LANG LEVE
HET LENTEBIER
BIER A LA CARTE
BORRELHAPJES
Hij is er weer, ons lentebockbier.
Het milde goudgele seizoensbier
combineert goed met alle voorjaars
ingrediënten en gerechten met een
bite. Deze borrelhapjes passen er
dan ook perfect bij.
voor 6 personen
LENTEBOCK
KALFSGEHAKTBALLETJES
MET GEMBER EN KORIANDER
Benodigdheden voor 18 stuks
MET RADIJS EN TUINKERS
GEVULDE SLABLAADJES
Benodigdheden voor 18 stuks
GAMBA'S MET PITTIGE SAUS
Benodigdheden voor 12 stuks
Smaak: fruitig en fris
Ingrediënten: speciaal
gebrande mout, Saazer hop en
mineraalwater uit eigen bron
Alcoholpercentage: 6,5%
Verkrijgbaar: vanaf
18 maart in retail
Vi witte boterham, ontkorst 3 el melk 1 ei,
losgeklopt 250 g kalfsgehakt 1 cm verse
gemberwortel, geschild 2 tl gemalen koriander
1 tl bloem 2 el olijfolie enkele takjes verse
koriander
Verdeel het brood in stukjes en week het
enkele minuten in de melk. Knijp het brood
uit en meng het met het ei door het kalfsge
hakt. Pers het stukje gemberwortel met een
knoflookpers uit of snijd het heel fijn en meng
het door het gehakt, samen met de gemalen ko
riander. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Vorm met natte handen 18 kleine balletjes en
wentel deze door de bloem. Verhit de olie in
een koekenpan en bak de balletjes in 8-10 mi
nuten goudbruin en gaar. Serveer elk balletje
op een stokje met wat blaadjes koriander.
1-2 kleine minilittle gems (kleine stevige kropjes
sla) 100 g mascarpone 1 tl dille «enkele
plukken tuinkers 12 radijsjes, gewassen
Trek 18 mooie slablaadjes van de stronk en
was en droog ze. Klop de mascarpone los met
dille, zout en peper. Snijd de radijsjes in plak
jes. Schep in het kuiltje van elk blaadje wat
van het mascarponemengsel en verdeel er wat
plakjes radijs over. Garneer met de tuinkers.
12 verse gamba's 1 el olijfolie 2 el mayo
naise 1 el lentebockbier 2 el volle kwark
1 tl gemalen paprikapoeder mespunt
cayennepoeder
Bestrijk de gamba's dun met olie en bestrooi
ze met zout en versgemalen peper. Verhit een
koekenpan en laat de gamba's op middelhoog
vuur in 3-5 minuten gaar en volledig roze wor
den; keer ze halverwege. Roer een sausje van
de mayonaise met het bier, de kwark, paprika-
en cayennepoeder; breng op smaak met zout en
peper. Serveer de gamba's met deze saus.
Bier kent een lange geschiedenis, is rijk aan details
en smaakt zowel goed in als bij eten. Elk nummer van
HNL Magazine besteden we aandacht aan een 'bier
van het moment'. We gebruiken dit bier in een recept
of maken gerechten die goed bij het bier smaken.
22 heineken NL magazine