LANG LEVE HET LENTEBIER BIER A LA CARTE BORRELHAPJES Hij is er weer, ons lentebockbier. Het milde goudgele seizoensbier combineert goed met alle voorjaars ingrediënten en gerechten met een bite. Deze borrelhapjes passen er dan ook perfect bij. voor 6 personen LENTEBOCK KALFSGEHAKTBALLETJES MET GEMBER EN KORIANDER Benodigdheden voor 18 stuks MET RADIJS EN TUINKERS GEVULDE SLABLAADJES Benodigdheden voor 18 stuks GAMBA'S MET PITTIGE SAUS Benodigdheden voor 12 stuks Smaak: fruitig en fris Ingrediënten: speciaal gebrande mout, Saazer hop en mineraalwater uit eigen bron Alcoholpercentage: 6,5% Verkrijgbaar: vanaf 18 maart in retail Vi witte boterham, ontkorst 3 el melk 1 ei, losgeklopt 250 g kalfsgehakt 1 cm verse gemberwortel, geschild 2 tl gemalen koriander 1 tl bloem 2 el olijfolie enkele takjes verse koriander Verdeel het brood in stukjes en week het enkele minuten in de melk. Knijp het brood uit en meng het met het ei door het kalfsge hakt. Pers het stukje gemberwortel met een knoflookpers uit of snijd het heel fijn en meng het door het gehakt, samen met de gemalen ko riander. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm met natte handen 18 kleine balletjes en wentel deze door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8-10 mi nuten goudbruin en gaar. Serveer elk balletje op een stokje met wat blaadjes koriander. 1-2 kleine minilittle gems (kleine stevige kropjes sla) 100 g mascarpone 1 tl dille «enkele plukken tuinkers 12 radijsjes, gewassen Trek 18 mooie slablaadjes van de stronk en was en droog ze. Klop de mascarpone los met dille, zout en peper. Snijd de radijsjes in plak jes. Schep in het kuiltje van elk blaadje wat van het mascarponemengsel en verdeel er wat plakjes radijs over. Garneer met de tuinkers. 12 verse gamba's 1 el olijfolie 2 el mayo naise 1 el lentebockbier 2 el volle kwark 1 tl gemalen paprikapoeder mespunt cayennepoeder Bestrijk de gamba's dun met olie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Verhit een koekenpan en laat de gamba's op middelhoog vuur in 3-5 minuten gaar en volledig roze wor den; keer ze halverwege. Roer een sausje van de mayonaise met het bier, de kwark, paprika- en cayennepoeder; breng op smaak met zout en peper. Serveer de gamba's met deze saus. Bier kent een lange geschiedenis, is rijk aan details en smaakt zowel goed in als bij eten. Elk nummer van HNL Magazine besteden we aandacht aan een 'bier van het moment'. We gebruiken dit bier in een recept of maken gerechten die goed bij het bier smaken. 22 heineken NL magazine

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2013 | | pagina 22