'Alles is nét even anders' TRAINEESHIP Niet altijd makkelijk, wel heel leerzaam en een onvergetelijke ervaring. Drie HEINEKEN-medewerkers vertellen over hun internationale traineeship. HEINEKEN NL magazine 9 Over de grens K inf n n-iin mn /n ii/ a ir\\ h rY/ol r\ r\r~? n\ n\ tnn r\r\ r\r\r~\ EVA VAN DER LINDEN (27), Business Controler Supply Chain Export: "Als HEINEKEN-trainee belandde ik in 'the city that never sleeps': New York. Bij New York verwacht je qua cultuur weinig verrassingen, aangezien het ook westers is. Maar alles is nét even anders dan in Nederland. Een rondje koffie halen voor je collega's? Doen ze daar niet aan. Lunchen doen ze ook vaak alleen. Eiet is er stuk ken individualistischer. Verder lijkt bijna ieder een de titel vice president of director te voeren; dit illustreert hun gevoeligheid voor hiërarchie. Een jonge trainee zonder titel die zich met de strategie ging bezighouden en daarbij discus sies niet uit de weg ging, was voor sommigen dan ook even wennen. Al die ervaringen maken zo'n buitenlands traineeship tot een waarde volle en leerzame belevenis. En eerlijk is eerlijk: we kunnen ook veel leren van de Amerikanen. Ze zijn heel enthousiast, complimenteus, de mannen zijn er galant en vooral de servicege richtheid is iets waar we in Nederland wat van kunnen opsteken. Ik werkte mee aan het opnieuw inrichten van de strategie van EiEINEKEN USA. In een half jaar tijd ben ik geen enkele keer naar huis ge weest; daaruit blijkt wel hoe gaaf het is geweest. Via HEINEKEN kon ik naar allerlei events zoals het Stuyvesant Ball en de US Open. Daarnaast is en blijft New York natuurlijk echt een beleve nis. De stad doet ergens ook een beetje denken aan Amsterdam, met al die wijken met hun eigen sfeer. Inmiddels heb ik het uitzicht op het Chrysler Building ingeruild voor blauwe en gele kratjes en ben ik Business Controller bij Vru- mona in Bunnik. Een leerzame en uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid. Echter; het buitenland blijft trekken."

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2013 | | pagina 9