IS VOOR IEQEREEN 4^ V MENINGEN Peter van Besouw, brouwerijmanager Wijlre en safety pilar-leider: "We hebben het aantal ongelukken aanzienlijk kunnen terugbrengen. Maar we kwamen tot de ontdekking dat er veel meer bijna-onge- vallen zouden moeten plaatsvinden dan er geregistreerd worden. Die gaan we in 2012 nóg beter opsporen. Nul ongelukken lijkt onmogelijk, maar ik draai het liever om: het is bijna mogelijk! We gaan tot het gaatje om die 0 te bereiken." marktaandeel te behouden en te vergroten Duncan Moser, manager Verpakken Den Bosch: "De belangrijkste voorwaarde om de productiviteit te verhogen, is vermindering van het aantal operatoringrepen. Daarvoor gaan we een aantal investeringen doen: bijvoorbeeld opleidingen voor operators en leidinggevenden, een beter onderhoud van de machines, en met toeleveranciers van materialen maken we nu een verbeterslag om ongeplande stops te elimineren." Bernd Schlattmann, controlmanager HNS: "Om de vaste kosten van 15,30 per hecto liter in 2011 naar 14,50 per hectoliter in 2015 te krijgen, zullen we naast het compenseren van inflatie ook 0,80 per hectoliter aan efficiencyverbetering moeten realiseren. Voornamelijk door hetzelfde werk slimmer en efficiënter te doen, dus met minder mensen. Dat zal via natuurlijk verloop gerealiseerd worden. We móeten met z'n allen keihard blijven knokken voor een concurrerende kostprijs." Jeroen Schrijvers, manager Market Demand Management HNS: "Wereldwijd is in de biermarkt een verschuiving zichtbaar van de horeca richting het retailkanaal. De strijd wordt deels gevoerd op prijs, maar voor een belangrijk deel ook op verpakking en nieuwe producten. Dat deel willen wij goed oppakken, om zo onze klanten te helpen hun IE ONGELUKKEN MARINUS VAN DORST, regionaal salesmanager Zuidoost Nederland: "Deze visie is een goede zaak. Voor mij als salesmanager is het belangrijk dat we straks nog beter kunnen reageren op de huidige dynamiek in de markt, en dat we op een snellere, efficiëntere manier productinnovaties kunnen introduceren. Ook het terugbrengen van de kosten per hectoliter verruimt onze kansen om business te maken. Noodzakelijk, want ook de concurrentie zit niet stil. HNS staat bekend als heel goede brouwer. Dat we dan toch deze extra stappen zetten, vinden de klanten helemaal geweldig." VASTE KOSTEN 14,50 PER HECTOLITER NUMMER 1 IN KLANTWAARDERING 13.500 HECTOLITER PER MEDEWERKER LEON VAN SWELM, brouwerijcontroller 's-Hertogenbosch en Wijlre: "Het doel om de vaste productie kosten terug te brengen naar 14,50 per hectoliter is ambitieus, maar haalbaar. Centraal daarbij staat het Total Productive Management (TPM). Mijn taak is ervoor te zorgen dat we de route die we hebben uitgestippeld om het doel te halen, blijven volgen. Daarvoor werken we met rapportages die gekoppeld zijn aan TPM. Blijkt dat we afwijken van de route naar ons doel, dan wordt direct besproken hoe we kunnen bijsturen. Het is echter goed om je te blijven realiseren wat het eigenlijke doel is: ervoor zorgen dat onze klanten in hun markt de strijd kunnen blijven winnen!"

Jaarverslagen en Personeelsbladen Heineken

Heineken NL Magazine | 2012 | | pagina 15