het recept van collega Sebastiaan Van Mulders geeft het projectteam alvast een voorproefje van het uiteindelijke We Love Beer Kookboek. KOOKBOEK GEBRADEN RUNDVLEES MET EEN SAUS VAN AFFLIGEM TRIPEL EN GEGRATINEERDE AARDAPPELSCHOTEL Vlees Verwarm de oven voor op 160 °C (200 °C voor varkensvlees). Laat het vlees op kamertemperatuur komen, dep droog en bestrooi met zout en ge plette peper. Snij de knoflook en de sjalotten in grote stukken. Doe boter in een koekenpan, laat bruisen, en braad het vlees aan beide zijden 1 a 2 minuten tot een mooi bruin korstje ontstaat. Voeg rozemarijn, sjalotten en knoflook toe en laat even meebruisen. Plaats het vlees in een braadslede in de voorver warmde oven. Reken op 20 tot 25 minuten per kilogram vlees. Laat het vlees minimaal 15 minuten rusten onder een dubbele laag aluminiumfolie voordat je het snijdt. Aardappelschotel Schil de aardappelen en kook ze heel. Snij de uien in dikke halve ringen. Smelt een klontje boter in een stoofpot en stoof de uien. Snij de prei in grove stukken en laat deze enkele minuten meestoven met de uien. Laat de prei en de uien een klein beetje karamelliseren. Vet een ruime ovenschotel (ca. 7 cm hoog) in met boter. Wrijf de ovenschaal daarna in met knoflook en bestrooi met peper en zout. Snij de gekookte aardappelen in plakjes van zo'n 1,5 centimeter. Bedek de bodem met een deel van de aardappel schijfjes. Schep de helft van de gestoofde groenten erop en verdeel ze gelijkma tig. Leg daarbovenop een nieuwe laag aardappelschijfjes, gevolgd door de rest van de groenten. Eindig met een laag aardappelschijfjes. Strooi nog wat tijm en geraspte kaas erover. Gratineerde groenten ongeveer 30 minuten op 175°C. Afwerking Haal de rozemarijn uit de vleesjus en eventueel de gare knof looktenen. Roer de mosterd door de saus en schenk de Affligem tripel erbij. Laat de saus een kwartiertje heel zacht koken, zodat de alcohol verdampt. Hoofdgerecht voor 4 personen m In het kader van We Love Beer Food wordt er een kookboek samengesteld met recepten van HEINEKEN-medewerkers. Met dit kookboek en de bijpas sende bieren kunnen de mede werkers nog beter als ambas sadeur optreden. Inmiddels zijn er 20 recepten uitgekozen. Deze werden begin februari samen met de chef-kok van de Heineken Experience door de medewerkers worden gekookt. Het kookboek zal in april van dit jaar verschijnen. Sebastiaan: "De saus van deze licht amberkleurige tripel maakt van dit braadgerecht echt iets bijzonders." Voeg een scheutje room toe, roer en laat enkele minuten zacht pruttelen. Snij het vlees in plakken. Serveer iedereen een stapeltje aardappelen met groenten, een stuk vlees en de saus en natuurlijk een mooi glas Affligem Tripel. Het projectteam vlnr: Emma Cornells, Sebastiaan Van Mulders, lacob Strater, Tim Spierenburg, Richard Hogewerf, Reinier Kamphuis (niet op foto). Vlees 700 g rundvlees (bv. staartstuk of entrecote) of varkensgebraad 6 takjes rozemarijn 2 sjalotten 1 teen knoflook peperbolletjes klontje boter Aardappelschotel 3 dikke uien klontje boter 2 preistengels 1 kg aardappelen (loskokend) 1 teentje knoflook peper zout 100 g geraspte kaas enkele takjes tijm Afwerking 1 flesje Affligem Tripel (zie ook pag 16) 1 eetlepel graanmosterd scheutje room 22 heineken NL magazine download nu de app-versie van hnl magazine heineken NL magazine download nu de app-versie van hnl magazine

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2014 | | pagina 22