W
V
'Radier bestaat voor
40% uit bier en voor
60% uit sprankelend
citroenwater'
'De smaak verrast
en we geloven erin:
als je het proeft ben
je om!'
AMSTEL
VOSS, Senior
Scientist Product
Packaging Deve
lopment (Zoeter-
woude), stelt per land
de receptuur samen:
"Radier bestaat voor
40% uit bier en voor
AMSTEL
Oost-Europa (C&EE), is onderzocht of een roll
out naar landen buiten C&EE potentie zou heb
ben. In nauwe samenwerking met het HEINE-
KEN Global-projectteam is vervolgens Amstel
Radier ontwikkeld. Naast Nederland gaan we
Radier ook uitrollen naar de rest van Europa."
'EEN 15CL-BLIKJE AMSTEL RADLER
TER KENNISMAKING'
Vanuit Retail zijn Sales, Field Sales en Trade
Marketing verantwoordelijk voor de introductie
in de supermarkt,
vertelt WILLEM-
CHRISTIAAN VAN
DEN WIJNGAART,
Trade Marketeer
Retail. "Wat maakt
Amstel Radier nu pre
cies zo bijzonder dat
een supermarkt het
per se in het schap wil
zetten? Aan de hand van een uitgebreide handels
presentatie leggen we dit zo goed mogelijk uit. De
introductie ondersteunen we met POS-materialen
en promoties. Zo hebben we ter kennismaking in
circa één miljoen Amstel-kratjes een klein 15cl-
blikje Amstel Radier gestopt."
'ELK LAND ZIJN EIGEN RECEPTUUR'
HANS-PETER
60% uit sprankelend
citroenwater. Maar de keuze voor het bier en de
citroenaroma varieert per land. Op basis van die
smaakvoorkeuren, die we via marktonderzoek
achterhalen, stellen we de uiteindelijke receptuur
per land samen. Daarbij gebruiken we een bier
uit het land zelf. Zo heb je in Engeland 'Foster's
Radier' en in België 'Maes Radier'."
'EEN COMPLEX PRODUCTIEPROCES'
Toen de Nederlandse receptuur voor Amstel Rad-
Ier was vastgesteld, voerde Brouwtech noloog
TOM VAN DER VEEN deze in het receptensys-
- teem van de Bossche
brouwerij in. "Ik stel de
parameters zo in dat
de juiste hoeveelheden
ingrediënten worden
verwerkt. Daarnaast
zorg ik ervoor dat elke
batch op kleur, smaak,
kwaliteit en troebel-
heid (Amstel Radier is
van nature troebel) wordt gemeten en bepaal ik de
normen daarvoor. Dit soort innovaties vind ik erg
leuk omdat het heel complexe brouw- en meng
processen zijn, waarvoor meerdere disciplines
nodig zijn. Het is leuk om met zo'n groep samen te
werken aan een nieuw kwaliteitsproduct."
J rj
onze Account Mana
gers voldoende hand
vatten hebben om Am
stel Radier te kunnen
verkopen. Daarvoor
zijn zichtbaarheid en
verkoopargumentatie
cruciaal. Voor dat laat
ste ontwikkelen wij nu
een verkooptraining
en materialen als een verkooptool en broadsheet.
Wat betreft zichtbaarheid ontwikkelen we diverse
POS-materialen en activaties. Hiermee willen we
zoveel mogelijk gasten in de horeca kennis laten
maken met Amstel Radier."
tot helder. Bij Amstel Radier gaat het proces
daarna in twee stappen: we voegen suiker en
standaardisatiewater toe en daarna de Radler-
mix. De toevoeging van de suiker en de Radler-
mix luistert heel
nauw: het evenwicht
tussen zoet en zuur
moet goed zijn en elke
batch moet natuurlijk
hetzelfde smaken. Het
is onze taak om dat
strak in de gaten te
^10/^4 houden en zo nodig
9,' ST
I .11 li 1 bij te sturen."
'HET EVENWICHT TUSSEN ZOET EN ZUUR
LUISTERT HEEL NAUW'
NORBERT VISSERS, Brouw Operator
('s-Hertogenbosch): "Net als bij andere bieren
filtreren wij het Amstel bier voor Amstel Radier
'ZICHTBAARHEID EN VERKOOP
ARGUMENTATIE ZIJN CRUCIAAL'
TIM SPIERENBURG van Trade Marketing
Horeca is verantwoordelijk voor de ontwikke
ling van de POS-materialen en activaties voor de
horeca en groothandel: "Wij zorgen ervoor dat
Ter kennismaking
zit er in circa
één miljoen
Amstel-kratjes
een 15cl blikje
Amstel Radier.
heineken NL magazine 19