MENINGEN
t 13jS
1^S
NIEK VAN LEEUWEN, brandmanager Amstel:
"Wanneer wij vanuit ons merk een idee hebben
voor een productinnovatie, gaan we met HNS om
de tafel om te zien of en hoe het kan worden uitge
voerd. Een mooi voorbeeld van een product dat uit
dit proces is voortgekomen is Amstel Blond. Voor
ons als brandmanagers is een belangrijk punt uit de
visie dat HNS de leadtime tussen idee en realisatie
wil verkorten. Veel van onze retailklanten hebben
vaste momenten waarop je nieuwe producten kunt
laten instromen. Die momenten wil je natuurlijk niet
missen. We merken al dat HNS stappen aan het zet
ten is naar een kortere doorlooptijd. Fantastisch als
die straks korter is dan die van onze concurrenten,
zodat we onze slagkracht kunnen vergroten."
16 HEINEKEN NL magazine
TRUDY VAN DER WERF,
Bureau Consumenten
service van Marketing:
"Soms gebeurt het ondanks
inspecties dat er producten
tussendoor glippen die niet in
orde zijn. Bijvoorbeeld een leeg
flesje of kapotte kroonmond. Ook
kan het product schade oplopen
tijdens transport of opslag. Zulke
klachten komen binnen op onze
afdeling en zijn vooral afkomstig
van consumenten in het retail-
kanaal. Met de verschuiving van
horeca naar retail wordt dit steeds
belangrijker. Ik denk daarom dat
het goed is dat in de HNS Visie
zoveel nadruk ligt op het nummer
een willen zijn op het gebied van
kwaliteit. Ook onze rapportages
kunnen hier een rol in spelen."
HOOST VAN KAMPEN, servicecoördinator ICT:
"De wereldwijde export vanuit Nederland zo efficiënt moge
lijk en tegen een zo laag mogelijke kostprijs realiseren; vanuit
ICT doen we dat onder meer door innovatieve applicaties
die de productie 24/7 laten draaien. Ook kijken we hoe we
de toch al heel stabiele productie- en verpakkingslijnen nog
stabieler kunnen maken. Ik merk nog niet heel veel van de
visie, maar dat komt omdat HNS altijd al heel scherp en
innovatief is geweest in het verbeteren van processen.
Daarom denk ik dat het ze gaat lukken de doelen te realise
ren. In 2015 hebben we een heel groene brouwerij die een
leidende partner zal zijn voor partners in het buitenland."
WILL VAN ROOSMALEN,
werkplekeigenaar brouwerij Den Bosch:
"Onderdeel van de visie is dat we het werk met minder mensen
moeten doen. Aan onze lijn zullen we in 2015 met drie man
minder staan. Je staat hier als werknemer in eerste instantie
wat sceptisch tegenover. Het betekent dat de werkplekken beter
geautomatiseerd en in sommige gevallen gecombineerd gaan
worden. We dienen dus multifunctioneler te worden en daar
voor is opleiding nodig. Om repeterende storingen te voorkomen
zijn we gestart met het Daily Control System, om het aantal
ingrepen op onze werkplek te verminderen. Ook introduceren
we speciale formulieren voor een storingsanalyse. Allemaal
belangrijke zaken om onze werkplekken te verbeteren."