WARM MET WINTERBIER BIER A LA CARTE Door zijn zoetkruidige smaak is Brand Sylvester heerlijk tijdens de donkere wintermaanden. Gecombineerd met gesmolten pittige kaas op een stevig zuurdesembrood geeft het een lekkere en warme snack voor een winterse zondagmiddag. Benodigdheden voor 4 personen GEGRILD ZUURDESEMBROOD MET KAAS-BIERSAUS EN RODE UI BRAND SYLVESTER KOM PROEVEN k dikke plakken zuurdesem 1 tl grove mosterd 100 ml Brand Sylvester 1 rode uien, in dunne ringen 2 el boter 3 eidooiers 200 g belegen boerenkaas, geraspt 1 el platte peterselie, gesneden 50 g oude kaas, geraspt 2 el dunne augurkjes Rooster het zuurdesembrood. Verwarm het bier in een kleine pan op laag vuur en laat de boter erin smelten. Voeg in gedeelten de beide soorten kaas toe, laat al roerend smelten en breng het geheel daarna op smaak met mosterd en versgemalen peper. Neem, als de kaas volledig gesmolten is, de pan van het vuur. Laat het mengsel enigszins afkoelen (zodat de eidooiers niet gaan stollen wanneer ze worden toegevoegd) maar zorg ervoor dat de kaas niet hard wordt. Verhit de grill of de oven op 200 °C. Beleg de plakken zuurdesembrood met de uiringen. Roer de eidooiers door de kaas-biersaus en verdeel het over de toast. Gril of bak ze hoog in de oven totdat de saus goudbruin kleurt. Bestrooi met de peterselie en serveer met wat augurkjes en een mooi glas Brand Sylvester. Smaak: de smaak wordt bepaald door een balans van verschillende moutsoorten die dit bier zijn mooie zoete afdronk geven. Door boven gisting krijgt Sylvester zijn typerende kruidigheid. Ingrediënten: natuurlijk mineraalwater, gerstemout en hop Alcoholpercentage: 7,5% m Benieuwd naar dit gerecht? Kom dan vanaf 8 januari naar onze restaurants in Den Bosch en Zoeterwoude (alleen in de Brouwerij) om te proeven. Weet jij zelf ook een lekker recept met een van onze bieren? Mail het naar redactie@heine- ken.com en misschien staat jouw gerecht straks op het menu. 22 heineken NL magazine download nu de app-versie van hnl magazine

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2013 | | pagina 22