brewing a better future
BREWING A BETTER FUTURE
Het vorig jaar gestarte duurzaamheidsprogramma
Brewing a Better Future is opgebouwd als een
piramide met bovenin de internationale lange-
termijnambitie en aan de basis de lokaal in te vullen
initiatieven. De programma's vallen onder zes
pijlers, de Sustainable Six: Groen Brouwen, Groene
Commercie, Betrokken Werknemers, Heineken
Cares, Verantwoord Alcoholgebruik en Samen met
Partners. Onder alle zes pijlers vallen verschillende
initiatieven die voor Heineken Nederland door eigen
Heineken Nederland-collega's worden beheerd en
gecoördineerd. Sla om en lees er meer over.
Heineken nl special 5
L*V
r
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet
nieuw voor Heineken. Binnen Supply Chain heeft een
verantwoord gebruik van energie en water al jaren
prioriteit, en ook andere bedrijfsonderdelen hebben
duurzaamheid geregeld op de agenda staan. Het ont
brak alleen nog aan een duidelijke richting.
Daarom lanceerde Heineken vorig jaar wereldwijd
het tienjaren-duurzaamheidsprogramma Brewing a
Better Future (BaBF). Doel? In 2020 de groenste brou
werij ter wereld zijn. Dit met behulp van verschillende
lokaal in te vullen acties en programma's (zie ook
bladzijde 6). "We willen op zodanige wijze onderne
men, dat toekomstige generaties minstens zo plezierig
kunnen leven als wij," vat Michael Dickstein, manager
Communicatie Public Affairs, samen. Hij is verant
woordelijk voor de Nederlandse invulling van BaBF.
AUTOWRAKKEN
De eerste duurzame successen zijn al een feit. Zo kocht
de brouwerij in Den Bosch onlangs de rechten van een
windturbine en eind vorig jaar opende Heineken een
containerterminal in Alphen aan den Rijn, het Alphe-
rium (zie foto). Bier uit Zoeterwoude kan nu groten
deels per schip naar de Rotterdamse haven in plaats
van over de weg. Er gaan tientallen vrachtcontainers
in één scheepslading: tel uit je winst.
Maar er gaat nog veel meer gebeuren, zowel nationaal
als internationaal. Je leest verderop in deze special uit
gebreider over de Nederlandse plannen, programma's
en uitdagingen. Om er alvast een paar te noemen: in
2020 willen we klimaatneutrale brouwerijen, minder
C0,-uitstoot in de logistieke ketens, en ervoor zorgen
dat medewerkers nog veiliger werken. "Bovendien
streven we ernaar om zo min mogelijk water te
gebruiken voor één liter bier," zegt Hans Kroes,
manager Technical Developments voor Heineken
Nederland Supply.