- fff-
SOPHIA KERKHOF-SCHNEIDER,
Brand Manager cider:
"Van Londen naar Bunnik; wat een verande
ring! Ik werkte als Oost-Duitse voor Scottish
- - - Newcastle, als internationale trainee. De spirit
.llHl
rondom drank vond ik altijd al leuk, het draait
om gezelligheid en het is een product dat ik
goed begrijp. Maar goed, S&N werd overgeno
men door HEINEKEN en de trainees werden
- naar allerlei fancy bestemmingen gestuurd. En
ik? Even leek het erop dat ik naar Kaapstad zou
agaan, maar ik kwam bij Vrumona in Bunnik te-
recht, of all places haha. Van Bunnik had ik nog
nooit gehoord. Mijn werk in het SiSi-team vond
ik erg leuk. Maar verder was het wel even wen
nen, want ik was een internationale cultuur ge
wend en de cultuur bij Vrumona is zo Hollands
als maar kan. Het middageten - boterhammen
met ham en kaas - vond ik een soort ontbijt.
Mijn Nederlandse collega's vormden een hechte
club met elkaar. Ze praatten wel Engels tegen
me, maar aan de lunch gingen de gesprekken
toch vaak weer in het Nederlands. Ik besefte dat
ik zo snel mogelijk goed Nederlands moest leren
spreken. Dus stortte ik me op een taalcursus en
bestudeerde ik elke avond boeken en de krant.
Toch maakte ik soms nog wel blunders waar
je wangen rood van kleuren. Maar uiteindelijk
ben ik me hier enorm thuis gaan voelen en ben
ik nooit meer weggegaan. Nederlanders zijn zo
open, warm, gezellig en oprecht geïnteresseerd.
Ik vond zelfs mijn grote liefde via het werk-een
dispuutsgenoot van een collega van me. We
hebben inmiddels een baby van vijf maanden,
die we tweetalig opvoeden. Kortom: al was
Bunnik iets anders dan Kaapstad, achteraf ben
ik heel blij dat ik heb doorgezet."
ogazine
11